50

чичо-дедко

преди 6 години

До бай ИванВанка... ти бил ли си роден тогава или само по слухове. Не твърдя, че беше хубаво, но... хайде да не прекаляваме :) , ама вие *** вече се оляхте :)

49

дедо

преди 6 години

До Анонимен 16 Аз съм на 86 г и съм живял в ''златните'' царски години! На село нямахме какво да ядем и мама готвеше само каши с царевично брашно ,но не като сегашното а такова ,което ти претрива до кръв венците !Нямахме дрехи и обувки за училище, а ходехме със свински *** и преправени дрехи!Млади хора,не тъгувайте по време, което не сте преживяли и само сте слушали за него.Живейте в сегашно време ,гледайте в бъдещето,обичайте България и не позволявайте да ви я откраднат и унищожат!

48

бай Иван

преди 6 години

Да се изучават зверствата на комунизма,хилядите избити българи в концлагерите и милиционерските мазета и явочни хижи из горите.Други българи са починали по късно от бой по бъбреците с чувалчета пълни с пясък,за да не остават повърхностни травми.Децата на опозицията са пращани в трудови войски с непосилни норми.При насипите около Дунав,много млади момчета се давели в реката,защото са третирани като врагове на "народната власт". Много семейства са интернирани в различни краища на страната.....

47

Анонимен

преди 6 години

Ще изучават ли колко медали на Олимпиади сме имали по онова време?

46

Анонимен

преди 6 години

До МиялЧърчил ,Чърчил искаше да сади картофи на мястото на София и да има Филипополис и Бургазлъ ,Ямболлъ ,Хаскьо и Кърджалимеемеда. И смучеш от г.ъ.за си .

45

Анонимен

преди 6 години

Защо се крие факта,че т.н. "народен съд" бяхме длъжни да го проведем с цел наказание на фашистките елементи , като победена и бивша фашистка страна.В международните договори със СССР , САЩ и Англия това е записано и е част от т.н. денацификация.

44

Миял

преди 6 години

До Георги-18Стамболийски го уби Величко Велянов, чиито близки са ликвидирани от земеделците.Другата версия че е убит от Славейко Василев ,приятел на Р. Даскалов. Преврата на 19.05.1934г го извършиха същите които извършиха преврата на 09.09.44г.Стамболийски не е убит от Кап. Харлаков.Освен това трябваше 2 пъти да го убият.Той е замесем във войнишкия метеж и лежи в затвора за кражба. Замесен е в ДЕКЛОЗИЕРОВАТА АФЕРА.До Атентата в Св. Неде4ля избихте 800 кмета и секретар бирници.

43

Анонимен

преди 6 години

Ще е интересна частта, в която децата разберат, че сме пращали космонавти навремето. Неминуемо ще повдигне въпроси.

42

Анонимен

преди 6 години

Жертвите на мутрите с бухалките, показните разстрели и полицейска репресия, принудените да сложат край на живота си пенсионери от мизерия, демонстративно самозапалилите се, умрелите от липса на достъп до здравеопазване по време на прехода са много повече от тези на Народния съд. За тях нещо в учебниците по история ще има ли?

41

чичо-дедко

преди 6 години

я да каже соломончо паси кой е дядо му и къде е бил 45-та :)

40

Интересно

преди 6 години

какво пише в учебниците по история в Германия и Япония за периода 44-89. Ако те започнат да разсъждават за нещата които са им се случили като нас.... А може да си имат някаква апокрифна история, която си разказват в семействата... дали това може да се нарече свобода на словото. Истината е някъде там...

39

чичо-дедко

преди 6 години

ам... искам аз да питам ***'сина, ако не беше "комунизЪма" (дето го нямаше, бяхме социализЪм), той сега де щеше да бъде? И... като говори за "народният съд" хайде да публикувате имената и фамилиите на "народните" съдии... да видим кои са те ;) Всеки дудне за "народния съд", който бил похарчил "цветяа" на нацията, но никой не казва - бе кои бяха тез хора (2/3 евреи)

38

Анонимен

преди 6 години

"Маноил Манев: Не може да се преструваме, че не е имало Народен съд"А искате ли нов?

37

Анонимен

преди 6 години

А уроци за суджуците (най-новата история) ще има ли?

36

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 38А ще изучават ли, че БГ фалира три пъти през комунизма? ФАКТ!!

35

Анонимен

преди 6 години

Може би е добре, че ще го има в училище. Децата ще учат едно в училище, а вкъщи бабите и дядовците ще им казват истината. Познайте на кого ще повярват? Така от малки ще научат важен урок - че в тая държава се лъже и манипулира, че трябва да подлагат на съмнение всичко, което произлиза от властта, държавата и политиците.

34

Анонимен

преди 6 години

точно този ако не беше комунизма щеше да пасе ***

33

Анонимен

преди 6 години

Добре де, ще изучават за народния съд. А ще изучават ли за безплатното образование и медицина, ще изучават ли, че имаше работа за всички, ще изучават ли, че нямаше ровещи по кофите за ***, че не убиваха старците за 5 лв? Ще изучават ли, че имаше програми за интегриране на ромите и кварталния следеше М.анго да ходи редовно на работа, а децата му да посещават училище? Ще учат ли, че страната ни по индекс на развитие беше на 29-то място, а сега е някъде около 60-то?

32

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 30Виж как е в демократично Хаити и колониална Африка.

31

Миял

преди 6 години

До Имало-13;Другаря ви Сталин най-много настоява за наказание на Б--я.Сърбите ни бомбиха 1941г. Руснаците смляха Русе, Силистра, Добрич и София.*** сте най-предателското племе.Вие построихте паметник на ДЕЗЕРТИРАЛИ войници.Хвалите се че сте;Всявали разкол сред войнизите през ПСВ. Това в цял свят се наказва със смърт. Спомнете си заповед 227 на Сталин. Жуков издава заповед;Който се предаде ще бъде избито цялото му семейство и той ако се върне от плен.ХУМАНИСТИ!