85

Анонимен

преди 11 години

До аллл бънди Бъдииии, бънди - ако съдбите на България се решаваха по форумите от хора дето и бъкел не разбират по темата по която плямпат - до сега държавата нямаше да я има.

84

Оп-са

преди 11 години

Да разбирам ли, че в момента слънчевите панели и вентилаторите имат вече 1/5 дял в товара на мрежата???? Това не е ли прекалено? Да очакваме ли още и още по-големи сметки? 3500 мегавата в зимен месец, макар и топъл, е нищожно и обезпокоително малко!!!! А 750 мегавата дял на изключително скъпата зелена енергия в това нищожно потребление е не страшно, ами направо трагично плашещо!!! Нещо много тревожно става с нашата енергетика, ама наистина тревожно!!!

83

РУМЕН221

преди 11 години

КАКВО НЕ РАЗБРАХА БОКО И ДЯНКОВЧЕ ВСЯКА ВЛАСТ, ВЪВ ВСЯКА ДЪРЖАВА:- Осигурява благоденствие и просперитет на народа си!- За горното е нужно рентабилно производство.- За рентабилно производство са нужни сигурни доставки на евтини суровини и ЕНЕРГИЯ.- Базовата енергетика, в лицето на Козлодуй и Белене са гаранция за сигурна и евтина (А НЕ АМЕРИКАНСКА) енергия И ОТ ТАМ РЕНТАБИЛНОСТ.Кое, по-точно, от горната логична (ПРИЧИННО-СЛЕДСТВЕНА) последователност не е понятна?БОКО И ДЯНКОВ ОБАЧЕ НАГЛО ДЕМОНСТРИРАХА НЕРАЗБИРАНЕ ИЛИ РАЗБИРАХА И УМИШЛЕНО НИ ВРЕДЯХА- И В ДВАТА СЛУЧАЯ

82

До 73

преди 11 години

Нито газа(метан) нито газта(пропан-бутан) са евтини.

81

аллл бънди

преди 11 години

НЕ ЕДНО ДАВАИТЕ ДВЕ БЕЛЕНЕТА ДА СТРОИМ,ЩЕ ИМА РАБОТА ЗА 60000,ПЕНСИЙТЕ ВИСОКИ,ЗАПЛАТИТЕ СЪЩО ,ТОКА БЕЗ ПАРИ.ДА СТРОИМ,ЖИВОТА НОВ.

80

Анонимен

преди 11 години

Нормално за март-април месец, към момента няма отопление, нито се ползват климатици за охлаждане, има спад в промишлеността в изчакване на по-активния летен сезон - не само у нас но и в Гърция, Турция и Сърбия - за където основно изнасяме ток. В същото време поради топенето на снеговете и пролетното пълноводие ВЕЦовете работят на пълна мощност,ТЕЦ Варна и други ТЕЦовете също ползват този период за планови ремонти. Не се плашете - нищо необичайно не е станало.

79

Анонимен

преди 11 години

Да спрат и БЕХ, че е супер паразитна структура и разруши енергетиката. Комунистите я създадоха за да точат пари, ама и тези я одобриха и си смучат от там.

78

РУМЕН221

преди 11 години

БОЙКО БОРИСОВ МЪЖАГАТА - "Никога не съм обръщал палачинка"- АЕЦ Белене е изключително важна за България (1.11.2010).- АЕЦ Белене може да стартира още утре (21.9.2010), - Намерен е стратегически инвеститор от Бавария за АЕЦ Белене (25.10.2010),- Бойко Борисов ще поиска от Путин твърда цена за построяването на Белене(6.11.2010), (стратегическият инвеститор от Бавария, който в същото време чака отговор, да яде ряпа),- На срещата с Путин няма да се говори за Белене(12.11.2010),- Бойко Борисов подкрепя с цялото си сърце проектаАЕЦ Белене (2.11.2010),- Бойко

77

Анонимен

преди 11 години

В РОДИНАТА НА ЧЕ ГЕВАРА ПРОТЕСТИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ИДЕИТЕ МУ ЗВУЧИ КАТО ВИЦ,А ХОРАТА МИСЛЯТ ЧЕ ИМ СЕ ПРИСМИВАШ.

76

vesko5000

преди 11 години

До 65 просто не знам дали е от далновидност и човещина.Положението ще става все по-зле без кръв няма да мине ..Как разправяха ,че тока не може да поевтинее смъкнаха го средната заплата няма как да се вдигне вдигнаха я значи може но НЕ ИСКАТ !

75

нормален

преди 11 години

На Станишев за какъв х*й му е АЕЦ БеляНЕ.

74

90370

преди 11 години

Нали никой не вярва че цената на тока от вятър слънце и вода трябва да е по скъп от постоянните разходи за подръжка персонал и инвестиции на новия американски тец-около 60 лв за Мвт час, тъй като ВЕИ нямат разход за гориво-вместо това той е многократно по скъп,което си е престъпление..Тройната ламя беше сключила договорите за по 700-800 лв/МВтч,което означаваше ние да платим над 7 милиарда за 25 години далавера-на 2 пъти им сваляха цената ,но пак май че е на 300-400 лв/Мвтчас.

73

Анонимен

преди 11 години

добре де значи погледнато от икономическа гледна точка не е ли нормално когато има слабо предлагане и високо търсене цената да се вдига а когато както сега в случая няма търсене на електричество а има голямо предлагане цената на електроенергията да падне или просто нея не я ловят елементарните икономически закони

72

WASILISQNISGERMANI

преди 11 години

НАРОДЪТ МИНА НА СВЕЩИ....

71

Анонимен

преди 11 години

До БЕЛЕ НЕ! не ви ли е ясно, че народа просто не смее да ползва ток ,поради безумно високите цени, сидят на студено, готвят на газ или на дърва, защото не могат да си позволят да платят тока.

70

Анонимен

преди 11 години

До пазарна икономикаТОВА...:"Искаха да ни задължат да купуваме тока после и да изплащаме ние централата..."ОТ КЪДЕ ГО ВЗЕ...???

69

do 65

преди 11 години

Може ама за тия 50 лева годишно които говориш се изисква далновидност и човещина.А не ганювска алчност и манталитет на кърлеж.

68

Анонимен

преди 11 години

Аз не искам микс. Искам ток само от АЕЦ!!!

67

Анонимен

преди 11 години

51/54-ти,- Я пак, ама по-просто, като за мен... Как 100 - 20 = 140...???Моля"В цената за енергия по принцип се включва цена на горива-ядрено ,въглища, мазут за разпалване, варовик и др. Променливи Разходи , а в цената за разполагаемост - постоянните разходи за персонала и изплащането на разходите за инвестиции. Затова на тецовете със сероочистки цената на разполагаемост е по висока..."

66

Анонимен

преди 11 години

Докато ДКЕВР понижи цените енергопроизводителите ще фалират.