39

Анонимен

преди 5 години

Само безумия от ГЕРБ, незнам тези хора наред ли са!?

38

Анонимен

преди 5 години

Никъде в белите държавии няма такива закони за велосипедистите и такива велоалеи.

37

Факт

преди 5 години

Очевидно е, че никой няма да се прехвърли от автомобил на велосипед заради поредните дивашки решения на ГЕРБ. Който ползва автомобил, значи му се налага и да се пречи на хората да се придвижват е ограничаване на права.

36

Анонимен

преди 5 години

За колоездачите трябва да има два варианта - на улицата, както всички останали превизнои средства и на спецаилано изградени велоалеи на разстояние от пешеходци и автомобили, които не се правят с една жълта боя на улица или тротоар, Това, което ГЕРБ сега ще вкара в закон е безумие, но от друга страна това е типично за ГЕРБ.

35

П.Петров

преди 5 години

Най-накрая се сетиха да дадат повече права на колоездачите. Така голяма част от автомобилистите ще се прехвърлят на колело.

34

Анонимен

преди 5 години

Навсякъде по белите държави е такъв закона. Проблема е, че за да има такива закони тук трябва да има велоалеи. Нашите са пародия на велоалеи.... Като сложим и паркирането по тротоарите на мпс-та, хората няма къде другаде да вървят освен по "вело алеята". Следват псувни и обиди и от двете страни, а псевдо "архитектчето" изградило ги си е усвоило едни пари договорка с общинските присвоялници...

33

Пешеходец

преди 5 години

До 21. Няма злоба има само реалност. Аз нямам против велосипедистите да имат малко повече права, но колко от тях реално спазват някакви правила въобще ? Колко подават сигнализация при спиране или завиване ? Колко от тях, когато минават по пешеходна пътека слизат от колелото ? Колко не карат колело след употреба на алкохол ? Колко въобще ще спрат за проверка от полиция, а няма да отпрашат с *** газ ? Колко внимават, като карат по парковете за малки деца ? Вероятно 1 от 10 за всички въпроси !

32

Анонимен

преди 5 години

статут на трамвай... но ще кара в пешеходните зони с предимство пред например прохождащо дете, т.е. в пешеходна зона ако колоездач убие детето ви, вие сте си виновен... амам какви са тези глупости?!... това правителство и това НС трябва да бъдат сменени с мислещи и можещи хора, скоро съвсем ще изчезнем като народ от глупави закони

31

Комисар Рекс

преди 5 години

Колоездачите трябва да ползват само означени за тяхното движение площи. Не трябва да се движат по автомобилните пътища.

30

Анонимен

преди 5 години

До АнонименХахаха, тротоарите не са достъпни за пешеходци от много години и причината не са велосипедите, а паркиралите коли, така че не прехвърляйте вината на велосипедистите

29

някой

преди 5 години

Само да попитам - тротоарите не са ли предназначени за пешеходците?Като прибавим и паркираните коли на тротоарите, то тогава, моля, измислете да сложите крила на пешеходците, за да могат да летят и да не пречат на по-горе изброените превозни средства.Как може едно 9-10 годишно дете тогава да се движи безопасно по тротоара?Е, на големците децата им ги превозват с коли от-до, но за обикновените хора това ще бъде проблем.Та то и сега велосипедистите си се движат по тротоарите и вместо да се огр

28

Анонимен

преди 5 години

Да се въведат задължителни светлини, каски и шофьорски книжки за тези навлеци, по - противни и от мотористите! Когато почнат да спазват червения сигнал на светофарите, могат да получат права! Дотогава да бъдат газени!

27

шматка

преди 5 години

Ако това се приеме(което със сигурност няма да стане)ще има да ходят синеоки колоездачи.Нека ми блъсне детето на тротоара да видим дали ще му дам време да ми обяснява кой е с предимство.Велосипеда е пътно превозно средство и няма място на тротоара.

26

vlady

преди 5 години

Трябва велосипедите да се оборудват с мигащи лампи за да се виждат ясно отдалеч.

25

zeus

преди 5 години

Карам колело всеки ден и съм против промените, които са меко казани безумни. Колоездачите на пътя трябва да са със същите права и задължения като останалите участници в движението, изключение само за велоалеите. На кръстовища ако са на пешеходна пътека да пресичат само бутайки колелото.

24

Анонимен

преди 5 години

Не разбирам защо в 21 век трябва да се насърчават клошарски превозни средства по улиците на градовете?И кво?Блъскат деца,старци,бременни жени с малки деца- няма проблеми!Важното е че са с велосипеди.

23

Анонимен

преди 5 години

А как е в Германия, как е в Германия?

22

Анонимен

преди 5 години

Тези, дето карат на Витошка е ясно, че са безумци. Освен това има и забранителен знак, който те не спазват.От друга страна - никой не ги глобява.От трета страна - уж всички се борят с многото автомобили, ама никой не си слиза от колата. Виж сутрин задръстванията - една кола + един човек в нея. Общината и тя - уж насърчава велосипедистите, ама условия няма; едни жълти ленти на тротоара не са велоалея.

21

Анонимен

преди 5 години

Детски светлоотразителни жилетки има ли на пазара? Щото тези за големи хора ще им се заплитат в ***.

20

Бай Хой

преди 5 години

Ненормалници. Вместо да видят че в държавите с най-развит велотранспорт няма такива безумия като каски, жилетки, стопове, фарове и прочие идиотизми, те решават да облекат хората като циркаджии докато си карат велосипедите.