155

до БКП

преди 7 години

тогава един комшия - работеше в цигарената фабрика- лежа в затвора, щото го хванаха да краде цигари, а сега милиарди откраднаха и нито един осъден.

154

Анонимен

преди 7 години

До Крайкато почнете да събирате стотици хиляди евра за лечението на някое дете в чужбинапо времето на любимия ти Соц нямаше лечение в чужбина, просто оставяха хората да си *** на воля.

153

Анонимен

преди 7 години

До есхачНе само земеделието- унищожихме по поръчка именно на Запада всичко хубаво, постигнато през соца - не само земеделието, ами и образованието, и здравеопазването, и армията, и социалните придобивки, и ранното пенсиониране, и законността в държавата, и реда, поддържан от милицията, и енергетиката, и въобще - каквото хубаво бяхме постигнали тогава, ни накараха да се откажем от него, за да сме демократи, или по-скоро за да ни смачкат и завладеят нашите "партньори".

152

vlady

преди 7 години

Трябваше да се запази политиката на Сталин по отношение на кражбите, корупцията и безстопанствеността - да се разглеждат като вредителство, диверсия, саботаж и т.н. и да се наказват сурово включително с разстрел. За съжаление след смъртта му нищо подобно не беше направено и почна голямото крадене.

151

БКП

преди 7 години

Интерсно, някой помни ли, че през прехваления комунизъм ресурсите на заводите масово се крадяха. Познавам хора, които си построиха вили по този начин. Не че сега е по-различно, но и тогава си имаше безстопанственост. Винаги е било въпрос на управляващи и стадо. И тогава управляващите си крадяха и сега го правят. Колко повече има за бедните това е въпрос на гледна точка. И както е казал народът : "Вълкът кожата си мени, но нрава не !"

150

vlady

преди 7 години

Рублата и левът бяха девалвирани приблизително в едно и също съотношение с около година разлика - рублата от Хрушчов 1961г., левът от Живков 1962г. При двете псевдообмени покупателната способност административно беше увеличена 10 пъти, златното съдържание по-малко от 5 пъти, курсът към долара намаля по-малко от 5 пъти следователно се извърши скрита девалвация. Девалвацията доведе и до натрупване на излишни пари, непокрити със стоки и услуги в икономиката и утежни дефицита.

149

Т. Илиев

преди 7 години

Не вярвайте братя, не вярвайте! Всичко това е измислица, отделни цитати, извадени от контекса и събрани в допълнение с тенденциозен коментар, с цел да се докаже че НРБ е била в страхотен упадък. Ако извадя положителните неща, които са писани в различни публикации, мога по същия начин да докажа, че индустриалната ни мощ е била по-силна от тази на САЩ и Великобритания взети заедно. Но това е "обективната журналистика" и на Дойче веле и на г. Златко Желев.

148

Анонимен

преди 7 години

Били сме "Япония на Балканите", ама в някоя алтернативна вселена...

147

есхач

преди 7 години

до 164Жельо Желев,Филип Димитров,Лучников и други борци срещу комунизма искаха и наложиха връщането на земята в реални граници(като ти я дадат в средата на блока ходи се оправяй) даване на всеки на крава теле или друго животно като "дялов капитал". Както каза тогава един френски политик -унищожихте единственото хубаво нещо което имахте-уедрено земеделие ние в Европа вървим сега към него. Чехословакия просто ги запази и преобразува в АД без да разруши нищо.

146

Анонимен

преди 7 години

На сайта на ДВ са спрени коментарите по тази статия.Явно са се уплашили от отзвука й. Да живее свободата на словото, но по германски. Това иска да ни каже тази станция, в която плесенясали мозъци живеят с идеи и данни от по-оня ден.

145

СССР

преди 7 години

Да ви кажа и аз какво мисля... Някога в заводите в СССР, на москвич и заз са си казвали, ние правим най-качествените коли, имаме записвания и поръчки за следващите 5-10 години и са били изключително доволни и щастливи от колите... Но дошла демокрацията и капиталистите разбили хубавите заводи, хората спрели да купуват качествения москвич и предпочели 15 годишен западен автомобил. Защо ли? Ами защото имаше затворен пазар и трябваше да си купуваме *** на братските страни.

144

Защо?

