56

Анонимен

преди 6 години

Това ми прилича на неоробовладелство.Бизнеса ще си купува роби.

55

Анонимен

преди 6 години

Ало, "Бизнеса", нали щяхте да внасяте украинци и виетнамци ? Ама май нещо не ви се получиха нещата да ги внесете тия виетнамци и украинци. Дано да ви се получат нещата, пожелавам ви го, ама не го вервам.

54

Анонимен

преди 6 години

ааа не, не, не, не! По-добре да се плаща виШУТУ. Ако стане тва, университетите съвсем ще се опразнят и по-голямата част от тях ще затворят. Нали щяхте да внасяте виетнамци, камбоджанци и всякакви *анци ... кво стана бе бизнеса?! Затваряйте и вие, като немате работници, на ваше място ще дойдат други - на пазара празно нема.

53

Анонимен

преди 6 години

Заплатите рядко растат, докато всичко поскъпва доста.

52

Rostock

преди 6 години

Тези хора нормални ли са? Това противоречи на основното човешко право за свободно движение, както и на това за достъпно образование!!!В Германия образованието е безплатно, но не всеки остава тук. Страната в момента има недостиг на 1,3 млн работници, но никой не вдига врява и никой не поставя подобни ултиматуми.В България за микробиолог дават ли над 2000 Евро на месец чисто? На какво отгоре тази наглост?

51

Анонимен

преди 6 години

Платено е 3000 лева, а държавното е малко по-евтино но орязаха местата.

50

Анонимен

преди 6 години

И къде предлагате да работят, извинете? В момента си търся работа. Учил съм в България и в чужбина. Няма нищо за мен тук, което да е с адекватно залащане. Ако кандидатствам за младши експерт в някоя държава институция, ще получавам 510 лв (sic!), при това мисля, че е сумата е БРУТО. БРУТАЛНО Е! Една чистачка заочва с 600 лева, а има такива, които получават 1000 лева.

49

Анонимен

преди 6 години

Колко века са нужни бизнесът и държавата да започнат да се координират? Бизнесът да посочи необходимите специалисти, но да поеме и ангажимент за заплащането на труда им. В противен случай става дума за крепостничество!

48

Анонимен

преди 6 години

Не са проблем таксите, които в България са ниски, а издръжката. Издръжката на един студент не се свежда до таксите - елементарно.

47

Анонимен

преди 6 години

И какво ще стане - бегълци от робството ще си късат паспортите и ще ги е срам, дори и страх, да се наричат българи ...

46

стефчо

преди 6 години

Нашата мила Родина се нахака с вишисти ,които даже не могат и да пишат правилно. Нивото на днешните със "Вишу" е на ниво 10 клас по бай-Тошово време. Девалвация зверска,пълно е с тъпъни инжинери,мениджъри и т.н

45

Анонимен

преди 6 години

Няма бизнесмен в Света,който с удоволствие да сподели,как е натрупал първоначалния си капитал,но докато в БГ бизнесмените са синчета на бивши партийни секретари,участвали в меко казано съмнителни групировки,политици и всяка подобно ***,нормален бизнес няма и не може да има! А такива имат в счетоводните си книги само две графи:-Ми даде-Му взехЗа подобни "бизнесмени" никой млад специалис не желае и няма да работи!

44

соцялно слаб депутат

преди 6 години

510лв минимална -400лв чисто им стига на вишистите иначе пакита и индийци идват на талази да работят в България за тия пари.Гърч ниски доходи,високи цени.

43

Възмутен

преди 6 години

Защо така нареченият "български бизнис" говори за всичко друго, но не и за най-важното - заплащане и условия на труд ? Докога ще е така ? Или те са *** и ли нас ни мислят за такива.

42

Анонимен

преди 6 години

Обещаваща на някой заблуден 18 годишен сиренце, капана щраква и после на врата му слагаш окови ...Остава, бизнеса да може да аплсща и да си преписва определени хора, който задължително работят само за тях по 10 години.Какво следва ? Ако дължиш 20 лева на банката, запазват права надмпървородното ти ли ?

41

Анонимен

преди 6 години

Бизнесът не се ли замисля да уеднакви и заплатаите за магистри както в страните, за които става думи?! Тогава разни пенкилери могат да изискват! Шматароци ***!

40

Handel

преди 6 години

За какво ви са висшисти бре, бизнес? На вас ви трябват нергамотници, важното е да се задоволяват с 300 лв заплата.

39

Анонимен

преди 6 години

Въпросът е интересен,но с много условности и подробности!Т.нар-бизнес дава ли си сметка защо бягат младите специалисти от България? Отговорът е ***-обидно ниско и унизително заплащане,дори и след години уупорит труд и доказани качества!така че при ясни условия и договорки за кариерно развитие и заплащане-става,иначе плащам си и си заминавам!

38

акуд

преди 6 години

бг селските стиснати чорбаджи да ми се хранят с домашната мазна ***. оправете си заплатите селтациииии. скоро ромите ще ви превземат и бизнеса и ще ви правят чевета на селските щерки дето се мислят за плеймейтки

37

Burzum

преди 6 години

Ако може държавата тоест бачкаторите да платят ...не и "бизнеса"....мутра,ДС агент,партиен секретар....