217

борса

преди 9 години

от 15000 като махнеш 5000 са 10000 рубли това са по 8лв и 50ст на ДЕН и ТОВА СА ВАШИ сметки КУТЕВЧЕТА а реално от 11500 като се махнат 5500 ви остават 5 левчета на ден такива путински работи Свърши Путин

216

Иларион

преди 9 години

На 25 се върнах от Русия.Бях ха гости за тяхната Коледа.Трябва да разберете че в Русия никой не говори за санкции и не се интерисуват от тях.По нищо не се е променил живота отпреди санкциите.Даже през Декември съм им вдигнали пенсиите с 9% за някаква индексация.Свалили са цените на тока и станционарните пощенски услуги(имайте предвид че 90% от пенсионерите на село ползват станционарни телефони).Да не говорим колко е станала цената и на горивата .Те си имат живот който ние не можем да разберем.

215

Шаран -БГ

преди 9 години

Фантастично рязко подобряване на живота на пенсионерите в България !

214

борса

преди 9 години

До Чери-- само дето не са 15000 а 11400 рублянки и като махнеш 5500 разходи ви остават 150 левчета в най добрия случей ХРАНИ СЕ С ТЯХ че и цените са по височки от тези тук

213

комуняга

преди 9 години

Трябва да изгоним американците вън от родината си!Те смучат кърмата от гърдите на майките и оставят кърмачетата без кърма. А освен това и лишават пенсионерите от благините на живота.

212

демократ

преди 9 години

Трябва да изгоним руските монополи и да освободим българския народ от колониалното робство на същите.Руските фирми дължат милиони данъци и ограбват пенсиите на българските пенсионери... за сметка на руските пенсионери.

211

американски пенсионе

преди 9 години

Много мъ е страх да пиша джентълмени. Амъ....дъ си кажъ и ас мъкътъ. Ям само блудкави консерви, соеви колбаси с вкус на накисната и смляна хартия, не смея да пътувам, щото е много скъпо. Седя си в малката кутийка и зяпам живота навън. Пия веднъж месечно, повече не мога. Наем, сметки и съм на нула. Ай със здраве!!!

210

Анонимен

преди 9 години

Напоследък 'новините ' освен че стават все по -досдно дълги става и по - досадно ***!Даже вече излизат от категори новинии отиват в литературния жанр 'фентъзи ' където повечето неща са неистина.Разбираме мечтите и желанията на поръчителите но не разбираме глупостта на изпълнителите!

209

Чери

преди 9 години

Пенсия 15 000 рубли.Наем-1500 тоест 10%.Консуматив (Ток,вода)-200 тоест 2%.Телефон-350 тоест 3.5%.Лекарства 3000 тоест 20%.Общо задължителни разходи - 35.5% от !5 000 =5325 рубли.Окуло 10 000 рубли им остават за храна и всичко друго.В България процентно е точно обратното.Хич не ги съжелявайте руските пенсионери.

208

Анонимен

преди 9 години

Поради олигархично-криминалната структура на руската търговия цените в магазините даже и превърнати в долари са много по-високи от колкото у нас. Така че реалната покупателна способност на пенсионерите е ужасяващо ниска. Но руснаците са свикнали да живеят в нищета и бедност.

207

Анонимен

преди 9 години

То при нас е по-лошо от мнооого години.А при руснаците имало само опасност да стане...Усещате ли разликата?

206

руски пенсионер

преди 9 години

Страх ме е да пиша,защото тук много се слиди всеки който говори "неправилна" ,но ще ви кажа истинота!Живота на пенсионера се влошава много със всеки изминъл ден.Само няколко факта,захарта поскъпна двойно,гречката с 70%,лекарствата поскъпват с часове,с две думи да не си пенсионер в РФ в тази жестока криза навсякъде тук,а ние сме най уязвими.Хайде със здраве сбогом!

205

Анонимен

преди 9 години

Статията е от типа - с нашите камъни по нашите глави.Резултата е че подтиква хората да си сверят часовника.Нашият часовник изостава много.Ясно се вижда че ние живеем по зле от тях.Въпреки всички санкции срещу тях те все още имат по добър стандарт на живота.Фактически вместо да подобряваме нашият стандарт ние се мъчим да снижим техния!Старите хора са измислили поговорка за това.....Престанете да злобеете!

204

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен306 ай де сега отписахте и руската зима кутевска работа

203

СТРАНДЖАТА

преди 9 години

Какво го интересуват Путин пенсионерите... - зад дебелите стени на Кремъл все още има газ и храна...

202

Анонимен

преди 9 години

Аха, платения драскач превъртя.

201

Анонимен

преди 9 години

този вицепремиер шувалов има луксозни жилища в Лондон и виена,показаха снимките им. на кремълската върхушка въобще не им пука за народа,за тях руснаците са просто една биомаса. така е било винаги в русия и в царско и комунистическо време

200

Анонимен

преди 9 години

Абе как може такива невежи, бе! Било студено и нямали топлоизолация!!!Всичко имат хората, зиме се разкарват по къс ръкав из домовете си!Смотани платени драскачи!

199

до 272

преди 9 години

Трябва Правителството да национализира руските имоти и да ги раздаде на безимотните българи.Според Конституцията на РБ чужденци извън ЕС нямат право на имот в България....отнася се за руските -азиатски орди които може утре да анексират цели градове.

198

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен302 там е по студено и няма топло изолация това прави сметките еднакви с тези в БГ