141

Анонимен

преди 7 години

Аз имам немско гражданство, но само едини абсолютен лаик може да твърди, че ще орязват каквото и да било в посока свободно движение на труда. Германия с отворени ръце приема квалифицирана и неквалифицирана работба ръка, защото тукашните капиталисти знаят касе ръководи бизнес, а нямат нищо общо със селския бек, станал богат бизнесмен по време на прехода.

140

ime

преди 7 години

Защо производителността на труда в България е 15,26 % от тази в ЕС. Ами защото тук са концентрирани нискотехнологични, мръсни и трудоемки производства. Няма как производителността на една шивачка да бъде сравнявана с производителността на на един служител от линията на БМВ. Просто защото оня оперира с високопроизводителни машини и съответно производителността му е по-висока, въпреки че усилията му са по-малки.

139

Анонимен

преди 7 години

"разрешение за работа имате в цялаото ЕС (скоро ще ги орежат разрешенията, Макрон и Шойбле са се разбрали, побързайте)" = мокрите сънища на БГ работодателя - на тъпия и необразован работодател, бих казал. Не знам да има РАЗРЕШЕНИЯ за работа в Европа, в Европейския съюз европейските граждани имат свобода на придвижване, с една дума дали ще работя тук или в бакалията в Дрезден няма НИКАКВА разлика, на Шойбле му липсват 1 милион работници, а след 5 години може и да са 2,изгаря да НАЛАГА ограничения

138

Анонимен

преди 7 години

Ако приватизацията беше започнала още 1990 г. както стана в другите страни от източна Европа, сега нямаше да се водят подобни дискусии. А ние чакахме комунистите да оберат банките и с нашите пари си купиха заводите в които ние работихме. И най-лошото е че не знаеха какво да ги правят, не знаеха че СИВ го няма и никой не е длъжен да ни купува продукцията, трябва маркетинг, реклама и т.н. неща за които не им се даваха пари, и им бяха далечни пнятия.

137

Анонимен

преди 7 години

До БизнесменА на Вас някой да вие забранил сами да си въртите бизнеса.Наемането на персонал не е задължително, но ако сте го наели, плащането на труда му вече е задължително.Елементарно е.

136

Анонимен

преди 7 години

Кеф ми е дс гледам как *** некадърните робовладелци в БГ, докато получавам тлъстата си консултантска премия в Германия.

135

До Работодател 173

преди 7 години

А ти не виждаш ли че точно така става? Хората масово емигрират! Затова ревете като *** че нямате хора. Трябва да се въведе закон - който работодател с действията си спомага емиграцията на работници, да бъде вкарван в затвора!

134

Анонимен

преди 7 години

В тази асоциация явно не са българи, а може би не са и хора.

133

брюксел каза

преди 7 години

толкоз

132

Анонимен

преди 7 години

Щели да орежат. Момче я се събуди.

131

Анонимен

преди 7 години

Към работодател:Ще ти национализирамефирмичките защото сав нарушение на всякаквозаконодателство, на практикати си някаква форма на робовладелеци няма да те оставим да паразитираш.

130

До Бизнесмена 164

преди 7 години

Така и направих. Отидох при друг работодател. А бившият сега дава по-голяма и от новата ми заплата и си яде г.за, защото го няма годините опит, а му струва повече.Но му е малко!

129

XaXa

преди 7 години

Ей не се наядоха...

128

вярно Е

преди 7 години

Един кмет взима заплатата на общинаря , но умножена по 3. Един общинар взима 2 минимални заплати. ХА познайте за депутатите!Ама.................. преди да изтрият!

127

Анонимен

преди 7 години

До Работодателжалко за теб

126

Анонимен

преди 7 години

Магическата пръчка на свободния пазар явно им бърка в г.ъ. за на тея работодатели щом така *** от година насам.

125

Анонимен

преди 7 години

Пффф. Индустриалният капитал... Това да не са онези с куфарчетата на Луканов?Хехехех. Да махнем минималната заплата?! В държава където масово не се плащат осигуровки. Как ли пък не! По-скоро затвор за който не осигурява на пълна заплата!

124

Анонимен

преди 7 години

Пазарът регулира не само заплатите, но и кадрите. По морето вече наемат роми за работа, щото няма друго. Така че, мислете му.

123

Анонимен

преди 7 години

както е тръгнало, до 5 години работодателите ще се превърнат във вечни кредитополучатели, тресящи се от страх, че няма да могат да си върнат кредитите към кого ли не и ще им пратят някой руски биатлонист в отпуска :)

122

Анонимен

преди 7 години

хахах, наглеците искат да плащат по 200лв. на работниците им, и сегашните 400 явно им се виждат много! Национализацията и Народния съд за такива са задължителни!