129

Анонимен

преди 6 години

До 128при положение че няма индустрия е нормално да се гледа академията -това означава публикации в престижни журнали с различен impact factor.след като България не може да се възползва от резултатите от определен научен труд, това може да направи друга страна от ЕС.Повярвай,след като статията е приета в списание с high impact, определено това не са глупости. Това е логиката

128

Анонимен

преди 6 години

Науката е хубаво нещо...БАН какво общо има с истинската наука?

127

Избори в Заамунда

преди 6 години

Дали ченге ,минъор или учител протестират ,все Бойко идва ,каже им една -две благи думи и всичко е ОК ! ФИЛМА ВИНАГИ С ЩАСТЛИФТ(нарочно е написано като Плевналиев ) КРАЙ . Като в бананова република сме ,колкото и избори да имаме с черни и бели топчета , черните винаги изчезват и са по малко от белите -вожда преизбран и всичкото телевизия радио ликува и са радва . Щастливи ,доволни ,дори на гол банан !

126

До SS /№93/

преди 6 години

Пич, не са само академиците и чл.-***.Зависи как ще се уредиш. Ако имаш връзки, може и със средно образование да си, пак ще стоиш на хранилка в БАН докато можеш да си влачиш краката дотам.Нямаш ли протекция, може да си с дисертация, да имаш постижения и да гледаш сам две малки деца, но дойде ли време за съкращения, най-напред теб ще съкратят. Има вече такива примери в не едно от звената на БАН.Знаеш ли как го правят? Уж заради реформи, реорганизират звената инякой се оказва излишен!

125

БАНица

преди 6 години

До Анонимен 125Ти сам го написа бе, пич:"... науката е изцяло държавна вкл Institute Pasteur и отделно обслужва индустрията им - фармацевтична,козметика, авио и т.н..."А вие коя индустрия обслужихте с разработките си, та да ви се дадат пари и за "чиста наука"?

124

Двойникът

преди 6 години

Нищо не се е променило от времето,когато беше направен филма Двойникът с Тодор Колев.Продължават да бълват научни трудове с теми като Влияние на земното притегляне върху развитието на чорбаджийските чушки

123

Анонимен

преди 6 години

Нека тия учени да ми отговорят на един конкретен въпрос:Има ли основателна причина да им се дадат тези пари?

122

Анонимен

преди 6 години

Последен коментар,че стана късно при мен. На една от специализациите ми във Франция,където науката е изцяло държавна вкл Institute Pasteur и отделно обслужва индустрията им - фармацевтична,козметика, авио и т.н. ,не спестих да разкажа какво е положението при нас. Професора беше потресен и каза,че за съжаление в някои страни ако не строиш сгради,хората си мислят че нищо не правиш и не трябва да получаваш голяма заплата. Завърши с eeehhh Bulgarie,Bulgarie. Нека знаят що за аборигени сме

121

Сценария се смарангя

преди 6 години

Това с простестите сме го гледали за стотен път .Бойко кога ще идва да ги спаси ? Знам че това е сценария на театрото , същата работа като със спец частите на Цветан Цветанов когато арестуват "абсолютни престъпници"! Жалко ,жалко и по младите се хващат на такива постановки. Вижте си държавата ,хора - легализиран престъпен комар,лотарии,кредити ,търговия с журнализма и влияние на обществото във всички сфери- здраве, образование , ток,вода,парно работа. национално самочуствие .

120

Или тако, или вако!

преди 6 години

"Повече няма да търпим"_____________________А пък ние вече 70 години ви търпим да се разполагате на бюджетната трапеза и да стопанисвате БАН като имот, който ви е даден под аренда.И именно понеже ви търпяхме, вие, с цялото си нахалство, се разпищолихте така, като че ли БАН ви е наследствен имот.Щом искате да е така, сами си осигурете пари и за поддръжката на БАН, и за месечните ви доходи.Спечелете си ги, бе!Не може хем да сте шуробаджанашка дружина, хем да искате издръжка от данъкоплатците

119

Анонимен

преди 6 години

Гледам им плакатите на учените на снимката по-горе. ___________________________________________________"0,8% от БВП - 28-мо място в ЕС по жизнен стандарт"С какво БАН е допринесъл за повишаване жизнемния стандарт на българина, че да ви се увеличи %-та от БВП за наука?__________________"Науката е великолепно нещо, ако не си принуден да си изкарваш хляба с нея" А. Айнщайн. А вие защо си изкарвате хляба с нея?

118

соцялно слаб депутат

преди 6 години

депутатите мизерстват с 3 средни заплати а вие се вайкате че с 450 лв ви е била малка заплатата,има ли справедливост в тая държава ?

117

Анонимен

преди 6 години

мързеливци с дипломи.

116

ееее... БАН

преди 6 години

Финансирането ще мине към вуйчото на Влади.Той ще преценява какво и кого да финансира..

115

БАНица

преди 6 години

Считам, че за 100 г съществуване БАН трябваше да е създал нещо стойностно, за да си оправдае съществуването.

114

Анонимен

преди 6 години

След тази изцепка за АЕЦ Белене, сте направо за закриване! Вие работите против интереса на България. Пък - и ще протестирате ?!? Засрамете се !!!

113

БАН

преди 6 години

Крайно време е БАН да бъде закрит, а научната дейност да мине към университетите, където ще се плаща за научни проекти, а няма да дремят като месирки на заплата.

112

БАНица

преди 6 години

В БАН са с някакво самочувствие, че правят някакви велики неща. Абе къде са ви великите постижения, че никой от нас, простосмъртните не ги е нито виждал, нито чувал.Разберете ме добре, не ви мразя. Просто не виждам абсолютно никакъв смисъл в тази гълтаща 100 млн лв/год институция.

111

А леко Бай

преди 6 години

Конграчулейшън.Парле ву франсе?Ако не,научете го и тогава ще говориМЕ.

110

БАНица

преди 6 години

Преди да вдигат стачки, нека учените си зададат резонния въпрос:НИЕ С КАКВО СИ ЗАСЛУЖИХМЕ ЗАПЛАТИТЕ ПРЕЗ ИЗМИНАЛАТА ГОДИНА?