62

Анонимен

преди 12 години

Хаха, народа, който не знае къде е Австралия тръгнали да правят бизнес инвестиции у нас. Аре нема нужда. Бегайте си у САЩ и си оправяйте бакиите дето завъртяхте 2008г. с ония кризи.

61

Анонимен

преди 12 години

Над 3 милиарда долара са инвестирали в България американски фирми през последните 16 години", каза той.По данни на Българска агенция за инвестиции 218 американски компании са инвестирали в България през 2010 г., като най-много преки инвестиции са били насочени към производството, енергетиката (84 милиона евро) и търговията (23 милиона евро). САЩ бяха отличени като най-голям инвеститор в България през 2010 г. Според прогнози на посланика на САЩ Джеймс Уорлик, 2011 г. също се очертава силна година за инвестициите от САЩ. Инвеститорите от САЩ стъпват с дългосрочни планове в България.Сред най-значимите американски инвестиции в България от 1995 г. досега са: Компанията AES ("Ей И Ес") в "Марица Изток-1" за над 1 милиард евро, "Уестингхаус" в подобренията на 5 и 6 блок на АЕЦ "Козлодуй, създаването на Българо-американска кредитна банка, глобалният център за онлайн обслужване на клиентите на Хюлет Пакард, инвестициите в образование на "Майкрософт"; "Сиско системс", инвестициите на Дженеръл илектрик"; "Кока-кола. По данни на БНБ за периода 1996-2010 г. САЩ се нареждат на 8-мо място и са единствената страна в първата десетка, която не е член на Европейския съюз.Усилията на Американската търговска камара през 2012 г. ще бъдат насочени към подобряване нивото на образование в България, така че университетите и средните училища да предлагат квалифицирани кадри и да посрещат нуждите на бизнеса."В края на 2011 г. в САЩ направихме среща с пет водещи американски университета. Искаме да провокираме интереса им към партньорство с български ВУЗ-ове. Подобни инициативи носят след себе си атрактивни програми, които са бизнес и практически ориентирани. Това означава по-висока квалификация на студентите и съответно засилване на интереса на чуждите инвеститори, които ще знаят, че у нас със сигурност могат да намерят необходимите им професионалисти"

60

Анонимен

преди 12 години

Американците взеха да реконструират ТЕЦ Марица изток 1, при ЗАРОБВАЩИ за България условия!Който не вярва да пита *** Костов, който им я хариза ( с осезаем бакшиш).Сега искат да ни натресат и атомна централа (втора ръка, стара технология и перверзни защити).Какво ще се случи?Ами управляващия слугинаш ще прибере ръце по кантовете, а българина ще тегли американския ярем!До сега да сме видели нещо ДОБРО от американците?Но пък платихме даже и кръвен данък, заради тях!

59

хе-хе

преди 12 години

тук някои хора слагат китай и русия в една категория, че щели да завземат света. китай вече го е завзел , ама русия освен газ и оръжие друго не предлага, а това не е достатъчно , поне не и докато още куп други страни предлагат тези неща.

58

bg man

преди 12 години

УОРЛИИИИИИИИ, чака ви мизерия брат

57

Охранител

преди 12 години

Явно американските *** си мислят, че българите сме от луната и земните игри въобще не са ни ясни...освен ако не си мислят, че те са от марс...гадове гърчави...този /уорлик/ даже ми прилича на восъчна фигура от музея на мадам Тюсо...толкова е зомбиран, че дори и външния му вид не е като на жив човек...

56

Анонимен

преди 12 години

Е как няма едно място по света за където тези *** да нямат интерес? Този нагляр ми омръзна да е наврян навсякъде и облещен за пари.

55

Анонимен

преди 12 години

НОВИТЕ ПОРОБИТЕЛИ !

54

Анонимен

преди 12 години

България заяви, че във вторник е превела средствата за погасяване на дълга си по проекта за изграждане на петролопровода Бургас-Александруполис 6 млн$= Парични бонуси по Коледа в Министерство на финансите не са давани, заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.Бонуси са получили служители от екипа, работили върху събирането на информация за НДК, тези от екипа, подготвил оттеглянето на България от проекта Бургас-Александруполис...Вива Ел Финансисто Гранде дел Мундо!

