208

Милиционер

преди 5 години

Ей много комунисти бе, чак не вярвам, че тая система се е сменила. *** си иска партизанско движение и бкп. Свърши тая *** трябва да работиш, за да получиш. Е според многото коментирали комунисти тук не така, но какво значение има.

207

Анонимен

преди 5 години

"вече традиционно се активизират антикомунистическите прояви като неонацисткия Луков марш и деня за памет на тъй нар. жертви на комунистическия режим. Въпреки отсъствието от настоящия парламент на психодесните, все повече грантови НПО-та и лица работят в тази посока. През есента на миналата година беше издаден учебник по антикомунизъм, представящ невярно и силно изопачено действителността от 1944 до 1989 г."аrchivek-p.org/02/против-фашизма/

206

дядо Пенс

преди 5 години

До skateliteЕ они откъде да знаят,бе момче ?! Они са назначени не с диплом ,а с протекцията на ГЕРБ !!!

205

Анонимен

преди 5 години

Браво! Да си съчиним история, която да харесва на еврокомисарите и американския посланик, и да станем велика нация като макетата и украинците

204

даскал Пандо

преди 5 години

Лошото е,че тия лъжи ще бъдат вкарани в учебниците на децата !!! И ако комунистите ,добри или лоши ,са имали някакви идеали ,то т.н. горяни са откровени бандити !!!

203

Анонимен

преди 5 години

Току-що погледнах в нета,никакво вътрешно съпротивително горянско движение не е имало,тези тъй наречени "горяни' са били чужди шпиони,вкарани отвън с парашути от чуждите държави в България,ето цитата " ......горяни-парашутисти се приземяват в Казанлъшко и Ихтиманско. Те са подготвени в Гърция Югославия и Франция,поддържани от Гърция,от Гърция в тяхна помощ предава Радио Горянин"

202

skatelite

преди 5 години

Уважаеми dnes.bg, л-у-м-п-е-н не е обидна дума, а понятие наложено от Маркс, за обозначаване на ниските слоеве на обществото. Изтриването на думата е несериозно .. https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D1%83%D0%BC%D0%BF%D0%B5%D0%BD

201

skatelite

преди 5 години

на *** пак им се иска да заграбят чуждата земя и имущество... милите *** ... проклятието да си кчугунена тиква с петолъчка вместо мозък ... те ще отричат до последно всичко, което не им харесва, но не защото са чели .. те не четат по принцип.

200

Анонимен

преди 5 години

Докато има още баламурници, които да милеят по руския комунистически терор, превърнал България в най бедната страна в Европа, ще дишаме праха на страни като Албания, Румъния, Молдова.

199

noFreeman

преди 5 години

статия неистински бълвоч...

198

Анонимен

преди 5 години

Лелеееееееееееее,как лъжите като дърти цигaнoри!Нали съм от Сливенско и знам какво разказваха старите хора за горяните и какви бандити са били,да не говорим,че никаква македонизация,нито нещо общо с мохамеданите е имало,тъй като не сме имали нито македонизирани българи,нито мохамедани в Сливен.Баасси лъжците,ужас!

197

Шопо

преди 5 години

Сега на наследниците че отпущите ли народни пенсии?! Абе,оууу,най-големио десидент къде ви беше,Жельо от Веселиново ,беше комунист ,бе !!! Книгата, къде я беше преписал от 181 човека му я издаде дъщерята на Тодор Живков !!! Десиденти,горяни....Измислена работа !!!

196

Активист на БКП

преди 5 години

Едно е сигурно за горяните-че кетъринга им е бил като на партизаните !!! Мандри,агнета и ярета от оборите на бедните хорица ....

195

Анонимен

преди 5 години

Горяните не са държали властта под напрежение,а държаха местното население под напрежение,терор и страх,това са били въоръжени криминали и бандити,не се опитвайте да ги изкарате герои!И мародерството им няма нищо общо с комунизъм или социализъм,просто са били въоръжени бандити.И не са били повече от 300-500 човека,не са били над хиляда.Имаше паметна плоча на убити от горяните двама обикновени човека,която махнаха.

194

Анонимен

преди 5 години

Не знам за Пиринския край,но в Сливенско горяните са грабили,насилвали и са били въоръжени опасни бандити.

193

Ха ха ха

преди 5 години

Партизани,Горяни...Абе терминал две,Мюних-Мюнхен и почвай да се бориш с една камара чинии в някоя закусвалня - все ще припечелиш нещо...Тука кьорава гора не остана - какво горянство?!

192

Анонимен

преди 5 години

За горяните старите хора разказваха,че са били бандити.И не лъжете,че не са грабили,аз съм от тоя край и знам какво разказваха старите хора за тях!Днес изкарахте бандитите герои.

191

Истината до край!

преди 5 години

Искам и сведения за ролята на западна Европа и американците за горянското движение в България - финансиране, провокиране и в крайна сметка отговорност за организацията на някои "чети", защото в крайна сметка огромната част от бълг. народ приема мероприятията на властта и хората си възвръщат достойнството на свободни хора, живеещи от труда си.

190

Анонимен

преди 5 години

"Дойче зеле",първа дезинформационна медия!Глупости на търкалета!

189

Анонимен

преди 5 години

Не им е приятно на комунистите да им се напомня, че са се борили срещу собствения си народ. Но те и сега го правят - само да им пуснат последната *** идеология от Москва и се почва. Още помня как като деца ни изкараха по улиците да крещим: КПСС - БКП.