91

Анонимен

преди 11 години

103 : Евреите също са местни там 11% от населението там е еврейско а 40% са Йорданци това е палестина ... след емиграцията броя на евреите нараства..

90

Анонимен

преди 11 години

*** еврейски. И България е била под турско робство, но земите са си били български, но под робство. Какво значение има, че временния контрол на земите е бил на Османската империя. Нещо здраво бъркаш понятията. Това че си евреин обяснява защо, но не те извинява. Пак цитирам, хората по света какво знаят за Палестина. Еврейската измислена история е лъжи:"До Първата световна война под името Палестина се разбират земите между гр. Рафа (югозападно от гр. Газа) и долината на река Литани. "

89

Анонимен

преди 11 години

Да съгласен съм, че еврейските медии целенасочено и съзнателно манипулират всичко. За това се вихри интензивна археология, за да се докаже измислената праистория на евреите. Не разбрах какво търсят евреите в тези райони, след като по твоята история дори англичаните не са ги броили за местни. Което е исторически правилно. А как ще си разпределят земите е вече проблем на местните.

88

Анонимен

преди 11 години

През 1950г. крал Абдулах преименува Трансйордания на Йордания. Така, кралството отново заявява, че представлява арабското население и на запад от река Йордан ( самите араби на изток и на запад от река Йордан се определят като йорданци) и затова счита, че териториите на Западния бряг й принадлежат. В продължение на повече от две десетилетия след 1950г., арабите в Палестина II не са палестинци, това понятие още не е измислено(!), а йорданци ! След 1950г. Палестина излиза от употреба, понеже се заема от Израел и Йордания. Арабските страни през 1948г. нямат намерение да позволят и създаването на държавата Израел. В това се състои смисъла на определението окупатор, което те дават на Израел, след като надделява във войната. По този начин, арабските страни си развръзват ръцете във всеки удобен за тях момент да осъществят истинските си намерения.

87

Анонимен

преди 11 години

*** това е територия която не е на палестинците (йорданците) те самите са около 40% там така че тази земя не е тяхна .. била е на османската империя а после е била част от Британската империя .така че е нормнално да се търси решение на проблема да се раздели земята така че да има държава както за арабите така и за евреите .. Друг е проблема че Арабите искат всичката земята .. Евреите са били около 11 % тогтава там ..

86

^3DAttack

преди 11 години

Израел попада в земя, която се преразпределя и е елиминиран от участие ! Великобритания и ОН като орязват ¾ от първоначалната Палестина и прехвърлят наименованието й върху останалата ¼, поставят началото на целенасоченото фалшифициране и манипулиране на историческите факти, свързани с този район - с Палестина започва да се идентифицира само територията на запад от река Йордан

85

браво бе

преди 11 години

", отделя 77% от Палестина и я предоставя за създаване на арабска държава " - е така вече ми харесваш. Всичко ще си кажеш. Да са си я оставили тогава цялата Палестина още 1922г. Защо трябвало да я разпарчетосват и да я крадат на парчета. Но в случая плана Алия Бет. е задействан след 1945г. Финалната фаза на грабежа е била тогава.

84

до95

преди 11 години

През 1922г., Уинстън Чърчил, по това време секретар по колониите, отделя 77% от Палестина и я предоставя за създаване на арабска държава - Транс-Йордания(буквално - страна Оттатък Йордан, на изток от река Йордан), под управлението на емир Абдулах. Така, в разрез с условията на договора от Сан Ремо Великобритания основава в Палестина две мандатни територии Палестина и Транс-Йордания, обозначени съответно с (1) и (2) на карта 2.

83

за тъповатото еврейч

преди 11 години

е това знаят хората по света. А вие в Израел ако си се лъжете един друг да си помпате самочувствието, това си ваш проблем. Вашата фалшива история си е за вас.

82

за миризливия евреин

преди 11 години

познат в историята като Алия Бет.През май 1947 година се създава специална комисия за Палестина на ООН, която разглежда два варианта - единият се състои в предложението за създаване на две независими държави - палестинска и еврейска, като град Йерусалим е поставен под международно управление. Вторият предлага създаването на федерална държава с две отделни административни структури. Арабското население и ръководството на палестинската общност отхвърлят становището на световната организация.

