84

pradlio

преди 11 години

До Анонимен e umniko ako ti kajem davai ti si kak li shte se sramyvame ot tebe

83

р

преди 11 години

Решението на проблема е лесно-Цв.Цв. става премиер на Македония и Б.Б остава премиер на България и двамата с общи усилия смазват двете държави и нема кво да се спори за истории и тем подобни.И българи и македонци ще сса стигнали до просешка тояга тъй че на никои няма да му пука за нищо.Напред и нагоре ЦЕЦО!!!!

82

Анонимен

преди 11 години

91 до 92 : - Нарочно така го написах, за да накарам хора като тебе да се замислят, но явно не съм успял.

81

до 91

преди 11 години

Нама да те управляват по-прости от теб,истина ти казвам.И във форума няма такива.Иначе знам на коя партия се кланиш,на вас си ви личи по интелекта.

80

Наблюдател

преди 11 години

Като чета коментарите по темата се убеждавам за пореден път,че комунистите трябва да се изтребват като ***,без милост и съвест.По долна антибългарска *** от тях в Македония няма да се намери.

79

sever

преди 11 години

yvajaemi makedonci kolkoto po veche mardate tolkova po veche shte vi vliza sirech potava

78

До 91

преди 11 години

и ти си от тия дето са чели само "Винету" така като гледам

77

Анонимен

преди 11 години

Само Цецо Цветеанов ще оправи работата.Давай Цв.Цв.

76

Анонимен

преди 11 години

Поздрав и от града, носещо името на великия българин ,Гоце Делчев.

75

Анонимен

преди 11 години

Тиквите окрадоха държавата, за историята се сетили...А точно пък прочелият само една книга през целия си празен живот - да говори за история, вече много ми идва...

74

анонимен

преди 11 години

Индивидуалната свобода и основни граждански права също са ограничени в максимална степен, като са заменени с обещание за бъдеща свобода за всички. Претенцията на тоталитаризма е, че гражданите са значими не като индивидуални личности, а като част от цялостната система, която подготвя бъдещия ред на обществото и държавата, водени от партията ГЕРБ

73

Анонимен

преди 11 години

Не искам да ме оправляват по-прости дори и от мен!Уставка за ГЕРП с не наситните уста.

72

Петрич

преди 11 години

Евала на Боко. Може да е всякакъв, но по отношение на тия смешници е прав.

71

Анонимен

преди 11 години

Македония е Българска-нека си я върнем!

70

Скопие

преди 11 години

България е Родината ми и аз ще се върна в нея.

69

до БЮРМ -ците

преди 11 години

вие не сте никакви Македонци! вие сте Сърби с промити мозъци! Истинските Македонци живеят в югозападна България и са горди ,че са Българи ! малкото останали Македонци в БЮРМ са репресирани за това ,че помнят ,че са Българи.. с тази политика НИКАКВА Европа няма да видите!

68

sever

преди 11 години

bravo bg ypravnici makedonia si go zaslyji

67

Анонимен

преди 11 години

Междусъюзническата или Втората балканска война е въоръжен конфликт между България, от една страна, и Сърбия, Гърция, Черна гора, Румъния и Османската империя, от друга, през лятото на 1913 година.Причина за войната е спорът между членовете на Балканския съюз за разпределяне на земите, отнети от османците по време на Първата балканска война. Бойните действия избухват в Македония след безуспешен опит на 2-а и 4-а българска армия в нощта на 16 срещу 17 юни да изтласкат сръбските и гръцките войски от оспорваните територии. След ожесточени боеве при Кочани и Кукуш в първите дни на войната българите са принудени да отстъпят на изток покрай Брегалница и на север покрай Струма. В стремежа си към териториално разширение за сметка на България на 28 юни Румъния се включва в конфликта на страната на нейните противници. На 6 (19) юли се намесва и Османската империя, чиито войски преминават граничната линия Мидия - Енос и завземат Одрин. В резултат на сраженията при Калиманци и Кресненския пролом настъплението на сърби и гърци в Македония е спряно, но междувременно румънските войски прекосяват Дунав, достигат околностите на София и принуждават българското правителство да иска примирие.С Букурещкия мирен договор от 28 юли България е принудена да отстъпи на бившите си съюзници по-голямата част от Македония, а на Румъния Южна Добруджа. Сърбия и Гърция затвърждават и разширяват придобивките си от Първата балканска война, в резултат на което почти удвояват териториите си. С Цариградския договор Османската империя си връща Източна Тракия. Населението в завладените земи е подложено на етническо прочистване, стотици хиляди българи, гърци и турци са принудени да напуснат домовете си в Македония и Тракия.Мирните договори не решават противоречията между балканските страни. Значителните разходи и жертвите, дадени във войната, засилват тяхната икономическа и финансова зависимост от големите европейски държави. С избухването на Първата световна война (юли 1914 година) военните действия на Балканите са подновени.

66

джеси

преди 11 години

ГЛЕДАЙТЕ ФИЛМИТЕ НА ДЖЕСИ ВЕНТУРА И ЩЕ ВИДИТЕ ,ЧЕ НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ НАС...

65

Анонимен

преди 11 години

БРАВО БОЙКО, БРАВО ПЛЕВНЕЛИЕВ!Най-сетне се намериха български политици, да защитят страната си.СРАМ ЗА ТРИМАТА БИВШИ ПРЕЗИДЕНТИ ЖЕЛЕВ, СТОЯНОВ И ПЪРВАНОВ, КОИТО И СЕГА СЕ ДОКАЗАХА КАКВИ РОДООТСТЪПНИЦИ СА.Всички македонски медии тръбят как мрънкат като пукали по въпроса.