36

Анонимен

преди 5 години

Вече дори и пенсионерите не биха работили за 700 800 и те искат поне 1500 камо ли младите под 40 годишни

35

Анонимен

преди 5 години

Тия които искат да работят каквато и да е държавна или частна работа за 700 800 не са нормални ако бяха нормални и те щяха да искат заплата над 1500 .Заради такива като тях държат заплатите ниски .Как може да кандидатстваш за работа с залата 500 или 700 лв

34

докажете!

преди 5 години

Изкарайте статистика- колко училища бяха закрити, колко паралелки бяха закрити СЕГА, колко паралелки са запълнени на 100% и колко е броят на маломерните класове, колко е броят на СЛЕТИТЕ класове! Дайте данни и ще видим къде са назначени тия 3500 млади учители. Докажете твърденията на Такева!

33

NoName

преди 5 години

Подиграват се с най-обичаните и уважани хора. Нашите будители, учители, хората които ни отварят прозорците за заобикалящияни свят. Срам ме е от вас, срам ме е че поругавате тези хора... Тези 3500 попълващи бройки са като фронтоваците, не е значение качеството а бройката, не е важен резулатата а замазването на положението... Как не ги е срам

32

Анонимен

преди 5 години

"Двойното увеличение" е смехотворно понятие! Компрометирано още от учителската стачка. Увеличението едва покрива инфлацията. Заплатата на учителите, трябва да е обвързана със средната брутна заплата в обществения сектор. Начална заплата на учител - минимум заплата и половина от средната брутна.Толкова за заплащането и плача по кадрите. Иначе казано - "Прах в очите " или "Тръгнали с трици маймуни да ловят".

31

Анонимен

преди 5 години

Такева и дъщеря , водят обучението за повишаване на квалификационните степени на учители , е не и безплатно ! Може би това е конфликт на интереси ...... !?

30

Анонимен

преди 5 години

До АзСамо връзки. В Просветата не може да "влезеш" просто с конкурс. Никой не гледа нито диплома, нито компетенции, нито стаж. Трябва да си човек на някого. Там няма случайни хора. Докато си млад/а се ориентирай към друго образование- учи! Иначе оставаш нискоквалифициран кадър.

29

даскал

преди 5 години

Кога ще пенсионират тази кукумявка? Вечната нагаждачка.

28

Анонимен

преди 5 години

Другарко ПросТакева, скрийте се!

27

Анонимен

преди 5 години

В провинцията всяко второ училище е под въпрос дали ще оцелее през следващата учебна година. Поддържат се маломерни паралелки с няколко ученика, в гимназиите закриват паралелки, а съществуващите паралелки са непълни, раждаемостта спада с всяка изминала година, а и броя на родените деца не е гаранция, че всички ще останат в Бг. Какви млади учители привличат? Бъдещи безработни учители, които остават без професия след закриване на паралелки или училища.

26

Аз

преди 5 години

Завършвала съм 2012 и всяка година кандидатствам и без резултат взимат своите хора местят се от училище в училище и старата песен на нов глас.Отговорът е нямате стаж а къде да направиш като не те взимат - нещо да каже г-жа Такева за това?

25

Анонимен

преди 5 години

До . 23Тия същите млади учители, които сега ще влязат в клас, са същите невъзпитани и агресивни ученици, които допреди 4-5 години са правили каквото си искат в училище.Резултатите от труда на същите млади учители ще бъдат видни след 5-6 години.

24

Ха-ха

преди 5 години

Прическата и кърти

23

Анонимен

преди 5 години

Въх! Къде ще влязат тия 3500 учители? Никой не е обявявал 3500 вакантни места за учители. Училища не останаха, ученици няма.Я.Такева продължава с лозунгите и пропагандата.

22

.

преди 5 години

Има и други причини, поради които младите хора не искат да влизат в класните стаи, за които бабите по високите синдикални етажи си затварят очите - тоталната липса на възпитание, отвратителното поведение на "децата", унизителното отношение към труда. Да не говорим за морално изостаналите учебни програми, делегирания бюджет, който връзва ръцете на директорите при изключване на проблемни ученици, и т.н., и т.н...

21

Анонимен

преди 5 години

Един млад човек за всякаква работа би получил в чужбина от 5 до над 20 пъти по-голяма запата дали ще стой тук учител за 700 800 лв или пожарникар или полицай или барман или музикант или библиотекар или строител или продавач или археолог или биолог и тнт

20

биография

преди 5 години

Янка Такева е родена на 30 септември 1947 година в село Ковачевци, България. Скрила е поне десетина години:)Деца: Живка Такева - Първанова и Мария Такева.Разбрахте ли сега защо ще я гледаме още - Ковачевци и родата на Гоце.

19

Анонимен

преди 5 години

Лъжат заплатата на учител е 700 на асистент 600 на доцент 800 .Става въпрос за брутна заплата което 920 което значи 700 лв нетна за 700 лв кой ще се хване ако беше 1400 1500 може ида се хване на всякаква работа.Крайно време е минималната нетна заплата да стане 1200 1300 лв ама няма да я направите

18

House M.D.

преди 5 години

Янке, смени си дилъра. За под 2000 ? нето дори не бих си подал документите.

17

House M.D.

преди 5 години

Анкета, смени си дилъра. За под 2000 ? нето дори не бих си подал документите.