33

Анонимен

преди 9 години

Много ми падна в очите този !Като е отказал да иде на парада в Москва!

32

Вярвящ републиканец

преди 9 години

Президентът Плевнелиев е абсолютно прав,защото Кобургготски загуби рожденното си право да се нарича Цар,когато се съгласи за стане лидер на партия,т.е. шеф на част от цялото,т.е на целия народ. С това решение Синодът действително разделя народа,защото исттински вярващите републиканци/тук изключвам атеистите-комунисти/ ще се почувстват дълбоко засегнати от това решение. И мното от тях няма да стъпят повече в православен храм,докато не се отмени решението!

31

Х

преди 9 години

До Onz Дядо му и баба му са австрийци назначени от Европа по искане на народното събрание по онова време ЗА княз и княгиня на България.Борис като дете на австрийци е австриец,жената но Борис е италианка.Не знаех ,че от австриец и италианка може да се роди българин.

30

Българин

преди 9 години

"Зове митрополитите да не ни делят на монархисти и републиканци" А ти бе "обединителю" защо делиш народът на "млади и красиви" и " останалите" ?В личен план аз съм "заклет републиканец" и не ми пука дали църквата ни дели на "републиканци" и " монархисти" , но твоето делене ме обижда. Не пиша в учтива форма ,защото не те уважавам.

29

Анонимен

преди 9 години

Симеон не е Цар а е Крал ! Защото е крал много. Даже стигна дотам ,че и дърва краде !

28

Анонимен

преди 9 години

Симеон не е Цар а е Крал ! Защото е крал много. Даже стигна дотам ,че и дърва краде !

27

Анонимен

преди 9 години

Няма риск да се разделим на монархисти и републиканци, тъй като и "царя" и "президента" са ни в кавички и не ги обичаме никак.

26

Анонимен

преди 9 години

Прав е Плевнелиев.Бащата на Симеон беше достоен политик и милееше за нацията.Велик политик, Хитлер го накара на сила да влезе във войната, но не прати и един войник срещу руския народ.Не даде нито един евреин да бъде депортиран за мъчителна смърт в лагерите.В същото време изправи нацията на крака, през 30-те бяхме балканското чудо със силна икономика и множаща се интелигенция.С истински елит от работливи предприемачи.А Симеон какъв е, продаде се на *** и опоска гората.СРАМ и Позор.

25

Анонимен

преди 9 години

Слави Трифонов пита Стоичков преди 12-13 години в предаването си , когато му гостува:- Какво мислиш за царя? Стоичков: -Аз познавам само един цар- цар Киро!Цялата зала в бурен смях!

24

Анонимен

преди 9 години

До АнонименA преди да застаавш плътно зад Плевнелиев, вземи прочети малко :) Симоен II e Цар от 43 година, не е абдикирал, няма и акт за детронация, така че той продължава да си е Цар, а това че на определени хора не им харесав е отделен въпрос, а иначе решението на Светия Синод си е в пълен синхрон с многовековната традиция на БПЦ,

23

ЕС

преди 9 години

Царя наглец трябва да бъде изгонен Започва да става разединител на нацията , както преди да се върне в България не си искаше имотите сега ни съди за тях

22

Х

преди 9 години

До V Какъв български цар е Симеон,той няма и капка българска кръв.

21

Анонимен

преди 9 години

Заставам напълно зад Плевнелиев.Като цяло адекватен и честен политик, винаги казва нещата в прав текст, бърка дълбоко в раната на малкото останали *** и псевдо националистите - притурката на ДПС - Атака.Най-много го мразят атакистите, защото разказва на всички, че са част от ДПС и са руски агенти.А във форума на днес.бг има най-много атакисти и бесепари, защото са безработни и кибичат по цял ден в тоя сайт.За това се създава впечетлението тук, че Плевнелиев е лош президент.Та така.

20

глупости

преди 9 години

Светия синод да "преосмисли",така ли!?*** простотията!Това е чисто политическо решение,на което св.синод НЯМА ПРАВО!Плевнелиев изобщо не го харесвам,не понасям пребоядисани комунистдемократи,на всичкото отгоре и големи християни,но в случая е прав!Явно жертват мадридския шмекер по случай поредното увеличение на тока за по-лесно преглъщане!Друго обяснение за тая идиотщина нямам!

19

Сержант

преди 9 години

Мисля, че не сме горд член, а само член.

18

Анонимен

преди 9 години

A be ne go hvalete Simeon...nali toi cheche da ni upravi za 800dni...e opravi si gorite...i 5 pati da go spomenavat v slugbite...tova nama da iztrie tova koeto toi i sina mu i M Velchev prichiniha na balgarite...

17

V

преди 9 години

Имаме цар и неговото име е Симеон втори. Нека му намерим достойно място в обществото, вместо да се противопоставяме! Има много добри примери в другите държави, а и можем да направим нещо различно - нали сме големи акъллии.

16

синева

преди 9 години

Да живее Царя!

15

Анонимен

преди 9 години

До Просто питамВсъщност това е една неточност набивана в главите на много българи, убива боляри и родовете им, но трябва да се има пред вид, че тогаав под "под убиване на рода" се е имало в пред ид убийството на първородния син, а не на цялата фамилия и семейство

14

Х

преди 9 години

Не сме нито монархия,нито република,това си чисто и просто робовладелчески строй.Работиш по 26 дни на месеца за само къшей хляб.Не виждам защо трябва да ходиш в църква за да вярваш в бог.Нима Свети Иван Рилски да се е молил в църква , човека живеел в пещера и се е молил на бог там и пак е светец.Сегашните владики и попове са си направо печалбари.Ако има бог те са директно за в ада.Накичени със злата ,алчни за пари и власт и не им пука за народа.