53

Анонимен

преди 12 години

ПРОСТО ИСКАТ ДА НИ ПРОБУТАТ ЕДНОКОНТУРНА АЕЦ,СЪЩАТА КАТО В РУМЪНИЯ...АКО НЕЩО СТАНЕ ТАМ ,ИЗГОРЕХМЕ ВСИЧКИ.АЕЦ КОЗЛОДУЙ Е ДВУКОНТУРНА ЦЕНТРАЛА С МНОГО ВИСОКА СТЕПЕН НА ЗАЩИТА....

52

анонимен

преди 12 години

понеже много лаете за това ви го пратих

51

Анонимен

преди 12 години

аре всички американски ***, хванете се за ръчички, в самолета и в щатите. тук нямате работа. България е наша земя!!!!!!

50

Анонимен

преди 12 години

но първо българското правителство трябва да каже дали ще има тръжна процедура, дали искате свободна и открита конкуренция. - иска да ги уверим, че те ще са сигурни победители в тия процедури. Знае ги нещата тоя герой от Мъпет шоу.

49

анонимен

преди 12 години

Марица Изток е най-големият инвестиционен проект в България последните 10 години. Това е сред причините всяка година област Стара Загора да е на първо място по инвестиции с около 30-40% от всички инвестиции в страната.Според енергийния министър в следващите 10 години се очакват още около 10 млд. евро инвестиции в енергийния комлекс.[3] Марица Изток 1 [редактиране]На дневен ред е изгражденето на Марица Изток 1, която е получила сертификат Първи клас"[4] инвеститор на Ей И Ес 3C Марица Изток 1, българското дружество на американската компания Ей И Ес Корпорация. Това е първата инвестиция за над 1 млрд. евро, която Българската агенция за инвестиции (БАИ) сертифицира от влизането в сила на Закона за насърчаване на инвестициите. Компанията е изтеглила заем от Европейската банка за възстановяване и развитие, Лондон на стойност 1,05 млрд. евро.Проектът е най-голямата "инвестиция на зелено" в Централна и Източна Европа и реализирането му ще увеличи икономическия и политическия авторитет на страната. Ще се повиши конкурентоспособността на българската енергетика чрез оптимално използване на енергийния комплекс Марица изток при спазване на европейските екологични изисквания за емисиите на серни окиси, прах и азотни окиси.Проектът Марица изток 1 ще донесе и множество допълнителни ползи в търговско и икономическо отношение:инвестиция на стойност над 2 милиарда лева;допълнителни още 10 000 работни места в рамките на съществуването на проекта[5];поръчки към местни компании на стойност 200 милиона лева, като резултат от реализирането на проекта;40 милиона лева приходи за бюджета под формата на данъци;80 милиона лева годишни приходи за Мини Марица изток за доставка на въглища;най-голямата "инвестиция на зелено" в Централна и Източна Европа, която ще засили икономическата и политическа репутация на България в региона и има присъден първи клас за инвестиция в България.Очакваният общ производствен живот на електроцентралата възлиза на 40 години. Новата електроцентрала ще представлява производствен комплекс с основни сгради, спомагателни цехове, инсталации и оборудване с обща застроена площ от 23,7 хил. кв. м и обща разгърната площ от 34,5 хил. кв. м.

48

Анонимен

преди 12 години

Ето каква била тя "независимостта от руски енергоресурси".... американска зависимост де факто. Не мерси.

47

USA

преди 12 години

щом упряхде до бг значи сте чисто умрели, В СКОРО ВРЕМЕ РУСИЯ И КИТАЙ щЕ ВИ УДАРЯТ шАМАРИТЕ

46

Охранител

преди 12 години

На уорлик само като му чуя името вече и ми се повръща...като го видя и то на фона на портретите на български национални герои, още повече, а като гледам как му *** *** политиците ни, ми се иска и ние да имахме ядрена програма и балистични ракети...

45

Ужас

преди 12 години

Срам ме е, че съм допуснал този червей да стои пред снимките на велики българи и да се хили мазно! Срам ме е, че съм допуснал родоотстъпници да са на власт и да подисват договори, които ще позволят на задокеанските терористи да правят със змята ни каквото искат и да ни продават собствените ни ресурси на нас самите! Срам ме е! Всички трябва да се срамуваме! И да направим нещо бързо, да не стане до 5-6 години да купуваме ток и шистов газ от американците на тройни цени и всичко да е отровено!

44

Анонимен

преди 12 години

Аман от руски, американски и тем подобни тюфлеци! Искам български беееее! Българи искам! Само така ще се утвърдим като нация уважаваща себе си!

43

Анонимен

преди 12 години

До 52 ми да затвориме Мариците тогава а