81

до тъпия евреин

преди 11 години

До Първата световна война под името Палестина се разбират земите между гр. Рафа (югозападно от гр. Газа) и долината на река Литани. Източната линия е между река Йордан и град Аман. Пустинята Негев не е включена.През 20-те години на XX век еврейската имиграция в Палестина е изключително активна. През този период там се заселват повече от 100 000 евреи срещу едва 6 000 неевреи. От 1939 година ционистите започват да осъществяват плана за нелегална миграция на хиляди евреи в Палестина,

80

Анонимен

преди 11 години

92 Великобритания е на страната на Арабите бе *** затова им дават 80% от палестина когато създават трансйордания Арабите са можели да отиват в еврейските територии но не и обратно .. това го правят за да спечелят арабите на своя страна .. ама кой да чете .. след втората световна война Арабите казват ние искаме цялата територия която никога не е била тяхна .. а самите палестинци както вече казах са си йорданци тетака са се и наричали :) ама пак кой да чете ..

79

Анонимен

преди 11 години

Англичаните дават тези земи *** необразован .. а те ги вземат от османската империя ..тия земи никога не са били ПАЛЕСТИНСКИ .. ПАЛКЕСТИНЕЦ НЯМА ТАКОВА ПОНЯТИЕ ПРЕДИ 1950 ГОДИНА :) АМА КОЙ ДА ЧЕТЕ .. САМ ПРОВЕРИ *** МИРИЗЛИВА ДЪРЖАВАТА ТРАНСЙОРДАНИЯ НА КАКВА ТЕРИТОРИЯ Е СЪУЗДАДЕНА ПРЕЗ 1920 ГОДИНА .. А ПОСЛЕ КЪМ КОЯ СЪТРАНА СЕ ПРИСЪЕДИНЯВА.. А ОСТАНАЛИТЕ 20% ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА ПАЛЕСТИНА КЪДЕ ОТИВАТ И КОЙ ГИ ИСКА СЕГА .. ДУХАЙ НЕОБРАЗОВАН *** !! когато фактите говорят *** мълчат:)

78

до ^3DAttack

преди 11 години

Олигофернче еврейско. Египет се опитва да си върне Синайският полуотров. Израел се опитва да се разшири върху земите на съседите си. Логично е те да вземат мерки да се опитат да си върнат откраднатото. Ако не са били САЩ и Великобритания с оръжието, парите и дипломатическата блокада в ООН, то и Египет и Сирия са щели да ви издухат в морето. Не че сте големите войни. Вие нападате само подло и в гръб.

77

Анонимен

преди 11 години

а бе хокей :) кой го е грижа в Гърция за хокея :)

76

rusnak

преди 11 години

Объркал си се гърчуля фалирала, руские се кефят на хокей повечко, пък и станаха пак световни..

75

до ^3DAttack

преди 11 години

*** еврейски, ние еврейската история не четем. Кой е раздавал земите бе. Йехова ли. Шемет. С терор и саботажи сте я завладели, откраднали. Няма такива проценти. Ба си логиката на крадеца. Ами като сте я откраднали, тогава я върнете. Палестинците сами се прецакали. Не вие сте ги прецакали. В 21 век сте ги затворили като добичета в концентрационен лагер и бавно ги изтребвате.

74

^3DAttack

преди 11 години

малоуник Египет напада Израел ..а не обратното накрая като разменят военнопленници Арабите нямат и дават по 2 дини и 1 папеш а евреите им връщат Арабин :) и не съм Евреин а просто познавам историята затова съм на страната която е права.. Англичаните са тези които дават територията за 2 държави Арабска и Израелска 80 : 20 .. просто арабите завземат 80 и после искат останалите .. ами това са фактите *** .. и всичко може да се провери..

73

Анонимен

преди 11 години

Всички беди на този свят идват от евреите и американците, и е добре, че на Русия и писна да се прави на толерантна.А, че Русите имат потенциал да пометат терористите отвъд океана барабар с евреите, в това съмнения едва ли съществуват.Въпросът е кой и как ни натика нас-мижитурките в обятията на терористите.Какво ни дадоха САЩ освен план РанЪт, бедност, мизерия и нищета?И виновни няма - ни Костов, ни Царя, ни бойко...ни никой.Баси!

72

Анонимен

преди 11 години

Та като ти е писнало ходи си пипи на иври в йерусалимски вести. Аз съм си в у дома. Евреи тук не сме канили. А ти близките 30 години дали си идвал в България.А Антикомунизмът е също едно много важно перо в еврейската пропаганда. Да се чудиш, защото точно в Израел живеят в комуни. И за това все в устата на еврея е комунизма. Антикомунизма, че май му е писналк живота в комуна.