130

Анонимен

преди 5 години

"Имаме най-дългото майчинство в целия Европейски съюз - 54 седмици. В същото време имаме най-ниската раждаемост", коментира Василев в "България сутрин".===Василев, не ти ли минава през акъла, че ако орежеш майчинството и отпуските за него, ниската раждаемост ще стане нулева. И само след 10 години ще ревете още повече, че няма кадри, защото ако някой все пак иска да прави деца, ще иде в чужбина. И тогава проблемът ще стане още по-голям.

129

Анонимен

преди 5 години

"Имаме най-дългото майчинство в целия Европейски съюз"- е да обаче имаме най-ниските възнаграждения в ЕС, демографски срив, нямаме детски градини, възможност за плаващо работно време в зависимост от грижите за детето. За тези работи съдът на ЕС нещо казал ли е? Гледат го само от тяхната камбанария, затова сме се докарали до никъде!

128

Бизнесът - накъде?

преди 5 години

Забелязвам, че бизнесът избягва да назначава жени. Като предпазна мярка. Да не би случайно жената да реши да ражда - главоболие. Да не би жената да излезе по майчинство - главоболие. Да не би жената да има деца, те ще боледуват, отпуски... - главоболие. Видима дискриминация! Как тогава да се увеличи раждаемостта? Както ще задължат бизнеса да назначава % от персонала да са хора с увреждания (те яростно не са съгласни), така да има и % за жени в детеродна възраст. Но те пак ще са против.

127

До 126

преди 5 години

Масовата практика в другите страни от ЕС бременост и майчинство се водят като болничен, не отпуск и т.н., но там те са по няколко месеца. Тук някой беше написал, че като работодателите не били доволни от сегашното положение да не наемали жени в детеродна възраст и напрактика така се получава. Много работодатели се пазят от тях, както и от хора с ТЕЛК и това се получа поради подобни законови недомислици. Все пак на бизнеса му трябват мотивирани служители и работници, а не отпускари и мързели.

126

Анонимен

преди 5 години

Това обаче не се отнася за майките от малцинствата нали?Те и без това получават доста бонуси и субсидии от държавата.

125

Анонимен

преди 5 години

Е, просто нямаше начин мутрите робовладелци да не посегнат и на майките! И после няма кадри! Е, няма и да има с такова отношение.

124

28

преди 5 години

Все ни сравняват с ЕС. Ами направете заплатите и пенсиите като в ЕС. Дайте възможност на майките да работят на 4 часа. Направете здравеопазването, транспорта и банковите такси и лихви като в ЕС. Направете обедната почивка част от 8-часовият работен ден като в Западна Европа, а някъде вече въвеждат и времето за пътуване до работното място, ако е повече от час, да се счита за работно време. Раждаемостта е ниска, защото не искаме да отглеждаме роби. И кой ще работи след 20г.? Работодателите ли?

123

до 125

преди 5 години

Не, най-лесно е да говориш глупости по форумите и да се правиш на мъж, без да знаеш за какво говориш.

122

до 119

преди 5 години

Вавилонската кула е съществувала и е открита от археолози, информирай се малко, пълно е с информация в нета и youtube.

121

до 118

преди 5 години

Въпреки че не си млад, явно нямаш деца. Отпускът по майчинство не е отпуск. Май само в България този термин съществува, което е напълно погрешно. През този "отпуск" жената се скъсва от работа.Между другото, в други държави от ЕС имаш право на отпуск за времето, прекарано в майчинство. Ама българският "бизнес" е по-ербап. После плачат, че нямали работна ръка, нямало хора, раждаемостта била ниска. Ако тия неща се приемат, след 10 години България ще е 3 милиона. Да го видим тогава "бизнесът".

120

Анонимен

преди 5 години

Най-лесно е да прехвърляш отговорността за семейството си на някой друг, дали държавата, дали работодателя ти, дали ЕС, дали някой друг. Кога ще се стегнете и ще се напънете да направите нещо вие самите, все някой ви е длъжен, всички станахте примадони, всички все в чуждата паница гледате и смятате че това което има там ви принадлежи безусловно. Много жалки хора станахме, навремето дедите ни са раждали и отглеждали без отпуски и соц.помощи по 4-5 деца, сега за едно дете вдигате олелия до небето.

119

Анонимен

преди 5 години

По думите на Василев са малко хората, които вникват в проблема и го разбират. А исканията на майките той определи така: "Дайте, искаме още, но няма да работим!Това важи за ромките, а не за работещите майки г-н Василев.

118

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 118. Защото явно не правите разлика между това да сте в отпуска на морето и в отпуск за отглеждане на дете !

117

Анонимен

преди 5 години

Сериозно, вече не мога да издържам в тази държава! На първа линия са винаги ***, а ние работещите трябва да ги издържаме. Те получават пари без да работят и си стоят вкъщи.

116

Анонимен

преди 5 години

Ако някой е раждал деца и ги е отглеждал, той знае, че отпускът по майчинство не е отпуск. Това е къртовски, денонощен труд, където нямаш и минута почивка, докато детето не стане на две години. Не че после е по-лесно, де.Майчинството се води за трудов стаж. Щом е трудов стаж, имаш право на отпуска за това време. Не мога да разбера бизнесът - нали държавата плаща майчинството, а не те? Те плащат отпуската след това.Ако тези промени се приемат, раждаемост просто няма да има!

115

Счети

преди 5 години

До Анонимен 116. Отговаряме ви веднага. Не се внасят, защото държавата изплаща обезщетение за майчинство и това време се зачита за осигурителен стаж и КСО е предвидил да не се внасят осигуровки, защото е абсурдно държавата да внася сама на себе си !

114

До 107

преди 5 години

Вие комунистите обаче много обичате да си съчинявате история. Всъщност вавилонската кула е просто легенда, няма доказателство да е съществувала, но виждаш ли комунистчето знае, че тя е построена от добре обгрижвани работници с един куп социални придобивки - да не говорим, че според стария завет вавилонската кула е построена от евреите, които са били поробени от вавилонците.

113

Анонимен

преди 5 години

Ако бях все още млад сигурно бих подкрепил идеята за отпуск, но сега отпуск за времето в което си отпуск ми звучи нелогично

112

Анонимен

преди 5 години

Питай Велчев той най-добре ги знае тези неща.

111

Анонимен

преди 5 години

Никой не ми отговори- Докато са в майчинство, на жените внасят ли им се осигуровки за стаж?