45

Анонимен

преди 6 години

В парка също може да има алеи за колела и да са отделени и маркирани. В Южния парк е митинг всеки ден и е трудно да се кара колело, но този е уникален наглец- да сгази дете и да избяга- балкански мизерен бабаит- много е курназ, а като го задържат и бърше сополките- жалка работа, но опасно за живота на нормалните граждани.

44

Анонимен

преди 6 години

В една нормална държава, самата държава ще бъде осъдена за това, че позволява на въртипедалковци да летят като улави сред хора и деца в парка, където по презумция детето трябва да се счита, че е в безопасност.

43

Анонимен

преди 6 години

Не е защото няма ред,просто така им харесва.Да карат бързо и да блъскат хора.Има си такива хора обичат да се блъскат да се търкат един в друг-изобщо да правят скандали и проблеми.На мен затова не ми е жал когато ги газят с автомобили.

42

Анонимен

преди 6 години

Този пореден случай с велосипедист е показателен за липсата на държава. Това няма как да се случи там, където държавата си е на мястото.

41

Анонимен

преди 6 години

Има и други видове инциденти,обаче местното население е много пасивно особенно ако не се касае за директен инцидент с друг човек. Например в парка на младост2 има една тенис маса която е оставена да се придвижва свободно и децата я подлагат под една висилка с гривни за да скачат от нея и да се люлеят. Изглеждаше ми опасно а после чух че едно дете е паднало и си е счупило ръката там. Принципно подавам разни сигнали,но мен това не ме засяга пряко, а гледам че има доста майки уж с някакви претенции

40

адв

преди 6 години

в конкретния случай, вина носи велосипедистът, правилно е завел колега със себе си. причинил е средна телесна повреда по непредпазливост. вина /в процеса се нарича съпричиняване/ имат и родителите, които са оставили малолетно дете без надзор. преди да изревете - да, по закон родителите са длъжни да осъществяват НЕПРЕКЪСНАТ контрол и надзор над малолетните си деца. ако не го правят си има последствия. извън правото - *** инцидент, от който дете страда за чужда глупост и безхаберие

39

Анонимен

преди 6 години

Властта в България е в ГЕРБ от девет години. През тези девет години велосипедистите станаха нетърпимо нагли, а ГЕРБ чакат много деца да пострадат, за да кажат, че ще вземат мерки и пак нищо да не направят. Щом с едни велосипедисти не могат да се справят, ГЕРБ да подават оставка и колкото по-бързо, толкова по-добре.

38

До 33

преди 6 години

Дори и така да е, глупаво е да се впрягат кон, магаре и катър на едно. Просто нашите градове трябва да са обособени главно за пешеходци и за коли. Велосипедите и каруците са особени участници в движението и това го пише дори в ЗДП. Трябва да се търсят алтернативи за този вид транспорт, а кметовете за да не си създават ядове наблъскаха всичко на едно и като резултат се получава манджа с грозде.

37

Стамат

преди 6 години

Велоалеите по тротоари, освен тази на Цар Борис III, са *** работа. А в парковете карам велосипед. Бавно. Защото има деца. Не е проблемът с велосипедите, с *** е, както с колите.

36

Анонимен

преди 6 години

Отдавна хората сикат държавата да спре наглото каране на велосипеди на забранени места, както и опасното има каране сред много хора, но Фандъкова и МВР нищо не парвят за София. Всеке ден множество велосипедисти в София карат по опасен за хората начин - по тротоари, в пешеходни зони, в насрещното, минават на червен светофар, не спират на пешеходците на пешеходни пътеки, минават по пешеходните пътеки карайки велосипеда и т.н. Пита се в задачката къде е държавата? Щом ГЕРБ не може да се справи с ве

35

бмп

преди 6 години

Велосипедистите в БГ са изключително нагли! По тротоара имат право да карат велосипеди само деца до 12г. Масово обаче не се спазва. Съгласен съм, че няма читави велоалеи, но какво са виновни пешеходците? Лично аз, като ги видя с/у мен по тротоарите, ги убеждавам и те слизат долу, но не всеки иска да се разправя, и проявата на търпимост е грешка.

34

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен - счупен крак е само средна телесна повреда, тежка е такава травма, която е представлявала пряка опасност за живота... преди да коментирате прочетете малко, не е сложен Наказателния кодекс в тази част ;)

33

Анонимен

преди 6 години

Всички велоалеи направени на тротоарите трябва да се премахнат. Тротоарите са за пешеходците, а не за въртипедалковците. Сега пешеходците просто няма откъде да минат - избора е или по велоалеята на тротоара или по улицата сред колите.

32

анонимен

преди 6 години

бил се уплашил и избягал а после отива с адвокат в мвр хаиде стига с тезиде-били

31

(-_-)

преди 6 години

Когато няма ред - стават инциденти. Във всяка читава държава има градинки за кучета, за деца, за скейтбордисти, велосипедисти и прочие.. У нас, всеки прави каквото си иска, където си иска.. Та, за това стават проблеми.

30

Анонимен

преди 6 години

Такива инциденти с велосипедисти зачестиха и няма да се учудя, ако родителите започнат да си носят някакво средство за защита от велосипедистите летящи сред пешеходците. Едно време дядовците с бастуните внасяха ред - бастуна се мушка между спиците на колелото и ненормалника бързо спираше да гази хората.

29

Анонимен

преди 6 години

Има места където има обособени велоалеи и достатъчно място за пешеходци, обаче пешаците въобще не се съобразяват с велоалеята и се размотават на воля по нея, така че претенциите могат да бъдат взаимни.

28

Анонимен

преди 6 години

Той е отишъл с адвокат в столичното 4 РПУ..................Адвокатът с него ли е останал в килията? Щото, ако не е с него, за тези 24 часа в килията могат да злоупотребят с честта му. Кой знае?!

27

Анонимен

преди 6 години

Нищо чудно няма, каквито са шьофьорите на коли такива са и велосипедистите. С други думи средностатистически особености на местното население.

26

Анонимен

преди 6 години

Много добре се знае къде може и къде не може да се кара велосипед, но нямаме държава и това е проблемът. В една нормална държава този хаховец щеше да бъде арестуван на минутата, в която започне да се движи като гламав в парка сред децата. В България такова нещо няма - въртипедалковците летят по тротоарите и алеите на парковете, газят деца и възрастни, но никой не ги спира. Може ли Фандъкова и МВР да обяснят защо въртипедалковците продължават да летят по бул. Витоша сред многото хора?