61

Тервел

преди 7 години

След като пешеходецът ще е виновен или ще има съвина, това означава, че ще плаща хиляди лева за счупения фар на автомобила ми. СУПЕР. Хем ще мачкам на воля, хем ще ми плащат за повредите по колата.

60

Пешеходеца

преди 7 години

Знам защо тези " Фърховни касационни съдии " са приели тези поправки в ЗДП. ТЕ НЕ ХОДЯТ ПЕША . Затова му мислете Вие които ходите пеша !Богатите като съдиите ходят и до тоалетната с автомобил !

59

Анонимен

преди 7 години

На всички взели това безумно решение им пожелавам да изживеят момента който са изживели родителите на блъснатите на пешеходна пътека близки.Къде другаде пешеходеца има предимство......КЪДЕ.Поредното безумие,да се организират протести във Мрежата.В БГ само некадърници ли ни управляват.....

58

един демократ

преди 7 години

Няма да ревете, в условията на демокрация и свобода на словото всеки има право да кара кола, както си иска, но пък важното е, че можем да разказваме спокойно вицове, например за Тодор Живков.

57

Минаващ

преди 7 години

Кво да кажа, пешеходеца е толкова нагъл, че много пъти съм искал да сляза и да го здрависам с винкела!

56

Анонимен

преди 7 години

До Анонимендо един другДа се чете какво не е нарЕд, не народ. Извинявам се.

55

Анонимен

преди 7 години

* ламарини

54

Анонимен

преди 7 години

А как тълкуват рисуването на пешеходни пътеки, защо е нужно въобще да ги има на пътя, какво показват те. Направени са да разнообразяват шофьорите или какво. Как ще обяснят на един европеец като дойде в нашата страна, че де факто тази пешеходна пътека не е нищо и той няма никакви права на нея. Хората имат културата и знанията за какво е зебрата, как ще разберат те нашите тълкователи.

53

Анонимен

преди 7 години

До До ПешеходцитеСкоро ще преживееш катастрофа. Ще има смачкани хамарини... също и хора от колата.

52

Анонимен

преди 7 години

До един другЩе се опитам да ти го обясня, защо си човек, а не защото искам да се заяждам.За да разбереш какво не е народ си прадстави ,че твоето дете са сгазили и съдът оневинява шофьора с твоите обяснения.Значи ще си спокоен, че всички са си получили заслуженото. Глупаците да ***, так ли е?Това е. Ако можеш, значи си човек, ако не можеш не си. А какво си , ти си знаеш. Но явно си го написал, един ДРУГ. КАКЪВ?Това се нарича ЕМПАТИЯ ,единственото с което хората се отличават от машините.

51

богнострокулум

преди 7 години

Добре де, а ако пресичащият е сляп, по доплеровия ефект в звука на приближаващата се кола ли трябва да преценява скосростта и? Каква е тая простотия, не мога да разбера! По тази безумна логика, аз и по тротоара като вървя трябва постоянно да се оглеждам, че току виж някой шофьор решил за по-бързо да мине по тротоара. Какво ли не измислят тия ***, само и само да измъкнат виновните от понасяне на отговорност.

50

7

преди 7 години

И е сте праеви и не сте,на първо място не може да се сръвняваме с Европейските страни защото тука никой не спазва ограниченията на скороста и съответно спира рязко някой на зебра, друг го надънва отзад или пък заобикаля и прелита през зебрата, но пък и пешехоците нямат култура на пресичане

49

123

преди 7 години

Е сега вече спокойно ще могат да оправдават синчетата на богаташите и бързащите бизнесмени за среща с честен български депутат. Автоджигитите вече могат да са спокойни.

48

един друг

преди 7 години

Позовах се долу на закона и веднага ми наредихте минусите :) Ясна е работата - палячовците пишещи тук глупости за пешеходните пътеки, реално закони не спазват, а само могат да дрънкат. Няма оправия в тази държава.

47

Тиквена страна

преди 7 години

Така е в стната на Тиквите! В нормална страна на Запад, хората намалят, когато има човек наближил зебрата. Тук Тиквите натискат газта за да го изпреварят, да минат преди него, да спечелят 30 секунди и съответно да спрат на следващия сфетофар или в задръстване. Каква прекрасна страна на Тиквите си имаме!

46

aer

преди 7 години

Аз като пловдивчанин мога да кажа,че нещата в града в това отношение са зле сега,а след това тълкуване не знам какво ще става..В Пловдив на пътека спират ако си здрав на вид,с гола глава и гледаш лошо.Спират и още как.Но по възрастните и беззащитно изглеждащи мога да си чакат много време докато се намери по-малко агресивен шофьор.За съжаление тук е такава истината!

45

Анонимен

преди 7 години

Ами, направете повече светофари и подлези щом е така ;) И без това зебрите са руска рулетка за пешеходците.

44

костадин

преди 7 години

в цела европа на пешеходната патека пешеходците са с предимство и не даи бог да се случи на пешеходната патека глоби и наказания са страшни а за смъртен случаи плащат и правнуците.пожелавам на тия съдии или близки да пострадат на пешеходни патеки да видат какъв закон са измислили.но на пешеходната патека западняците не се влачат.

43

Анонимен

преди 7 години

Тия законотворци явно са изперкали тотално. Как може в нормалните страни на зебрата пешеходеца да е цар, а наш *** го тълкува наопаки. Как в една Испания могат да спрат коли, мотори и всичко движещо се, както и в Унгария и др. Ние се превръщаме в изоставаща страна. Ще станем като Индия, кой как може минава. Аман от щуротии. Цивилизацията се отдалечава със страшна сила от нас.

42

grtrt

преди 7 години

Не закона трябва да спира шофьорите, а културата. Когато ходих в Барселона ми направи впечатление, че на всяка малка уличка пешеходна пътека и нямаше случай в който шофьор да не ме пусне да мина.Миналата година в Одрин всички караха все едно са на състезание и пешеходци не съществуват.Цяла група бяхме нито веднъж някой не се сети да ни пусне да минем.