17

Сър Пичук

преди 10 години

Най-голямата спънка пред икономиката е демографската криза, а не спестовността на българина. Всички младежи бягат навън и тук остават само пенсионери/***/чиновници. Ако не са инвестиците от 2-та милиона имигранти тук ще сме по-зле от Хаити и Сомалия.

16

Павел

преди 10 години

Кога управляващите ще си изпълнят обещанието да спрат мутренските бандитски фирми за бързи кредити да грабят хората,хора ви я не може да си представите там какви черни пари се въртят и колко хора страдат от огромните лихви и такси.........

15

Анонимен

преди 10 години

Ш...ани лихвари, ние сме спъвали икономиката! В нормалните държави се отпускат почти безлихвени кредити само и само икономиката да върви, тука ни докарахте до просешка тояга заедно с вашите ***- политиците! Само исландския модел ще ни оправи- която банка и е дошъл реда да си заминава, политиците- в затвора, на алчните монополисти и тръстове- довиждане,друга оправия няма.

14

А факти са :

преди 10 години

Когато в България се появи нормална банкова СИСТЕМА, тогава ще има и нормален бизнес климат. Не може ние държава членка на ЕС да имаме заложни къщи (мафия под закрилата на държавата и закона) вместо банки и същевременно да искаме да сме конкурентоспособни на европейският пазар. Няма никаква логика това да стане. Сами си направете изводите, кой има изгода от подобна псевдоикономиника.

13

Анонимен

преди 10 години

Остават ми 3 години . Да познае коя ще е първата банка която ще тегля нов кредит? НИКОЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ

12

Емигрант

преди 10 години

Инвестиционен заем от белгийска банка от 2 000 000 евро е на лихва 0.5%. Сметнете сега как ви скубят и плащате. Горното го отпуснаха миналата година на фирмата в която работя. Цифрата е вярна!

11

Анонимен

преди 10 години

В кредита няма нищо лошо, стига да се тегли по предназначение. Аз мога да се сетя за две такива - да изкараш пари от него (откриване или подобряване на бизнес), или по абсолютна спешност (например операция). Всичко друго е огромна загуба, включително жилищата и дори образованието ако е в българия. Най-фрапиращите грешки са екскурзии, сватби, абитурентски балове. Лизингите са по-приемливи, стига да са за разумен срок, например кола до 3-4 години, техника под 1 година.

10

Мунчо

преди 10 години

Десет години ако трябва 5 човека ще живеем в 3 стаи, но докато не събера пари да си купя място, на което ще си построя малка къща на един етаж 70-80 м2, кредит няма да изтегля. Мястото, което ми трява е толкова малко, че с малко парички ще си го купя и после постепенно - грубия стоеж ще вдигна и ще го оставя 1-2 години да посъбеа малко парички и накрая ще я доврша, ще направя банята и постепенно ще я обзавеждам - с минимум средства.

9

sokrat62

преди 10 години

Глупости, ама много глупости в тая статия бе хора:1. не кризата ни научи а крадливити и безкрупулни банки!2. лихвите падат ама друг път, къде са нормалните 3% в света къде са 7-8-10 до 13% в България3. вече почти не се срещат балъци по нашите земи и крадливите банки огладняха4.защо им са ипотечни кредити за жилище с 7% лихва в България на 2,5 милиона българи живеещи и работещи в чужбина????ОСТАВКА!!!!!

8

Анализатор

преди 10 години

Взимането на заеми, кредити и прочее ни превръща в РОБИ. Товва е модерният начин да накараш някой да ти слугува и да отнемеш свободата му. За това сме и в такава криза!!!Но тъпите българи продължават да се самозаробват, като си мислят, че така купуват свободата си!

7

Анонимен

преди 10 години

... но пък лихвите падаттвърде късно уважаеми!скоро ще бъдат погасени голяма част от изтеглените преди 7-10 години кредитида ви питам тогава какво ще лапатеняма такси, няма лихви...

6

Мишеля

преди 10 години

Пада - дедовия! Стига сте лъгали хората!

5

йорданов

преди 10 години

Тошев стига дрънка глупости ,хора не теглете заеми не се превръщаите сами в роби на тез кожодери приказките им са сладки докато скочите в тигана после се почват едни беззакония от страна на банката дето и в Сомалия и Бимбинистан ги няма

4

Анонимен

преди 10 години

За последен път теглих кредит по Татово време.10 000 при лихви 2% и като се роди второто ни дете ни опростиха половината.

3

ДС

преди 10 години

Тук няма кой да защити българина в собствената му държава от чуждите банки. Нормално ли е да тегля заем в чужбина на по добри условия от колкото в България ?

2

лекар-пенсионер

преди 10 години

В България никога няма да има достойни заплати и доходи. Този подход е още от 1944 г. та до днес. Указанията на Сталин са да се мачкат с ниски доходи народната интелигенция-учители, лекари , инженери, всички с висше образование. Нашите мандраджии с удоволствие го изпълняват . Спомням си аз получавах заплата през 70-те години 105лв. , а хамалите по 300 лв.Сега същите идеолози ги назначиха за капиталисти от БСП-ДС и според тях най добре е ако може да работим без пари. Това е истината.

1

Урок от

преди 10 години

кризата е, че банките в белите държави бяха осъдени за манипулиране на пазара и платиха милиардни глоби, а у нас някак безнаказано си вдигнаха лихвите и продължават да дерибействат. Трябва да си пълен ***, за да се оставиш да те лъжат постоянно тези алчни .