49

ss

преди 12 години

ами да го решаваме на бойното поле въпроса колко добре ще ми дойде малко *** да поебем !!

48

източноевропеец

преди 12 години

каква стана тя , територията на васална България сега ще намалее ,васални са и румънците . ама какъв ще е резултата зависи от Америка нали тя поткукуроса Румъния да си иска тези 17 км зона ,ех игри игри ,назависма България е труп от дълго време

47

hah

преди 12 години

Ей, появи се отново албанеца :)Абе Илирчо, днеска пили си хапчетата?

46

до 58

преди 12 години

Така е, но е нормално, защото България е Руско-Турско творение, за да направят мръсно на Гърците и Румънците (Траки), които не са могли да се разберат как да си поделят тази земя. Нормално е една измислена държава като нашата да не върви.

45

do 53

преди 12 години

Дано, дано, дано, дано...само с желанията ще си останете.Вие мънкидония вече сте в процес на разпадане.

44

DS

преди 12 години

Тази територия ще си я вземат румънците и това ще е началото - всички ще започнат да кълват територия от България. Ние нямаме подкрепа от никой. Да, това е истината - за нашите нови "братя" отвъд океана сме едно нищо. Франкофонските държави и въобще западните подкрепят Румъния. За тях сме славяни и ни слагат в един кюп с Русия, Украйна и т.н. нямащи нищо общо с тях и културата им народи, което си е вярно. Считайте, че България тепърва ще се свива териториално.

43

Анонимен

преди 12 години

Някои от външно ,я се сетете кои други спорят с ромъния малко и ги подсетете ,че ако мерят така и отгоре така ще им мерят.Унгария ,Сърбия .., напрактика сами ще се набутат .

42

Анонимен

преди 12 години

Северна Добруджа е под техен контрол - изконна българска земяА тази земя дето наричаш българска е на гърците и траките, що не я върнеш, а?! Варна е била Одесос ако не знаеш!

41

Анонимен

преди 12 години

Дано един ден да няма БГ, на тези територии да граничат една с друга Сърбия, Македония, Гърция, Турция и Румъния. Таарите в АЗИЯ!

40

какво се случва ?

преди 12 години

Според ИА "Регнум", Румъния обяви териториален спор с България в района на Черно море шелф, на площ от около седемнадесет квадратни мили. На "спор", заяви 20 март телевизия Digi 24" главата на румънския външен министър Кристиан Диаконеску. Той каза, че на този раздел "изясняване на границата", но това трябва да се проведе политически дебат по въпроса за разграничаването на морските зони и континенталния шелф.Румънският министър на външните работи правят паралел между този въпрос и преговорите за определянето на границите на шелфа на Черно море с Украйна, което кулминира в международен съдебен процес в Хага.Преди две години, през февруари 2009 г. Международният съд постанови, че Fr. Змиите не може да се счита за част от украинското крайбрежие. В резултат на съдебното решение под юрисдикцията на румънската отиде почти четири пети от спорната района на Черно море. И в началото на 2012 г. на този рафт област са били открити големи находища на газ. Диаконеску заяви, че спорните въпроси с България ще бъде в дневния ред въпроси, като украински.Министърът каза, че проблемът е стара и не може да бъде решен в продължение на много години. Като ръководител на румънското Министерство на външните работи, ние всъщност говорим за седемнадесет квадратни километра, което не е толкова много. Въпреки това, както е отбелязано от министъра, сред европейските държави, които желаят да си сътрудничат, "няма причина защо тези въпроси може да бъде решен възможно най-скоро."

39

asdads

преди 12 години

А може ли наглите румънци да им запалим столицата?Не стига,че цяла Северна Добруджа е под техен контрол - изконна българска земя,а ще предявяват претенции за още.Не сме Санстефанска България,но поне можем да се борим за това,което сме си извоювали!Слабохарактерни политици са причината да не сме тази България,да не позволяват нови загуби на територии,че от Берлингския конгрес дотук земите на държавата ни са редуцирани почти двойно!

38

Анонимен

преди 12 години

Изключителна наглост на славянизираните турци наричащи се "българи" !! Първо крадат всичко от гърци и траки, после асимилират добруджанските власи да се наричат българи !!!

37

do 42

преди 12 години

да, да ... ще изчезне на *** *** мусолманска ..

36

Dido

преди 12 години

единственото което ще стане от този "спор" е да ни отложат още повече за шенген. Двете държави са подписали споразумение за липсана териториални претенции за да влязат в ЕС. Това само ни вкарва в нов цирк заради вътрешнополитически игри в Румъния ... друг е въпроса защо 20 години този въпрос не е бил решен от управляващите тук?!?!?!

35

ГЕРБ

преди 12 години

ГЕРБ нямат изход освен да молят Путин и Русия да ни защити от Румъния.

34

Анонимен

преди 12 години

Стане ли война ще трябва де се изнесем в степите на Азия, от където идваме хахаха. Е пък не ми се учи монголски!

33

анализатор

преди 12 години

Изключителна наглост на циганизираните българи наричащи се "румънци" !! Първо ни крадат Сев. Добруджа после искат и морето срещу нашата Южна част !!!

32

до 34

преди 12 години

абе *** нещастен, я си пусни палците на краката, затвори си задните бузки, огледай се и тогава коментирай!!!! Плевнелиев изказа най-твърдата позиция към момента ... 20 години се води този спор без такива като теб да разберат, сега защото президент и правителсто решили да отстояват национални интереси щели да ни вкарат във война .... глупав подлизурко ... ами айде да се наведем и всеки да ни шиба само да не се скараме с някой от съседите ...***!!!!

31

Анонимен

преди 12 години

basi i glupaka si ..

30

киро

преди 12 години

Румъния ще разчита на подкрепата на Франция в Хага и ще спечели и тогава ни остава само война, за да си върнем заграбеното от румънците и великите сили.