298

Аз

преди 7 години

Бе друго си беше едно време да чакаш за Москвич, за жилище, за олио, за захар, за бележка да идеш до роднини в Петрич, Русе, Хасково, за почивка на черноморието да се чудиш коя смяна ще ти се падне. Екстра беше да ти трябват връзки за университета, да се чудиш къде ще те пратят на работа. Да нямаш ток на Нова година.

297

Въпросче

преди 7 години

Впрочем какво става с визите за САЩ и Канада. ЕС има договори със САЩ и Канада за свободно придвижване и по силата на тези договри ние трябва да пускаме свободно американски и канадски граждани в България иначе Брюксел ще ни санкционира. А ние българите като пълноправни членове на ЕС можем ли свободно да пътуваме за САЩ и Канада, или?

296

Берлин

преди 7 години

На мен не ми харесва. Искам да излезете от Съюза възможно най-скоро. В Берлин, още от 4 сутринта, градският транспорт и улиците са пълни с народ, който отива на работа - първа смяна. В София по това време всичко живо спи. Няма тролеи, няма трамваи, по Цариградско няма кьорава кола. Спите и чакате субсидии. Така не бива. Не желая да изхранвам готованци. България вън от ЕС!

295

Анонимен

преди 7 години

Чакаме и танкера с американската шистова газ, нали?

294

dp

преди 7 години

Добре е да се види, че единствените недоволни от членството на БГ в ЕС са руските слуги, а най-гласовити са троловете/агит-лешояди.Очевидно никой в БГ не е загубил и стотинка от членството в ЕС, а печалбата за правещите нещо е съвсем значимма - свободна търговия с цяла Европа (който не се е блъскал по митници да си освобождава пакети той не знае какво е това), продажби в ЕС, свободно пътуване... грачещите лешояди какво искат, да ги носят на ръце ли.

293

Анонимен

преди 7 години

До АнонименНа мен лично ЕС ми харесва пък руските *** нека си късат зад.ника да доказват обратното.Що, ти кой се опитваш да убедиш като се скъсваш да пишеш тук?

292

Анонимен

преди 7 години

До АнонименРасия ни била давала газ без пари, абе я си наврете и расията и миризливата им газ некъде, аз газ неползвам както и 96% от българитеМи що купувате толкова скъпо от Русия бе, потурковци евроатлантици! За 4% от българите защо ви е да купувате скъпите газ и нефт от Русия, и постоянно ревете, че било скупо, не купувайте, кой ви кара да купувате? България е една въшkа на пазара на Газпроm, счетоводителите няма да забележат дори ако изчезнат оборотите от България в баланса.

291

Аз

преди 7 години

Също така не е вярно, че Русия ни дава гас без пари. В момента на българтия Русия продава газ близо 2 пъти по-скъпо отколкото на Германия на пример.

290

Анонимен

преди 7 години

На мен лично ЕС ми харесва пък руските *** нека си късат зад.ника да доказват обратното.

289

Кога ще ги стигнем?

преди 7 години

Румънците!?!?!?От 1.1.2017 г. минималната заплата в Румъния стана 319 евро, което е почти 625 лева. За тази година е планирано увеличение на заплатите в бюджетния сектор средно с 10 %.До края на 2017 г. трябва да има ново увеличение, което да вдигне минималната работна заплата до близо 800 лв. на месец (400 евро).С началото на новата година ДДС в страната ще падне от 20 на 19 процента, а суперакцизът върху горивата, който бъде премахнат.

288

Az

преди 7 години

Не знам защо много хора продължават да слушат изопачени факти. 1.Не е вярно, че България получава по-малко от колкото дава за членството в ЕС получаваме 6,2 пъти повече. 2.Не е вярно, че споразумението с Канада е еднопосочно за Българите.Условие на ЕС да приеме споразумението бе да отпаднат ограниченията за Българи. Те отпадате през Април. Не сме в шенген, защото не сме изпълнили условията за това, контрабандата в България в момента е 7,2 пъти по-голяма от допустимата за член в шенген(например)

287

Анонимен

преди 7 години

Защо Русия ни заливаше с газ и нефт когато бяхме под руския ботуш и можеше да ни мачка както си иска. При това за жълти стотинки - само срещу лоялност. А днес като сме толкова лоялно към ЕС, като сме отличниците защо ни третират като хора втора ръка, само размахват пръст и назидават и спират енергийни проекти. А руските газ и нефт ги плащаме скъпо и прескъпо - какво става с великия ЕС, не може ли да влия е на Русия, какво става със зелените енергии?

286

Анонимен

преди 7 години

Общо взето, срещу членският ни внос, който не е никак малък, и пълното ни послушание и деклариране на публична, явна и ясна русофобия, ни се подхвърлят трохи. А същевременно заплатата съвсем умишлено и целенасочено се държи два пъти по-ниска от средно-европейската. Ние реално сме членове на ЕС само на приказки, но в никакъв случай не сме равноправни. Това не трябва да е така. Българските политици трябва да защитават българските интереси. И хората трябва да изискат от тях да го правят.

285

Анонимен

преди 7 години

Реално членството ни в ЕС е с доста спорен резултат.Свободното придвижване и работа в рамките на ЕС е нещо чудесноАбе нещо гледам немци, французи, англичани, холандци, датчани изобщо не се възползват от това чудесно нещо, никак не искат да идват да работят в България - що така?

284

Анонимен

преди 7 години

Svine nedni.Prosti BG domuzi...

283

Анонимен

преди 7 години

10 години в ЕС, а още не сме пълноправни членове. Вън от Шенген сме а договара между ЕС и САЩ и Канада за свободно придвижване не важи за България при това едностранно - ние сме длъжни като членове на ЕС да ги пускаме в България свободно, а те ни показват среден пръст. И никога България няма да бъде пълноправен член, винаги ще бъде втора ръка, ако след 10 години някой си мисли, че това ще се промени значи няма мозък.

282

Анонимен

преди 7 години

Реално членството ни в ЕС е с доста спорен резултат.Свободното придвижване и работа в рамките на ЕС е нещо чудесно, но на практика източва населението, което се стопява като от война. В същото време, субсидиите ни за земеделие са в пъти по-ниски от средно-европейските, а пък всички останали помощи са на практика недостъпни за нас. Колко БГ фирми са успели да излязат на европейския пазар, колко големи научни проекти са с българско управление.Всичко е аутсорсване за жълти стотинки от което губим

281

з н а й к о

преди 7 години

До жалко, но факт!Бях забравил за фecoвeтe, добре че ме подсети! От тях може да се подбере нещо.

280

Мен

преди 7 години

Аз пък по Соц-а взимах 162лв заплата програмист в ЦИИТ. Сега взимам 9300 и пак съм програмист.

279

Анонимен

преди 7 години

Господа не си правете илюзии. САЩ не построиха световен Пакс Американа, но ЕС на практика е такъв. Тъй като САЩ са в началото на залеза си ще повлекат и ЕС със себе си. Мислете за България. Най-добре е да станем неутрална държава, извън НАТО. Като изключим фирмите на ГЕРБ за народа ни членството в ЕС е катастрофално.Това,че някои от нас се уредиха в ЕС е още по-катастрофално за страната.Мислете стратегически.