38

Анонимен

преди 7 години

Не е проблема в свещената война, а в закона "зъб за зъб".

37

Анонимен

преди 7 години

А християните разбраха ли какво не е наред в техните религии?

36

хеха

преди 7 години

Съответно ще излезе още една секта, която също ще бъде преследвана и избивана от *истинските* ислямисти. Ислиямска радост.

35

Доктор Сър Пичук

преди 7 години

До КоранНито един от тези стихове не е в сила днес. Това, което си цитирал са пророчествата на мохамед от периода, в който той е бил в мека. А пророчествата от периода в медина, които са по-късни от тези в мека реално декларират за нищожни всички предишни прозрения на мохамед. Ако има конфликт между отделните глави на корана то ВИНАГИ Е ВИНАГИ ГЛАВИТЕ ОТ МЕДИНА СА В СИЛА, А НЕ ТЕЗИ ОТ МЕКА. Последната глава на корана глава 9 отменя всички предишни поучения за толерантност от мека.

34

Циник до 39

преди 7 години

*** , номерата на сурите са посочени...според истински специалисти има още 70 текста в корана, които зоват за свещенна война! Ти *** ли си или пульо - изтъпанчил си ник - и като ти наврат в мутрата неудобни цитати - ми се правиш на открехнат!Ти си теолог - колкото аз съм шинтоист!

33

Анонимен

преди 7 години

"29:46 И спорете с хората на Писанието (Библията) само по най-хубавия начин, но не и с онези от тях, които угнетяват, и кажете: "Вярваме в низпосланото на нас и в низпосланото на вас. Нашият Бог и вашият Бог е един и същ. Ние сме Нему отдадени."

32

Анонимен

преди 7 години

87.И дадохме на Муса(Мойсей) Писанието, и подир него изпратихме един след друг пратениците, и дадохме на Иса (Исус), сина на Мариам, ясните знаци, и го подкрепихме със Светия дух. Нима не ви обземаше надменност всеки път, щом пратеник ви донасяше онова, което душите ви не желаят? И някои отрекохте, а други убивате.

31

Анонимен

преди 7 години

14.О, вярващи, бъдете помощници [по пътя] на Аллах (Бог), както Иса, синът на Мариам, рече на учениците си: Кои са моите помощници [по пътя] на Аллах (Бога)?

30

Анонимен

преди 7 години

"Но те са писани във време, когато войната е била нормалното състояние на нещата, а не мирът."---Глупости, там войната винаги е била нормалното състояние, а мира изключение.

29

Край

преди 7 години

Според преосмисления ислям главите на неверниците трябва да се режат от ляво на дясно а не като досега от дясно на ляво. Религиите са глупостта на човечеството. Ако някъде има бог всеки сам си знае как да общува с него. Няма нужда от жреци в 21 век.

28

Анонимен

преди 7 години

До *** до 26 ти овньо,кога си учил теология,та подмяташ някакви измислени строфи,написани от кой знае какъв сектант,каквито ги има и в християнството?

27

Коран

преди 7 години

2:256 Няма принуда в религията."18:29 Който желае да вярва, а който желае, да остане неверник!""6:108 И не хулете онези, които зоват други освен Аллах, за да не похулят и те Аллах враждебно."

26

Малко четете

преди 7 години

Характерно за средния българин е, че малко чете, а много пише и приказва за работи, които не разбира. Даже има един "специалист" като 17, който бърка ОАЕ и Саудитска Арабия. Исляма има много разновидности - шиити, сунити и т.н. В края на 70-те години ЦРУ решава да удари СССР като финансира агресивния ислям и така да създаде нестабилност. Взема се за модел бедуинския ислям на Саудитска Арабия и се наливат милиарди в Афганистан и Съветските Републики. Сега всичко се връща като бумеранг на запада

25

Анонимен

преди 7 години

До Хм16 век не е Средновеконие, а Ренесанс, драги. ;)

24

Циник до 26

преди 7 години

Лъжецо...ето и на български:Сура 2,191"И ги убивайте там, където ги сварите, и ги прогонете оттам, откъдето и те ви прогониха! Да заблуждаваш е по-тежко, отколкото да убиваш. И не се сражавайте с тях при Свещената джамия, докато не започнат там да се сражават с вас! А ако се сражават с вас, убийте ги! Такова е възмездието за неверниците."Сура 8,12-13"Твоят Господ разкри на ангелите: Аз съм с вас. Подкрепяйте вярващите! Ще вселя Аз ужас в сърцата на неверниците. Бийте ги по вратовете, бийте ги по всички крайници!Това е, защото се възпротивиха на Аллах и на Неговия Пратеник. А за койт

23

Доктор Сър Пичук

преди 7 години

До ТеологНяма нужда от конкретни цитати, в корана има цели раздели, които се занимават само с насилие и насаждане на омраза към неверниците. Сура ал тоба или раздел 9 се занимава единствено със свещената война джихад, която всеки мюсюлманин е задължен да води. Почти целия коран приканва към насилие към неверниците индиректно, а сура ал тоба го прави директно.Като капак на всичко според мюсюлманите раздел 9 на корана е последното пророчество на мохамед и то е и последната дума на аллах.

22

Анонимен

преди 7 години

Светата инквизиция е въведена през 12 век. Сиреч 6 века след възникването на исляма.

21

Ганьо

преди 7 години

До ТеологА съм ги чел и двете.-------------------------значи нищо не си чел

20

Анонимен

преди 7 години

А християнските държави,които се намесиха в политиката на арабските страни,и създадоха тези терористични организации,те какви са?С промяната на някои текстове във свещените книги,нищо няма да се промени,защото арабския свят винаги ще бъде нечия християнска колония,от алчност за петрол,злато скъпоценни камъни и други богатства.Нарекоха тези организации Ислямски,за да се оправдават пред света,а истината е друга.

19

Григоров

преди 7 години

До АнонименАман от хибридни партенки. Ето ви действаща джамия в Токио. https://beautifulmosque/Tokyo-Mosque-Japan