12

Анонимен

преди 9 години

Колко сте жалки, отбелязваме освобождение от инвазия на извънземни ли бе? 137 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА СОФИЯ ОТ ТУРСКО РОБСТВО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! На голяма история ще се научат поколенията. Освободени сме, ама понеже сме си свалили гащите не казваме от кой!

11

до 7

преди 9 години

По скоро зимното минаване на Балкана от отрядите на Св. Мирски /източно от Шипка/ и на Скобелев /западно/, и превземането на Шейновския турски лагер. Там опълченците реално печелят пълно признание в лицето на 5 дружина.На 200 метра от редута русите залягат под силния огън, следващите ги опълченци - не, като увличат и тях към редута.Там щикът решава всичко.

10

непукист

преди 9 години

До 5 АнонименКак от какво ни освобождават от комшийско присъствие според удобните историци и ,ако в публикацията думите на Фандъкова са предени точно то те са изказани с половин уста от немай къде.

9

АТАКИСТ

преди 9 години

Не ви ли е срам, бе Йорданова? Страхувате се, че вашият шеф ще ви изгони от работа, ако напишете, че София е освободена от турците, нали?

8

Хорунжий

преди 9 години

И да не бяхме я освободили, днес мастити политолози и експерти като Инджев, Плевнев, енергиййните експерти на ДСБ, Вигенин и Патологичния фронт щяха да я освободят.

7

Какво"освобожде

преди 9 години

София пада без бой , ЗАЩОТО ПРОХОДА ШИПКА Е УДЪРЖАН ОТ БЪЛГАРИТЕ !Направлението на удара --ШИПКА -ШЕЙНОВО ...РИСКУВА ДА ИЗОЛИРА ТУРСКАТА АРМИЯ В СОФИЯ И ТЯ ДА ПОПАДНЕ В ПЛЕН/... затова тя просто се изтегля/

6

Анонимен

преди 9 години

Време е вече да направим нещо сами за себе си

5

Анонимен

преди 9 години

и от кво са я освободили София не става ясно

4

balgarin

преди 9 години

KAKVO PRAZNUVAME - OSVOBOJDENIE ILI OKUPATSIYA ?

3

сър Пичук

преди 9 години

Преди 137 г. Гурко освободи София а днес селяните ще я превземат отново. И те така след всеки празник...

2

Пътя към шоплука

преди 9 години

София 1877/1878 ! Голяма грешка на Леге и Позитано! Хубаво са мислили да постъпят в турския щаб!

1

софиянец

преди 9 години

ФАНДЪКОВА,преди малко се върнах в къщи.Как можахте за няколко години па превърнете София в най мръсният град ????А това е бил градът на който кметовете на най големите градове на Германия , са се възхищавали от неговата чистота и ред....Прочетете спомените на последният кмет на София преди 09.септември 1944 год. ИВАН ИВАНОВ