67

Анонимен

преди 12 години

81Научи се да пишеш и може да иСкараш 2 лв:))))

66

Ердоган

преди 12 години

Очакванията на анализатора са до 2020 г. Турция да е 10-ата най-силна икономика в света.Междувременно турските медии съобщиха, че държавната нефтена компания ТРАО е открила находища от 10 млрд. барела нефт и 1.5 трилиона куб. м. природен газ в Черно море. Вече има подписан меморандум с американската "ЕксонМобайл" (ExxonMobil) за разработването им. Според властите тези резерви ще стигнат на страната за следващите 40 години и ще премахнат зависимостта й от чужди източници. Като политически фактор ще се изяви и Турция, понастоящем с икономика на 16 място в света и наследник на огромната Османска империя. За разлика от други мюсюлмански държави светска Турция е стабилна и не е изолирана географски, икономически и политически, разполага с множество посоки на действие и не представлява заплаха за американските интереси. Според Фридман Русия ще се опита да противостои на Турция като настрои срещу нея балканските държави, включително и България, но вероятно без успех. САЩ обаче ще дадат силна икономическа и военна подкрепа на Турция, което ще я превърне в господстваща регионална сила с влияние на Балканите , Северен Кавказ, Източното Средиземноморие и арабския свят, който ще се намира в криза.В края на 20-те години на XXI век обаче набираща сили Турция ще осъзнае, че регионалните й интересите се разминават с глобалната политика на САЩ и взаимните дотогава симпатии ще изчезнат до степен на противопоставяне. Турците ще разпрострат сферата си на влияние и дълбоко на северозапад в Балканите, където ще се сблъскат с интересите на ключови за САЩ съюзници като Румъния и Унгария. Заради инвазията на Турция от Централна Европа до Северното черноморие ще се зародят локални конвенционални конфликти, прогнозира Фридман. Според него Турция ще продължи да засилва военната си мощ до такава степен, че да отговаря на нуждите й. Разширяване на сферите на влияние в Черно море и Адриатика ще изискват значителни военноморски сили. Те ще са нужни за доминираща позиция на Турция в Източното Средиземноморие поне до Сицилия.Постепенно към 2040 г. военното и политическо влияние на Турция ще се разпростре до Централна Азия, над Египет, Суецкия канал, Сирия, Ирак и чак до Персийския залив, където ще срещне допирни точки и сходство на интересите с Япония в противостоенето срещу САЩ. Двете държави ще си сътрудничат и в космоса - Япония ще бъде по-напреднала в технологиите, но ще има достъп до площадките за изстрелване на ракети на Турция. Явното и тайно сътрудничество между тях ще се превърне в кошмар за Америка. САЩ ще осъзнаят, че пред тях се изправя японско-турска коалиция, способна да контролира цяла Евразия.

65

Анонимен

преди 12 години

65Робът си остава роб,а:)))) Явно вече мечтаеш за още 500 години в Турция!

64

Def

преди 12 години

Важното е да си тесногръд и да мразиш всичко и всички. Вечер да пийнеш 1-2 ракийки, да треснеш едно мъ.до на жена си, после да я поошамариш, да препсуваш Турция, Гърция, Сърбия, Македония, СССР, САЩ и Марс. На другия ден да станеш и да почнеш да изтрезняваш с една бира. Тогава вече си истински и завършен патриот. НЕ Е ВАЖНО ЧЕ НЯМАШ И НЕМОЖЕШ ДА ИСКАРАШ 2 ЛВ.

63

Анонимен

преди 12 години

74Тоя пък! Германия и Англия да кажеш, че не се понасят - да, ама за Франция е Германия нещо си се объркал:)

62

Ердоган

преди 12 години

До 2040-та Турция става единствена суперсила в регионаТурция е започнала да набира сила и до 2040 г. ще бъде една от четирите основни сили в света, като ще бъде абсолютно доминираща сила в своя регион. Това е мнението на Джордж Фридман, директор на центъра за стратегически прогнози "Стратфор", често наричан ЦРУ в сянка. Според него процесът на икономическа и военна хегемония на Анкара в региона вече е започнал и в бъдеще влиянието на страната ще покрива границите на някогашната Османска империя. Най-забележима още отсега е доминацията, която Турция има над мюсюлманските държави около себе си. Страната обаче изгражда и стратегически партньорства с Албания и Сърбия на Балканите и Грузия и Азербайджан в района на Кавказ.

61

Анонимен

преди 12 години

Ами вземете да смените знамето на снимката, че да се свършва най-накрая. Къде си Дяконе, да видиш какви хора ни управляват?

60

Ердоган

преди 12 години

Когато построим стотина фабрики в България,най-големият печеливш ще е българският народ.Евросвинските *** никога нямат да построят в България нещо различно от Кауфланд.Трябва да го разберете вече.Единствено Турция може да строи фабрики в България.

59

Петьо-Евреи

преди 12 години

Бойко на турчин не може да се вярва лъжциса!!

58

Петьо-Евреи

преди 12 години

Е да ама това на България никак нее изгодно защото *** във България колко искаш и те ще си ходят във културният *** център и там ще провеждат и исламизация на *** и други заблодени хора а във турция българи почти няма!!! Бойко този път го излъгаха много жестоко!!!

57

Анонимен

преди 12 години

Франция и Германия също не се понасят, но....

56

Ердоган

преди 12 години

Абе комшии,тая вашата Фидосова вони на пръч.

55

Анонимен

преди 12 години

5 лв че пак ще се приберем посрани .... честито

54

Анонимен

преди 12 години

Разбрахме че ще има съвместни заседания, но по интересното ми е ще има ли групова заседателна оргия на плажа? И следното ми е интересно, кой би рискувал оная си работа да го даде на Фидосова? :)

53

Анонимен

преди 12 години

Ние няма да завладяваме България,ние ще я купим.Тургут Йозал,1985 г.

52

SMURT ZA TURTZITE

преди 12 години

Kato si turchin ko dirish tuka e da ti e... m..... turska kaji kade si da doidem da ta zapalim jiv ba ....... selioooo

51

българка

преди 12 години

ГЕРБ продаде България за пореден път.Дано освен с официална вечеря,да ги ощастливят и с турска баня!

50

до 62

преди 12 години

по добре в Турция отколко в ЕС, и какво като *** е в Тиквения съюз ? Какво ти се промени в живота а? НИКОГА ДА НЕ ВЛЕЗНЕ ТУРЦИЯ В ЕС. ЩЕ ПРОПАДНЕ ЗАКЛЕВАМ СЕ !!!! СИДЕРОВ Е ПРАВ.. той прави добро на ТУРЦИТЕ КАТО КАЗВА "НЕ НА ТУРЦИЯ В ЕС" ама кой да го разбере !

49

Анонимен

преди 12 години

Как не случихме на политици, които да са българофили бре! Ужас! Тези дори съвместни заседания правят с турците! Явно на плажа ще ги правят! Интересно е, че само мюсюлмански държави агитираме за нещо - Катар, Турция! Лошо!

48

Анонимен

преди 12 години

хей ТУРК ти си Българин, и нарочно правиш интриги в сайта. ***