29

Анонимен

преди 12 години

АКО ГЕРМАНСКИТЕ РАКЕТИ ФАУ ИМАХА ТАКАВА МОщНОСТ ЗА ДА СТИГНАТ КОСМОСА,ТОГАВА ФЮРЕРЪТ ХИТЛЕР НЕ БИ СЕ КОЛЕБАЛ ДА БОМБАРДИРА АМЕРИКА,КАКТО Е ПРАВЕЛ С АНГЛИЯ. А ТЕ СА ИМАЛИ МОЩНОСТ САМО КАТО БОЙНИ РАКЕТИ С КЪС ОБСЕГ НА ДЕЙСТВИЕ. САМО ДО АНГЛИЯ. КАК ТОВА НЕЩО МОЖЕ ДА ОБИКОЛИ ЗЕМЯТА? ТОВА НЕ СДА БИЛИ ДОРИ МЕЖДУКОНТИНЕНТАЛНИ РАКЕТИ. ИНАЧЕ ГЕРМАНЦИТЕ БИХА СЕ ВЪЗПОЛЗВАЛИ ПРЕЗ ВОЙНАТА. КАК ОТ РАКЕТА ФАУ-МОДЕЛ 1945 Г СТАВА РАКЕТА-НОСИТЕЛ? НАЛИЯНКИТЕ ВЗЕХА ФОН БРАУН? ЗАЩО НЕ ИЗПРЕВАРИХА РУСИТЕ С НЕМСКАТА Р

28

до НАСА

преди 12 години

Интересен фактВ САЩ, всъщност има внос на руска аграрна техника...И въобще, е по-добре да се забрави за Русия отпреди 20 години...щото вече е почти 2012 година.

27

Анонимен

преди 12 години

СЪВРЕМЕННАТА РАКЕТА НЕ Е АМЕРИКАНСКО-ГЕРМАНСКО ИЗОБРЕТЕНИЕ! Отвори статистиките в Уикипедия за космическите стартове от края на 50-те и началото на 60-те години. ПОЧТИ ВСЯКА АМЕРИКАНСКА РАКЕТА ТОГАВА Е ЕКСПЛОАДИРАЛА НА СТАРТА. ЕКСПЛОЗИИТЕ ПО ТОВА ВРЕМЕ СА ОКОЛО 10 КЪМ 1 АМЕРИКАНСКИ/РУСКИ РАКЕТИ. нА ЕДНА ВЗРИВЕНА РУСКА СЕ ПАДАТ ПО ОКОЛО 10 ЕКСЛОАДИРАЛИ АМЕРИКАНСКИ. ИНАЧЕ ТЕ ЩЯХА ДА ОБИКОЛЯТ ЗЕМЯТА ПРЕДИ РУСИТЕ,А НЕ 1 ГОДИНА СЛЕД ТЯХ В 1962 ГОДИНА ЕДВА. НЯКАКВО ОБЯСНЕНИЕ?

26

Анонимен

преди 12 години

Циолковски не е писател,а учен който пише за астрономия и космонавтика,прави анализи и изчисления. Той е бил учител,преподавал е физика,химия и други естествени науки.

25

Анонимен

преди 12 години

Руското дружество "Агромашхолдинг", което е мажоритарен собственик на "Красноярския завод за комбайни" започва производството на комбайни с марката "Енисей 1200". След стартирането на конвейрното производство, холдингът планира да произведе само през тази година около 3000 комбайна "Енисей" различни модификации. Информацията е от 2006. Направо се изложи с тия комбайни от Германия.

24

НАСА до 23

преди 12 години

Русия също е не по-малко зависима. Например ако не купят комбайни от Германия, може направо да умрат от глад. По принцип когато двама с в сделка, винаги зависят еднакво един от друг. Само ако единият не ще а другият го гони да го моли, не са еднакво зависими.

23

Анонимен

преди 12 години

Да, европейците са зависими от руските полезни изкопаеми и от руските ракети. Те са зависими от Русия ,а не тя от тях. Германия и Франция са най - близките съюзници на руснаците.

