64

Т

преди 6 години

Там управлява единна русия тук герб едно и всъщо

63

Анонимен

преди 6 години

След като по време на Великденската литургия в катедралния храм Христос Спасител в руската столица предстоятелят на тази най-голяма по диоцез и население православна църква патриарх Кирил подчерта, че всички опити да бъде отнета Украйна от Русия в миналото, са се проваляли. Каза го така, сякаш не Русия е нападнала Украйна, а обратно Украйна или някой друг е нападнал Руската федерация. И за да не остане съмнение в богомолците, допълни, че руснаците трябва да се молят, та никой да не може да

62

Анонимен

преди 6 години

Едно от последните доказателства за политическата кройка на Руската православна църква в лицето на нейното йерархично ръководство дойде през пролетта на 2014 г. по време на събитията в Украйна (веднага след анексирането на Крим и сепаратистките терористични действия в Източна Украйна)

61

Анонимен до TORBALAN

преди 6 години

Пропусна сащ мразени от 90% Българи.

60

Анонимен

преди 6 години

Ставащото днес в Русия, в контекста на украинския проблем, по думите на свещ. Яков Кротов, е национализация на православието, превръщането му в държавна идеология, като РПЦ възприема функциите на полкови военен свещеник, който изпълнява задачи на командването. В случая, отново за Украйна, наблюдаваме демонстративно инструментализиране на православието от страна на Кремъл, както и пропагандна война, която Русия наложи по отношение на съществуването, според нея, на два религиозни христ.

59

+-+-+-

преди 6 години

Американската голяма стратегия е:'Carthago delenta est" - Картаген трябва да се унищожи! /за да властва Рим/

58

Анонимен

преди 6 години

Най-добро представителство на тези политическо-религиозни православни течения днес се наблюдава в Русия, където управляващите от партията Единна Русия на президента Владимир Путин, неприкрито използват проправославните и прокомунистическите настроения, партии и движения не само за укрепване на властта, но и за консолидиране на православния свят в самата федерация и на международния терен около политиката на Русия и за политиката на Русия.

57

Анонимен

преди 6 години

"Понякога най-добрият начин за действие за Белия дом е да не се въвлича допълнително във въпроси, които са периферни за американската голяма стратегия.", казва авторът.Въобще не са периферни! Ако *** беше на местото на Тръмп, а преди това и на Обама, той отдавна би въоръжил Украина със всичко, което ѝ е необходимо, за да изравни войната и да поведе в резултата. Сегашното поведение на американското ръководство го устройва на 100%.

56

Анонимен

преди 6 години

В настоящия момент различните православно-политически движения в Югоизточна Европа изграждат своите идеологии и политики на базата на оформилите се през последните две десетилетия фундаментални православно-политически посоки: панславизъм, неоавразийство, православен национализъм, православен комунизъм и националболшевизъм.

55

Анонимен до 48

преди 6 години

сащ никога не са помагали за каквото и да е било, без да нямат някаква полза от това.Само те питам, кой създаде напрежението в украйна и майдана? Същите тези сащ, сега помагат с мижави пари да замажат очите на ТЪПИТЕ украинци.Още един въпрос колко украинци познаваш? Аз се сблъсквам всеки ден с тези хора, дори незнаещи какви са всъщност.Едни казват че са Поляци други Руснаци, простите хора се манипулират лесно, това прави сащ.

54

Анонимен

преди 6 години

Преди няколко години обърнах внимание на един тревожен за Русия и Югоизточна Европа, вкл. и за България, процес, а именно все по-отчетливото демонстриране на явни и скрити канали на взаимно влияние между поместните православни църкви и политиките в държавите от тази част от света, и в частност използването на РПЦ от Кремъл за завоюването на геостратегически политически предмостия в същите тези страни.

53

TORBALAN

преди 6 години

Мразя:Путинватницитеруските троловепрасенцето КимКурнелка БулгартабаковаФараджМарин льо ПенОвчШадрафана Р.П.ДоганРешетниковпрефцедента РадевПеевскиМаслароваГагаузовБатко и браткоКутевБарековДъревапартийните другарирусофилитерублофилитепредателите искащи да сме руска губерниязавършилите АОНСУМъдуроКастрокомунизмадиктаторитеагресоритеманипулаторите"журналистите" "творящи" фалшиви новенисайтовете на хранилкаЦацаровподкупните прокурори и съдииНе спете будни хора!

52

Анонимен

преди 6 години

Американците пак са ги засърбели ръцете за война.Изглежда имат доста застояло оръжие.Ама защо все подкокоросват държави далече от техните граници?

51

РУССКИЙ ОККУПАНТ

преди 6 години

Преди няколко дни Порошенко подписа с Меркел споразумение да приеме 15 000 бежанци и веднага САЩ решиха да доставят оръжие на Украйна. Т.е., цялата онази *** която се потдържаше от ЕС и САЩ в Сирия и бе пометена от Русия ще безчинства в Украйна. Което от своя страна ще ангажира Русия по покана на Новорусия в конфликта. Този път руснаците могат да не се спрат в Берлин а да акостират директно в Брюксел. А може и във Вашингтон !

50

Блокиран в Дневник

преди 6 години

Путин чака с нетърпение зеления сфетофар за влизане на тежко руско въоръжение в Укр.Зеления сфетофар е изпращането на американско оръжеие в Укр.Па било то и за смешната сума от 47 млн долара :)Дори и за 47 хил долара зеления сфетофар ще светне.Европа трябва да се обедини срещу смахнатаняците от фащ.

49

Анонимен

преди 6 години

Целта на американците е да накарат руснаците и украинците да се избият взаимно,а послке уж като освободители на Украйна да нахлуят на нейна територия и да се опитат да смажат Русия.Цената за всички ще бъде много висока.

48

Adolf Eichmann

преди 6 години

47 милиона долара е цената на 5-10 танка Абрамс - тва ли ще им пращат щото не е много.... ако има пращат ракети то тогава говорим за малко повече - нещо като фоерверки за един два дни и толкоз..... Русия има повече танкове от останалия свят взет заедно - нарочно е това - немислимо е да бъде нападната Русия по земя - Украйна ще загуби Донбас който ще се превърне в буферна зона между евентуална Натовска Украйна и Русия - тва е и целта на Путин и аз бих постъпил така на негово място...

47

Парата върти света

преди 6 години

Няма значение кой воюва срещу кого. Тука става дума за пари. Производителя иска да си продаде оръжията а купувача иска да даде парите за тях. Това е. Всичко останало са излишни емоции които не струват пукната пара.

46

Осман

преди 6 години

Винаги съм писал против С.Корея. Да . Ким е диктатор. Докато севернокорейците мизерстват той пие френски коняк. И "печели" изборите с 99,99%. Почти като нас. 80% от населението мизерстват, но той пуши кубински пури и трупа пари в офшорки докато останалите мизерстват. И "печели" избори с купени гласове. Ако се наложи американците ще унищожат С.Корея за 24 часа ама много им свидят два три небостъргача, няколко хиляди мъртви. Ако можеше всичко това да се случи другаде досега щяха да нападнат Корея

45

Hafen die Wahrheit

преди 6 години

Русия като напада и бие беззащитни държави, това е добро, цитирам: "Крим е руски...". САЩ като искат да помогнат за запазване целостта на една държава били ***. Германците пък били будали, само yшанките сте нак- хубави!