115

До sante_dog

преди 6 години

Той затова е професионален шофьор, за да реагира адекватно. Той носи отговорност за живота на много пътници, а ние в леките коли носим отговорност за себе си и евнтуално за още някой пътуващ в колата, но не за 46 пътника, както е в случая с автобуса. Разликата е огромна и няма място за сравнение.

114

Анонимен

преди 6 години

Лъже убийцата си е штрапала по телефона и нали е *** не е видяла колко бързо потегля на дясно. Това си е почти умишлено убийство на 6 човека. Родителите и били в шок,баща и бил уважаван авиатор.А родителите на детето на 16г дето си замина от тоя свят заради тая малоумница?Ами другите близки на загиналите. Защо не се случи подобна трагедия в Гърция и тогава искам да слушам оправдания и съжаления.Там ще лежи доживот или минимум 20г. Гоните,гоните и все бързате.За къде?

113

Анонимен

преди 6 години

Вчера четох изявление на едно младо момиче което е оцеляло. Тя разказа че шофьора през цялото време е бил нервен и говорил по телефона а тя е седяла точно зад него на две седалки разстояние. Постоянно повтарял че закъснявал че гонел час. Скарал се с един от пътниците. Подпирал се на волана като че ли щял да си ляга! Просто при тези и думи човек може да разбере че водача на автобуса не е бил в час. Ще си говори по телефона ще управлява с една ръка 15 тона желязо и белята е станала.

112

Анонимен

преди 6 години

Пак помисли. Ако си мислиш, че ще избуташ автобус с кола 1 тон, както полицаите в САЩ правят маневрата с чукването отзад, при която преследваната от тях кола губи контрол, си в голяма грешка. Тук става дума за автобус, а не за лека кола.

111

Мит Или Не

преди 6 години

Спирачки леко в дясно и тая да фърчи на майнята си.

110

Анонимен

преди 6 години

По българските пътища властва бабаитлъка. Професионалните, добрите шофьори не проявяват толерантност към по неопитните. А трябва, за да намалеят жертвите пи пътя. Високомерие то и агресията усложняват обстановката. Поставят по младите водачи в екстремни ситуации, които те не могат да овладеят.

109

Анонимен

преди 6 години

Видът й е на типична дагейска ...

108

Анонимен

преди 6 години

Не спряха да я защитават и оневиняват, била от интелигентно семейство, помагала на ранените и какви ли не още. А това, че имала преди и други нарушения?! Докога ще се прикриват по нелепи начини хора, виновни за смъртта на други???

107

До 114

преди 6 години

Да прав си, да се направи изменение в закона, ударения винаги да носи вината, защото смотаняка не е увладял МПС-то. Абе не знам, защото се занимават с тази Цвета, тя само е причинила катастрофата, какво пък толкова!? Цялата вина е на рейсаджията, защото не е увладял автобуса, в една напълно стандартна ситуация - да се осъди на разтрел, а Цвета с медал.

106

Анонимен

преди 6 години

До Джони Инглиш, правилната реакция в такъв случай е не да завиеш рязко на ляво или на дясно, защотото при висока скорост това води до сигурно обръщане на превозното средство. Правилната реакция е да задържиш автобуса да се движи направо и плавно да намалиш скоростта. Единствената причина за рязък завой на пътя може да бъде ако има препятствие, но и тогава не винаги е добра идея. По добре е да се блъснеш в диво животно, кола и т.н. отзад от колкото да направиш рязка маневра и да се обърнеш.

105

Анонимен

преди 6 години

До даама майка й, ама баща й, ама самолета, ама института..... празни приказки и глупости - мястото й е в затвора за стореното..а и още нещо..някой да обясни на ба'лъците тук, че тая с алкохола не е арестувана за лошо възпитание, а причиняване смъртта на 6 ЧОВЕКА + ОСАКАТЕНИ 20 !!!!!!.Ами нали първо трябва да се установи,дали е неизправност в колата,дали е тя или шофьора на буса.Едните ще си защитят фирмата на колата,другите - ДПС фирмата,а момичето кой да му защити правата,ако е права?

104

Анонимен

преди 6 години

А шофьорът на автобуса задържан ли е след катастрофата или продължава да кара по същия начин. Неговата вина е по-голяма от тази на Цвета.

103

Анонимен

преди 6 години

според нея шофьорът на автобуса е направил маневра наляво като ответна реакция от удара.==Ето БЕШЕ ЯСНО от самото начало, че е дал силен ляв, в резултат на което е вкарал центробежна сила, която при висока скорост на автобуса, и висок център на тежеста, води до "поднасяне" и "отлепване" от асфалта на предна лява гума, при което автобуса е вече на три опори и при изместен вече Ц.Т. - преобръщането е неизбежно!Извод: смъртта на пътниците е следствие не НЕадекватна реакция на шофьора на автобус

102

Партийния Секретар

преди 6 години

В България още от едно време винаги виновен е умрелия.

101

Анонимен

преди 6 години

Някой може ли да повярва че 1 тон автомобил ще мръдне 15 тона автобус и ще го помръдне като го удари?

100

Анонимен

преди 6 години

Да знаеш, че с тезата си с танка тотално доказа, че един автомобил от 1 тон е изтласкал автобус тежък 18 тона от пътя. А с F=m*a направо ги разби! И ъгъла от 40 градуса добре го изчисли!

99

До 93

преди 6 години

Правиш генерална грешка в разсъжденията си. Не е необходимо целия автобус да бъде изтласкван. Стига му е да изгуби стабилизация в задната част, а затова 1 тон кола е напълно достатъчна. Не случайно спортните коли имат т.нар. спойлери, да успокояват задницата, щото там дори и чужд тласък не е нужен да се озоват в канавката. А не както много хора си мислят погрешно, че е за допълнителен натиск.

98

Анонимен

преди 6 години

Аре у панделата и стига лигавене!

97

sante_dog

преди 6 години

Тези който обвиняват шофьора на автобуса че не е могъл да реагира - дали са сигурни че ще успеят да реагират адекватно и да го запазят в пътното платно? Дано не се налага да разбираме...Относно шофьорката - със сигурност не е искала да се случи нещо такова (непредумишлено отвсякъде), оказала е пълно съдействие и помощ на пострадалите, няма алкохол - ами условна отвсякъде!

96

Анонимен

преди 6 години

За загиването на пътниците са си виновни основно самите пътници, които не са си вързали коланите. За обръщането на автобуса е виновен основно водача на автобуса, който е реагирал неадекватно. За ПТП-то при което кола се блъска странично в автобус е виновна шофьорката на колата, пътната настилка или технически проблем.