22

НАСА до 15

преди 12 години

Циолковски не го брой - той е само писател. Прословутата формула за масите е елементарна и е добре позната на всичките пионери като Годарт и сие, занимавали се сериозно и практически с темата.Съвременната ракета е американско-германско-американско творение - по хронологичен ред.Иначе абсолютно пръв е Чингиз Хан с неговите фишеци... поне по предания...

21

do 2

преди 12 години

ем умните Европейци ползват Руски ракети ама Европейците половин век не се занимаваха с правене на ракети и бомби за тва...то и за това УМНИТЕ руснаци *** от глад и чакат Европейските Евра...в замяна на изчерпаеми горива...иначе съвсем ще пропаднат...........

20

до "обективен&q

преди 12 години

Те руснаците живеят в пещери и чакат да им занесеш огъня....Прометейко...

19

до субективен

преди 12 години

Кефиш ме, не си като другите *** дето сами си гласуват за поста, поради тази причина нямаш и положителен глас, което показва , че мнението ти не струва. Има два варианта - или си неразбран гений, или си разобличен ***. Фактите клонят към второто.

18

до обективния

преди 12 години

Ха ха ха, забавен тип...Разкажи още някой виц.

17

Анонимен

преди 12 години

ракетата союс е македонска!

16

обективен

преди 12 години

абе руските *** тук много са обидиха на истината, "руските" ракети литнаха именно защото не бяха руски в началото, а германски! Второ ако си мислите с червените чугунени тикви, че само руснаците ви можели да направят примитивен (, но поради това и относително ефективен!) носител, наистина сте завършени ***! Сега русия няма наука, разполагат единствено с това, което са създали преди десетилетия. научните разработки, открития и иновации се правят главно в САЩ, останалото в EU!

15

Анонимен

преди 12 години

Аве първи китайците са се заиграли с ракети....*** ония китайци....после един Циолковски започнал да създава теорията....после пък един американец Годард изстрелва първата ракета с течно гориво...после пък Фон Браун успял да направи голяма ракета с течно гориво и по немски навик я направил бойна, въпреки че имал други намерения....Тааааа една нация сама не може да прави големи работи...Отвсякъде някой нещо добави та се стигне до днес....*** можеш ли да обясниш на некои хора ?

14

Анонимен

преди 12 години

Ввеки запознат сигурно знае, че когато руснаците си играят с ракетните технологии немците ги е нямало на картата още (лека пресилено, но да разберете). Някав *** вика "*** то немците" Алоооо става въпрос за руснаци, не за американци.. не забравяй кой отвлече целия немски научен елит и технология!

13

„еврокосмонавти“

преди 12 години

Само за едно си прав пич, че няма космическа сила, която да не може да направи ракета-носител в момента,то и затова до тази ракета-носител опряха европейци и американци...ама си умник и ти.......................................

12

Анонимен

преди 12 години

Такива с зомбирани мозъци много ми дращят по нерва....Германска била технологията. Абе ей зомб...всяко нещо започва от нещо друго. Използвали са германска технология преди 65 години и са си създали основа върху която да си продължат разработките. Германска била ... *** по време оно. Сигурно под външния вид на Союз са скрили Фау-2 та да не съ вижда и да им се подиграват. Цементена глава не вижда по-далеч от носа си...седнал за ракетна техника да пише

11

9

преди 12 години

До 10Китайските"разработки" са на базата на "Съюз". Вярно, че позагинаха хиляди, но вече поналучкаха технологията на руснаците от шесдесетте години на миналия век.

10

ха ха обективен

преди 12 години

Мноо си далеч от обективноста....Всички започват да седят и да чакат новата ти технология, а дотогава никво изстрелване на ракети....Тия апарати ги разработват горе долу от 50 години и още не са ги разработили...А ако някоя нация има мощностите да създаде ракета няма да плаща на друг за да и изстрелва спътниците....Аман от невежи...От 30 години се мъчат китайците да изстрелят ракета и едва скоро успяха....То тва ти е да вариш компот.