28

Анонимен

преди 8 години

Това не е реформа а грабеж. НОИ отказва да плаща пенсии и краде вноските на хората за пенсии за ромите още на 20-30 г. както и Дянков открадна парите от здравната каса за метро и магистрали. Пенсионната възраст трябва да бъде намалена или либерализирана кой колкото е внасял и да се пенсионира след 40 г.

27

Стига с тея комунета

преди 8 години

Комунистите са виновни, но за част от бедите ни. Сега 80-90% от вината е на Тиквата и шайката му (не че и те не са бивши ***). 5 години управлява и всеки ден става все по-зле. Престъпност, безработица и корупция - това е България на Тиквата. А да не забравяме и най-важната ни роля - РАЗВЪДНИК НА "РОМИ" !

26

65г

преди 8 години

По-добре да минаваме в сивия сектор ,без данъци към здравно и държава .Дори и да доживея 65 няма да имам стаж 40 г. а как ще го навъртя като вече ще съм прекалено стар? Реално няма какво да го мислим ,защото системата ще се само разруши ако не и цялата държава

25

Реалист

преди 8 години

Реално в България реформи няма. Щом прочета някъде, че нещо си било реформа, много внимавам за какво точно ме лъжат. В случая има някакви промени към по-лошо, но тези промени не са реформа.

24

Истината

преди 8 години

Истината е, че демократите ограбиха българският народ след 1989-та година.

23

:(

преди 8 години

Това не е реформа, а пладнешки обир. Боко и ГЕРБ направо да сложат 120 години пенсионна възраст и да увеличат детските на "братята роми". Няма толкова *** народ, като нашия.

22

Факт

преди 8 години

факт е, че за 25 години демократите управляващи след 1989-та година в България, успяха да предизвикат невиждана за България демографска катастрофа чрез мизерното заплащане на труда на хората. Едно от следствията на тази катастрофа са и мизерните пенсии. За сведение на там един дето се пъне: при българската пенсионна система не са нужни пенсионно фондове, защото работещите плащат с своите вноски пенсиите на пенсионерите. Останалите му дивотии даже няма да коментирам - лъжа, до лъжа.

21

Анонимен

преди 8 години

Реформата?!?Това ли е новият термин за ограбване и обричане на дабота до гроб, който са измислили "нашите" управляващи?Сега вече разбирам, защо където се захванатт с реформа, настъпва глад и мор.

20

Анонимен

преди 8 години

НАРОДЕ ВДИГАЙСА ТРЯБВА ДА СМЕ ЕДИННИ КАТО ГЪРЦИТЕ , ТЕЗИ УПРАВНИЦИ СЕ ИСПОТРЕПАХА КОЛИ ДА СМЕНЯТ А ЗА ЧИЧО ХИЧ НЕ ГИ Е ЕНЯ , ДО ЛУ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО , УВЕЛИИЧАВАНЕ НА ГОДИНИ НА ТОК НА ХРАНИ И КАКВО ЛИ НЕ

19

Анонимен

преди 8 години

Не знам кой ще ги изработва тия пенсии, при тая демографска катастрофа и с това застаряващо население. Сигурно братята роми?!

18

ха сега де

преди 8 години

Бай Тошо и бандата около него ограбиха българския народ и сега всички мизерстваме с тези заплати и пенсии.

17

факт

преди 8 години

Когато БКП падна от власт през 1989 г. остави празни пенсионите фондове, дълг 10.5 млрд. долара, 25 млрд. вътрешен дълг, празни здравни фондове... Ето затова сега пенсиите са ниски и трябва всички да работят до 65 г.

16

Нели

преди 8 години

Продължителността на живота на българина е твърде ниска за да се изисква такава висока възраст за пенсиониране. Ежедневно много млади хора заболяват от болести и умират, доста хора просто не доживяват до пенсия и техните вноски потъват. Нерядко намирането на работа е трудна задача и човек остава известно време без работа. Цялата тази политика има една цел- да се внасят едни пари, а пенсия да не видим. Работила съм при първа категория труд- беше много тежко, напуснах за да се самосъхраня.

15

радио Ереван

преди 8 години

Я бегом на работа! По цял ден дремете пред компютрите и пишете глупости.

14

бай Тошо

преди 8 години

Ха да вие честита новата реформа!И да знаете,че няма да е последна.

13

бд

преди 8 години

Голяма простотия.Всички служители в държавни структури не произвеждат никакъв принаден продукт и не помагат с нищо на бюджета а го консумират.Ако се пенсионира един прокурор или полицай пенсията ще бъде три пъти по малка от заплатата и нищо няма да се случи.ПО този начин при пенсиониране примерно на 60г и 35г.стаж ще останат доста пари.

12

Гневен българин

преди 8 години

Т'ва с лъжите за уж увеличаващите се пенсии е пълен ***.На тях не им дреме за вас и определено не искат да ви дават никакви пари.Целта е да дозатрият живите българи.Щом Възрастта за стаж и пенсия поемат нагоре,политиците поемат надолу!Елементарна сметка!

11

Анонимен

преди 8 години

Честито на печалившите 50% от тях няма да я видят

10

до 4

преди 8 години

Знаеш,ли колко средно живеят мъжете в България-71г.Е,ако зависеше от теб най добре въобще да няма пенсии.

9

Анонимен

преди 8 години

До 5:Изобщо не сме страната с най-висока възраст за пенсиониране. Айде отвори чичко гугъл и напиши каква е възрастта за пенсиониране в европейските държави например, да видиш, че при нас към момента е една от най-ниските.