25

Анонимен

преди 8 години

"И независимо че след влизането на България в ЕС 9 май бе обявен в страната за Ден на Европа, огромното мнозинство българи продължават да празнуват 9 май като Ден на Победата"."Съгласен съм с позицията на руснаците, войната беше световна, а не континентална. Егоистично е да се говори само за Европа, игнорирайки факта, че в онези години целият свят беше във война.

24

ПЛАНЪТ ОСТ

преди 8 години

на Химлер е предвиждал "УТИЛИЗАЦИЯ" на 100 МИЛИОНА славяни и останалите като роби на немските колонизатори. Хората с висше образование са били предвидени за ТОТАЛНО УНИЩОЖЕНИЕ. Всички интелигенти и образовани хора са били ЦЕЛ. От това ни спаси СССР и 27 милиона жертви на СССР трябва да се почитат

23

Боби

преди 8 години

До българин 15Американски Еврейски БанкиПрез втория си мандат Рузвелт започва да води осезаема политика на ИЗОЛАЦИОНАЛИЗЪМ тоест стига ни за сега латинска Америка която да цуцаме от такова наяждане кризата 29 година ни срина страната без война...Само че Банкерите искат ОЩЕ ВЛАСТ И ПАРИИ за това спонсорираха немската икономика. За разлика от Ленд Лиз които малко или много след войната са върнати на САЩ всички тези инвестиции никога не са изисквани от следвоенна Германия

22

Анонимен

преди 8 години

До ГошуТова, че след преврата на 9-ти септември, пращаме войски да се присъединят към Червената армия.

21

рускиня

преди 8 години

До Гошу. Драги , Гошу, смея да те заверя,че при победа на Германия точно ти не би минал расов контрол, и твое място би било в газови камери на Освенциема, като един унтърменшен. Но Както ти гледам интелекта , може би това би те харесало

20

Анонимен

преди 8 години

на рамото свастика , на гърдите българско знаме ..в лявата ръка портрет на Левски а в дясната ръка се държи руското знаме, що е то?!Отг.Български "патриот" !!!В България има много объркани хора , психически болни и объркани до безумие получовешки същества !

19

Българин

преди 8 години

Аз ще изляза с портрета на дядо си, когото комунистите пребиха в участъка на милицията, защото човекът отказвал да им даде земята си в проклетото ТКЗС (КОЛХОЗА)!Две седмици след това човекът почина!Никога няма да те забравим, дядо Мите!Почивай в мир!

18

ДЕН НА ПОБЕДАТА

преди 8 години

е Истинският ДЕН НА ЕВРОПА. Да славят ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ и СССР, които спасиха света от ФАШИЗМА

17

Анонимен

преди 8 години

До българинИма книга "Икономика на Третия Райх", можеш да я прочетеш ако ти е интересна темата.

16

рускиня

преди 8 години

До drug. Както гледам и ти свободно жонглираш с непотвърдени цифри. Сталин е масов убиец и това вече е изяснено , потвърдено. Никой това не оспорва. В Русия имаме много мемориали за жертвите на сталинизма. Но мисля ,че това не е причина да се изсмукват цифри от пръсти.

15

Анонимен

преди 8 години

Тежестта от Втората световна война я изнесоха руснаците и спасиха света от фашизма, това трябва да се знае и помни. И не знам защо ЕС реши, че точно 9 май трябва да е "ден на Европа", явно за да омаловажат Деня на победата. Без тази победа ЕС въобще нямаше и да съществува.

14

Анонимен

преди 8 години

Инициативата е добра, напомня на поколенията какво може да се случи и каква цена се плаща при една световна война. Напомня и за героизма, проявен от ветераните за да можем ние да живеем в мир, макар и крехък.

13

българин

преди 8 години

Винаги съм се чудел как така Германия която е била в страшна криза изведнъж възкръсва от нищото и започва да произвежда оръжие,въоръжава армия,че дори и Хитлер нареди ла Фердинанд Порше да конструира народна кола за всеки немец.Не съм фен на Хитлер и считам,че той е вреден и за Германия но ще ни каже ли някой откъде са дошли парите за всичко това.За финансирането на режима на Хитлер никой,никъде и нищо не е написал.Откъде се е взел океанът от пари извадил Германия от пепелта?Това е въпросът.

12

Анонимен

преди 8 години

Сталин е избил според руски източници между 60 и 80 милиона руснаци.Само дето обаче "другарите" тук в сайта не правят сметка, че не ги е избил наведнъж, а по време на цялото си управление между 1924-1953 г.И хителр нямаше да убие толкова руснаци, ако не беше безумната политика на Сталин. Жертвите на Хитлер в цялата война срещу целият свят са 6 млн. А Сталин жертва 20 млн. Руснаци само срещу Хитлер.Бездарно ***.

11

drug

преди 8 години

До рускиня до 3е ...не са 100 ! около 47 милиона са ... нали самия той казва... това е само статистика :) само през периода 1926 - 1939 са около 11,5 милиона ...има различни сведения .. някой казват дори 13 милиона ...но дори комунистическите изверги признават за 9 милиона, само в този период ...а вече в самата Втора световна война броя е огромен а след нея още повече! Така, че това чудовище е един доказан масов убиец! Точка!

10

Анонимен

преди 8 години

По-добре безсмъртен полк в 40 града, отколкото извратеняшките *** паради.

9

Анонимен

преди 8 години

Евреина Йосиф Юдашвили е избил всички пленени руски войници. Защо? Защото са видели колко е готино на Запад и са щели да разказват в комунистическа Русия как си живеят хората в другите държави.

8

Анонимен

преди 8 години

Ще взема и аз да отида с портрети на Власов и на героите от РОА. Защо трябва да са само портрети на болшевики?

7

Анонимен

преди 8 години

Драга, "Великата отечествена война" е такава за Русия, за България е Втората световна война, папгалствате, та нема край...

6

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 3алоуууу ,математика трети клас !При население от 140 милиона по твойте данни там няма да е останал никой