45

Анонимен

преди 5 години

А да напомним ли,на разпенявилите се сърби,какво беше тяхното решение и ДЕЙСТВИЕ,във връзка със Съединението на Княжество България с Източна Румелия?!Нещо да им напомня това с Косово,само че с обратен знак..и те го изпълниха и не просто с някаква дипломатична декларация,А С ИЗПРАЩАНЕ НА ЦЕЛИ АРМИИ,СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ?!Един отвратитетелен варварски акт,при това на фона на двете Български легии,дейтващи в помощ на сръбската независимост!И ако я нямаше Българската армия,щеше ли да има България?!

44

Анонимен

преди 5 години

И сърбите ви знаят колко пари струва те Ганьови

43

Анонимен

преди 5 години

Ако трябва да теглим чертата и да определим кой е най-големият виновник за положението на България след ПСВ, А ТОВА СЕ ОТРАЗЯВА И НА БЪЛГАРИЯ И ДО ДНЕС, ТОВА Е Фердинанд. Никога не сме губили толкова територи наведнъж, а се нарлага да изплащаме 5 милиона златни лева на победителите.Фердинанд напълно съзнава това и през 1919-та абдикира, като оставя държавата в много тежко положение на Борис. Самият той се установява в имението си в Австрия и до края на живата си се радва на огромна пенсия.

42

Анонимен

преди 5 години

СЪРБИТЕ ЖИВЕЯТ ДОСТА ПО-ДОБРЕ ОТ НАС.НИЩО, ЧЕ НЕ СА В ЕС.

41

Анонимен

преди 5 години

До 26 Питайте сърбите дали българите са свести хора, да видим какво ще ви отговорят.

40

Православний мир

преди 5 години

Така е. За Втората Балканска война и загубата на изконни бг земи, отговорността е изцяло българска. Нашият т.п елит много лековато се поддава на сръбските и гръцките провокации.А преди това гърците ни предлагат граница на 20 км от Солун и два-три острова без един изстрел! Мисля, че в света има само един прецедент, когато една страна воюва с всичките си съседи (Парагвай),а БГ воюва и с един несъсед (Черна гора).Толкова за "великата" бг дипломация при Фердинанд.И за това не е виновен арменския поп

39

Анонимен

преди 5 години

Русофобството е като СПИН лекува се само със клизма,

38

Анонимен

преди 5 години

39, и ти ли си мирисал на чичо Сам маратонката?

37

Анонимен

преди 5 години

Сърбите и Българите са един народ. Това че някакъв Княз навремето е направил война то е за да присъедини БГ народа към тези към които принадлежи. Цар фердинант княз Батенберг Българили са. Минали са покрай българите. Точно заради тези чужденци са ставали войните. Много народ незнаят истината и си мислят че това което им казват пишман професорите по история го взимат за чиста монета. Не това жива манипулация на мозъци които се подават на манипулация. Най близкият език е Македонският и Сръбският.

36

Анонимен

преди 5 години

Сърбия е *** и подла държава и винаги е Била враг на България.

35

Анонимен

преди 5 години

Това, че загубихме в ПСВ е злото, което оряза България и ни взеха Западните покрайнини и Македония. Тогава Румъния получи Южна Добруджа до Варна. Успяхме да си върнем Южна Добруджа през 1940-та. Но по-лошото е, че Сърбия веднага след анексирането на Македония започна мощна антибългарска кампания и отродяване на македонците от българския им корен. И това продължи още по-яростно след ВСВ от Тито, който със Сталин измислиха т. наречената` македонска нация`

34

Американски селяндур

преди 5 години

Много на убаво мириши на чичо сам маратонката. По убаво от руския ботуш. Обичам да я мириша и после да пиша квото ми дойде на ум у форума.

33

Анонимен

преди 5 години

След Балканската война България държеше 170хил.км2 най-хубави и плодородни земи на Балканския п-ов.Цялото Беломорие и Одринско,Странджа и Родопите.Всичко до Истанбул.Турция беше изхвърлена от Европа.Гърция и Сърбия общо имаха площ колкото България.Очакваше се арбитража на Руския император след който щяхме да получим още територии в Македония,които бяха завзети от сърбите.И тогава Фердинанд нападна съюзниците си-Гърция и Сърбия!И загубихме всичко.Лаком г.з,кръв с..е.Много вярна поговорка

32

Православний мир

преди 5 години

Русофобите сеят омраза също като македостите-сърбомани по старите похвати на сръбската УДБА. Не може да си истински "македонец", ако не мразиш "бугарите", които са виновни за всичко. Не може да си истински соросен русофоб, ако не плюеш по Путин и всеки ден обвиняваш руския православен народ за греховете на света, дори и за нашите собствени. Да, братя българи, за някои неща и сами сме си виновни. Русофобите са доста близо да фашистката идеология, рядко да има някои по-човечен.

31

dsf

преди 5 години

И с право ви мразим, щото сте близачи на руският омазан с кафяво дирник!! Винаги сърбите сте били кучките на руските прасета!! Затова ви мрази цял свят, ако не е бил руския миризлив ***, надали щеше да ви има на картата!! Руските негодници ви оземлиха с българска земя!! Как да ви обичаме, като никога не сте плащали наем и данък за тази земя, ами искахте с руска помощ и още да ни вземате от земята?!?

30

Анонимен

преди 5 години

Путин само България му е в акъла приятел. Една нищожна *** с 6 милиона население. На никой не му пука за България, нито на Путин, нито на Тръмп, нито на някой друг от важните световни лидери.

29

Анонимен

преди 5 години

Щом на сърбетата им е гадно значи всичко е ОК.

28

до 23

преди 5 години

То понеже нашата полиция изобщо не е свързана с престъпни групировки и нарко картели. Даже си имаме премиер глава на нарко-картел.

27

Анонимен

преди 5 години

ИОЩЕ МАЛКО ЗА ВОЙНАТА МЕЖДУ България и Сърбия през 1886-та.Милан ни нападна под диктовката на Австрия и Бисмарк. Милан се надяваше да стигне почти да София и да прилапа цяла Западна България. Но когато българските войски разбиват сръбските по цялата фронтова линия и сняз Александър решава да продължим към Белград, Австрия го спира като му съобщава, че ще срещне срещу себе си австрийската армия. Това слага край на войната.

26

Анонимен

преди 5 години

Безразлично ми е какво мисли Сърбия. Явно са *** обаче щом очакват приятелство от македонец.