28

123

преди 11 години

От 3 на 10... хмммм да бая са се загрижили за хората.

27

Много лошо !

преди 11 години

400 х.кридитополучатели при ЧСИ и още 400 х. при ДСИ, общо 800 хиляди които не могат да обслужват кредитите си. В България работещите са около 3 млн., от тях 1,7 млн. в реалния сектор, другите са на държавна ясла. Със сигурност тези които не могат да връщат кредити са от реалния сектор, което означава 50 % от всички там. Впрочем, някой беше обещал средноевропейски заплати след юли 2009 г. Какво стана с тия заплати ? Къде е тоя "някой" ? Нали за това го избрахме. "Бонжуар" на всички.

26

Анонимен

преди 11 години

Банкария си купува закони.

25

Анонимен

преди 11 години

Нужно е да се промени конституцията и да се върне ролята на БКП като се забранят капиталистическите и "демократичните" партии. Няма друго спасение от грабежа на демократите.

24

онбашията

преди 11 години

понеже доста хора гледам питат - сегашната давност е 3 години, но ако кредитора е заебал и не си търси борча. ако има активност от кредитора давност няма. тоя закон предлага след 10 години каквото събрал събрал, чао.

23

Anonimen

преди 11 години

ee daite da teglq togava pak sled 10 godini she se varna ot chujbinata;d

22

Oleee

преди 11 години

Не си мислете, че тоя е вкарал това предложение заради черните ви очи! Да ви припомня как беше намалена давността за престъпления, как бяха намалени наказанията, как беше премахната личната отговорност на администрацията и прочие и прочие. Резултатите са видни - пълна корупция, в пъти увеличена престъпност. Тъй-че не вярвайте какво ви говорят и а мислете за последствията - те ще са за 90% от нас, а облагите за 10% от БГ.

21

Анонимен

преди 11 години

Това правило за 5 години давност и сега го има, но адвокатите на кредиторите го заобикалят лесно и съдят длъжниците, даже и децата на длъжниците след смъртта на родителите.

20

Анонимен

преди 11 години

дори да се приеме такава разпоредба в ЗЗД, тя ще има действие занапредпак прах в очите на простолюдиетов ЗЗД е недопустимо да бъдат изменявани, добавяни и отменявани правни норми, които действат назад във времето, винаги действието им е занапредако беше иначе, нямаше да има нужда от закон за задълженията и договорите, щеше да е безпредметно, т.е. никога нямаше да има сигурност за това, за което се договаря дали ще бъде изпълненомного сте наивни

19

онбашията

преди 11 години

радост за мангалоиди и гъркоиди!

18

Мислещ

преди 11 години

При евреите е така и за това няма криза.Там си има опрощаване и реално нещата не се затлачват!

17

?

преди 11 години

Трябва да се говори за абсолютната давност на тези задължения, защото давността за ток, вода, телефон и други битови плащания сега е 3 години според ВКС. Това даже беше скоро прието ...

16

Анонимен

преди 11 години

Повечето бодряшки настроени длъжници са в дълбоко заблуждение!Ако това мине в парламента ще е най-големият смях...За надяващите се на закон за фалит на физически лица:В общи линии нещата са следните - оставате с четка за зъби, едни *** и забрана на всякакви финансови институции да ви отпущат кредит под каквато и да е форма за определен период от време (обикновено 7 години).Ако се надявате утре сутрин да се събудите на чисто и да продължите обичайният си начин на живот, нещо сте се объркали

15

Анонимен

преди 11 години

До sdАми ако ти продадат къщата, докато те няма?

14

monah681

преди 11 години

Bravo, Emo!Mudro predlojenie v polza na horata ustanoveno sus zakon.Za purvi put zakona polezen za choveka v BG!Privetstvam predlojenieto i blagodarya na Boga za tova predlojenie.Lichno az nyamam zaduljenia,no naistina horata imat nujda ot pomosht.

13

God

преди 11 години

До Анонимен:Всъщност това е ограничаване на давността, защото тя сега може да бъде удължавана безкрайно при завеждане на изпълнително дело и предприемане на действия по него. Явно този депутат доста е задлъжнял. Законът стимулира хора да теглят големи кредити, след това да минат на черно и да твърдят, че нямат пари. Банката ще му вземе апартамента, но няма да му вземе горницата от кредита, която кредитополучателя си е сложил в джоба. един вид си е продал апартамента на банката много скъпо.

12

не е лошо ...

преди 11 години

Не е лоша идея - все пак и банките трябва да внимават на кого дават кредити - а то лъжат хората да вземат и след това хайде ....Не става така - трябва да се внимава на кого се дват кредити. Това малко ще ги отрезви!

11

djonik

преди 11 години

А интересно защо ГЕРБ не предложи да се приеме Закон за фалита? Иначе ни залъгват с някакви глупости - 10 години, 5 години, незнам си какво. А такъв закон има във всяка една държава от ЕС, само у нас няма, естествено))))

10

Килюминати

преди 11 години

10 изби риата, хахахаха евалата

9

Анонимен

преди 11 години

Тук при нас има един длъжник с няколко милиона предвидливо прехвърлил всичко преди време Тази новина ще го зарадва много ,не че сега не си живее като цар