287

Анонимен

преди 8 години

До Анонименбрех, няма таково животно като Бай ***!като прочетох темата предположих, че поне тука всички ще сме на едно мнение... но се оказа, че някакъв history и още един двама са убедени, че заплащането в най бедната Европейска страна е повече от достатъчно.. даже се опитват да ни убедят, че и по-богатите държави били вече на нашия хал.. ----Няма какво да те убеждаваме, ела и го виж. 500 лв за *** са добра заплата.

286

history

преди 8 години

До 355. А бе момче не ме задържай. Не искам заплатата да си кажа.Щи светнат лимките. Но аз давам 30 $ за кг. месо. На място като стоя на ден 50 $ масраф имам. Онзи правилно мисли а аз както вас прпреди 15 г. мислех.

285

Анонимен

преди 8 години

брех, няма таково животно като Бай ***!като прочетох темата предположих, че поне тука всички ще сме на едно мнение... но се оказа, че някакъв history и още един двама са убедени, че заплащането в най бедната Европейска страна е повече от достатъчно.. даже се опитват да ни убедят, че и по-богатите държави били вече на нашия хал.. демек да стоим в България , да робуваме за 500 лева и да целуваме ръка на некадърния бизнесмен, така ли? май глада за кадърни работници става все по-осезам???

284

Анонимен

преди 8 години

А старите искат по 3000.

283

Анонимен

преди 8 години

До EspanolAz kova paleta za veriga supermarketi v Ispaniq, na 100 km ot Madrit sme i polu4avam 5 evra na 4as za truda si------Не си си намерил мястото, аз получавам $26/hour и общо взето ако не ми намерят какво да върша седя и не правя нищо:)

282

Анонимен

преди 8 години

Те застраховките за коли са много повече от колкото даваш за храна,но човек не излизал от селото БГ няма как да знае...

281

до 351

преди 8 години

май много за канарчета ни взе.... данък имоти и застраховка на кола се плаща веднъж годишно, но в супермаркета влизаш всеки ден, нали?предлагам ти да сравниш цените!Да, застраховките и данъците трябва да се вдигнат, спор няма, но НЕ може да продължаваме да се примиряваме с ?200 заплата.. или и ти си един от тези работодатели, които обират някой завалия...ама щом твърдиш,че и на запад е станало вече като у нас ще вярвамеп.с :history, наистина не трябваше да даваш акъл..бая се изложи

280

Анонимен

преди 8 години

От 351Ако някой мисли, че е много лесно да започне собствен бизнес - за ИТ специалистите се иска само един компютър и връзка с интернет.Тука се разправят някакви небивалици за запада - как заплатите били високи,а цените разбираш ли ниски.Нищо подобно - живота така е устроен от пазарната икономика, че в края на месеца да не ти остава нищо в джоба.И да напомня - годините на комфорт, големи отпуски и пари в западна Европаотдавна свършиха - който не ми вярва да ходи да си чупи тиквата.

279

history

преди 8 години

Май не трябваше акъл да давам. Такива работи след време се разбират. Но форума ви е хубав. Случайно го намерих.

278

Анонимен

преди 8 години

Аз пък ще ви кажа същото като history.Това са митове и легенди, че когато се вдигнат заплатите ще бъдете по-добре.Когато се вдигнат заплатите, ще се вдигнат също цените и ще видите, че ще можетеда купувате същото количество стока както и преди. Може да има някакъв инерционенпериод, но след известно време закона на пазара вдига цените.Чукнете в Гугъл сайтове за cost of living в различни градове на цвета - цените в София са с пъти по-евтини; да не говорим за данък имот, застраховка на кола.

277

Анонимен

преди 8 години

хм според тоя " хистори" ако минималната работна заплата от "крайно унизителните" 380 лева стигне "горе-долу достатъчните за преживяване" (което е и смисъла на МРЗ) 1000 лв (?500) ... щели да стигат за дъвки . Бааах мааму... съвсем ме отказа да ходя да си търся работа тоз човек...... но все пак да не забравяме, че цените на храните и дрехите отдавна стигнаха , че и задминават Европейските.

276

history

преди 8 години

Чао пичове. Работната ми смяна свъши. Малко се злобни но no problem.

275

Анонимен

преди 8 години

Малко искат!Време е да си направят организация на младите висшисти и да не се хващат на работа за под 1000 лв.Тъй наречения "бизнес" да си решава проблемите с вносни кадри от Виетнам като иска...

274

Анонимен

преди 8 години

То според наща реалност всеки мухъл може да е работодател на роби, които не заплати, ами и работни дрехи да не искат.Който не може да плаща високи заплати, да си затваря смотания "бизнес" и да се хваща строителен работник.

273

ало историята

преди 8 години

Вземи се скрий на някой прашясал рафт ръсиш глупост след глупост.

272

Анонимен

преди 8 години

Стопанска камара и другите работодателски организации да не се правят на улави.1000 лв. е нормално искане за 21-ви век в Европа.Да си оттърсят мозъците от социалистическия начин на мислене и да проумеят най-сетне, че ако не плащат на наемниците, наемниците отиват в чужбина.После същите тези работодатели редят сълзи по телевизията, че нямало работна ръка.

271

history

преди 8 години

В същност аз като *** помня че тогава Жан Виденов спаси БГ от фалит а може би и от гражданска война. Тъй че му вдигнете паметник вместо да го вините.

270

Анонимен

преди 8 години

До ВасилевТака е.Само че ако няма потребителско търсене, за което са нужни високи заплати, нищо няма да се промени.Затова най-богати са "консуматорските" общества - тези които постоянно харчат за бита, за храната, за почивката, за друга кола, за нови мебели и т.н.Без заплати, харчене няма да има, без харчене пазар няма да има.

269

Анонимен

преди 8 години

"преди 3-4 години беше с около 30-40 % по-ниска"Ето го ключа от бараката....а след още 3-4 години колко ще е? Млади и глупави да работят за без пари не останаха.

268

history

преди 8 години

Ех да направят 1000 лева мин. заплата че да видите какъв сеир ше има ! Ще осъмнете с утроени цени на всичко.