43

45,

преди 9 години

До 45,А защо, бедни ми "работодателю", тез' същите лениви и некачествени бачкатори в чужбина си работят?Вие плачете, че не ви стига персонал. Ами привлечете го. Персоналът не плаче, а си намира хора, които му предлагат човешки условия на труд.

42

ЕДНА

преди 9 години

Има подготвени кадри, но не за тази заплата, която им предлагат.Вместо да се вайкат непрекъснато, просто да преосмислят заплащането.

41

dada

преди 9 години

Не е нужно да се увеличават парите за национална реклама - ако се повиши качеството на услугите и обслужването, туристите ще си идват и без да гледат клипчета по ТВ. Нищожните заплати на персонала рефлектира в качеството на обслужването и това го знае всеки.Липсва дългосрочна визия в повечето хотелиери.

40

анонимен

преди 9 години

Та , имаха си свестни работници за 2 лета , но след това всичко хубави свърши. Бяхме млади , стоеше ни се на морето , общо взето повече тръпка отколкото печелене на пари.

39

Анонимен

преди 9 години

А може би ако давате малко по-високи заплати ще се намерят...Ама заплатите в Туризма са едни от най-ниските, така че какво се жалвате.

38

психолог

преди 9 години

Мечтата на назначените капиталисти за обява . Търси се персонал за хотел . Трябва да знае три езика , да има две висши образования , да работи по 24 часа , да е съгласна ако е момиче да обслужва собственика когато той пожелае . Накрая най важното заплатата е 400 лв. на месец , но предимство имат тези , които работят за 50 лв. или без пари .

37

до 33

преди 9 години

Не става въпрос да не плащаш, никой не говори за неплащане. Говорим за качеството на извършваната в България услуга, а това е пропорционално на качеството на работника, и на полученото от него образование и подготовка. Българина иска да скатава - това е манталитет. Който работи в чужбина ще го потвърди. Това че българите са трудолюбиви е мит

36

анонимен

преди 9 години

До 18 , доста подготвени хора са се хващали на работа , само ще си мечтаят за такива. Когато бях на 16 отидох да работя в Слънчев Бряг. След 1 месец привиках в хотела кажи-речи половината си клас , защото имаха нужда от персонал. Всичките от езикова гимназия , с почти перфектни немски и английски . Туристите във всичките анкети ни засипваха с хвалебствия , с някои от тях станахме и добри приятели , но какво от това? Никой не ни позлати и в момента в хотела работят само полуграмотни .

35

Реалиста

преди 9 години

До Работодател. Аз не виждам какъв ти е проблема. Като Българчетата са глупави и на знаят Английски може да си намериш квалифицирани кадри от цяла Европа. Примерно в Холандия хората говорят свободно най-малко 3 езика. Привлечи кадри от там. А и не бих се оплаквал за кадрите от България. Тенденцията е квалифицираните да емигрират и малцинствата да се размножават. Така че кадрите които които ще наемаш от БГ ще стават все по-зле.

34

Анонимен

преди 9 години

До циркдобре казано

33

25,

преди 9 години

До Работодател 25, че който знае езици при вас ли ще работи за без нищо, бе?Плащай за езици и ще си намериш хора. Като ти стиска- плачи и оревавай орталъка. И чакай да ти дойдат качествени работници и служители.

32

от СТАРИЯ НЕСЕБЪР

преди 9 години

До КалоянВетко Арабаджиев е уредил в друг хотел шеф братовчедка си, Радка Арабаджиева и т.н и т.н.Свързани са като свински черва.И няма край...и няма край!

31

лъчко

преди 9 години

До продължениемного си зле

30

Mari

преди 9 години

Като имаше подготвени кадри не плащаха, искаха бързо да забогатяват, сега и за неподготвени ще плащат!!!

29

Анонимен

преди 9 години

Ако вместо 14 милиона да се дадат за реклама ,се дадат на персонала в Хотелите, обслужването ще бъде с 3 звезди по-добро, отзивите на туристите с 2 бала по-високи и в цяло, хотелиерският бизнес ще си повиши класата. От това всички печелят. 14 милиона лева са 14 000 плика с по 1000 лв бонус за работещите . Само че как така в България ще се повишават заплати ? Това е немислимо, нали ниските заплати са най-големият ни плюс, споменаван от всички управляващи ?????*** !

28

Анонимен

преди 9 години

Другари каквото и да правите нищо няма да стане . Не може комунист , който с крадени пари е направил хотел и сега да е капиталист . Просто не става , а вие си говорете .

27

!

преди 9 години

До Анонимен 18,Ми да си намери по- лоши работници, на които няма да плаща и те ще му ходят зарад черните очи на работа. Намерили, че се запилели!Като са ви криви хората, дето не искат да ви бачкат като роби, ми намерети си съгласни! Какво ревете?!Почивките за кафе са регламентирани по закон и се дължат. И не са само у нас. Даже и нормативните актове не познавате. Пък като не щете акъл, не ги слушайте хората. Карайте си според както си знаете. То се вижда до къде сте се докарали.

26

продължение

преди 9 години

Не говоря за хотелиерите - там освен работниците и работодателите не си разбират от работата. Но проблемът е навсякъде, няма инжинери, няма читави счетоводители, няма лекари и медицински сестри, няма програмисти,няма свестни учители, нищо няма.. след 25 години еимграция и удари по образованието това е резултатът. Не се сърдете на бизнесът, че не ви плаща, няма как да го направи с такава "база"

25

Анонимен

преди 9 години

До РаботодателТи учи английски, за да слугуваш на пияните *** от запада.

24

лъчко

преди 9 години

До Работодателкойто знае англииски знае и за терминал 2.