преди 7 години

1990 години и Дойче веле, комбинацията води до материали за промиване на мозъците, каквато е и основната цел тогава - българите да се подчинят на западните господари без да протестират. Разбира се винаги може да се намери нещо, което да не е наред и да се представи като обичайна практика, както е навсякъде в този материал. Интересното в случая е защо се вадят скелетите от гардероба, т.е. защо пак ни промиват мозъците, след като вече имам 27 годишно наблюдение как е при демокрацията и пазарната и

143

Виц

преди 7 години

Отишъл бай Тошо на село да изнася речи. Изтъпанил се на трибуната и почнал селяните : Я кажете сега хляб имате ли ? От тълпата бурно отговорили : Имаме ! Останал бай Тошо доволен и продължил с въпросите : А месо имате ли ? Пак му отговорили бурно : Имаме ! Мляко и сирене имате ли ? Имаме ! Подсмихнал се бай Тошо и казал : Това хубаво храна имате, а с културата как сте ? Вестници четете ли ? След кратко мълчание от тълпата се чул рехав отговор : А иначе откъде ще знаем, че имаме храна !

142

Край

преди 7 години

И аз някога си мислех че ПАЗАРА е велика сила и той ще оправи всичко оказа се обаче че в много сфери пазара е демон - в здравеопазването, образованието, храните пазара даде много грозни резултати - като почнете да събирате стотици хиляди евра за лечението на някое дете в чужбина или като ядете лъскаво опаковани благинки с Менделеевата таблица в тях се сетете.

141

Анонимен

преди 7 години

До АнонименПРЕДПРИЯТИЯТА ПРОДАВАХА НА ЗАГУБА, НЕ ЩОТО ТАКА БЯХА КАЗАЛИ ОТ СССР, А ЩОТО КУРСЪТ ЛЕВ / РУБЛА НЕ БЕШЕ РЕАЛЕН - РУБЛАТА БЕШЕ ПО-СКЪПА. А И ТЕ ПЪК НИ ДАВАХА СУРОВИНИ, НЕФТ, ГАЗ И КАКВО ЛИ НЕ ПОЧТИ БЕЗПЛАТНО, ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ ТЕ НИ ПОСТРОИХА ПРЕДПРИЯТИЯТА- ВСИЧКИ ПРЕДПРИЯТИЯ БЯХА С ТЕХНИ ТЕХНОЛОГИИ.СЕГА НЕЩО АМЕРИКАНЦИТЕ ИЛИ ЕВРОПЕЙЦИТЕ ДА СА НИ ПОСТРОИЛИ ЕЙ ТАКА - БЕЗПЛАТНО, ЗА ДА МОЖЕ И НИЕ ДА ПРОИЗВЕЖДАМЕ НЕЩО? НЕ САМО НЕ СА ПОСТРОИЛИ, АМИ И ЛИКВИДИРАХА УМИШЛЕНО ВСИЧКО.

140

Schutzstaffel

преди 7 години

АтмосВерата. А стига бе. Неграмотните раздават акъл. Да се смееш ли, да плачеш ли? При *** се ходеше задължително до осми клас. Дори и *** ги бяха култивирали донякъде.

139

Анонимен

преди 7 години

Материалът е симптоматичен за отношението на германската държава към България, тъй като ДВ е държавна медия. В него има толкова истина, колкото скорошното твърдение на журналист от ДВ, че р. Дон тече край гр.Русе. От него следва,че тъй като по времето на соца е било толкова лошо,че няма повече накъде сега нещата значи значително са се подобрили. Време е в ДВ да въведат психо прегледи на журналистите си.

138

Анонимен

преди 7 години

Българите са изяли 25 тона сухо мляко и 12 хиляди тона палмово масло през миналата година. Това са количествата, които българските предприятия са внесли и използвали в производството на млечни продукти, показва анализ на Центъра за икономически изследвания в селското стопанство САРА, цитиран от Труд.Прочети повече в Blitz.bg: blitz.bg/zdrave/e-taya-gadost-koyato-sme-poglnali-mina-vsyakakvi-granitsi_news495406.html

137

Край

преди 7 години

Относно качествата на българските електро и мотокари -само да ви кажа, че търговци от Египет преди десетина години ми търсиха стари Български мотокари за да ги изнесат. В доста складове в България още работят въпреки че са над 30 години.Забравих да кажа за корабите - България СРОЕШЕ И ПРОДАВАШЕ кораби - имаме продадени кораби и в Япония и в Норвегия страни с традиции в този бранш.

136

Анонимен

преди 7 години

Като видите на някои продукт в супермаркетите да пише, произведено ЗА България, по-добре не купувайте.