51

.

преди 12 години

*изпит

50

до 46

преди 12 години

Не точно. Приемат с оценка от матура по съответния предмет, дори да си изкарал двойка на кандидатстудентски избит при тях по същия предмет.

49

Нерез

преди 12 години

Ясно е, че от Брюксел не знаят точко какво искат! Ситуацията в Европа го доказва.

48

Пич

преди 12 години

А значи от Брюксел искат армия от висшисти, които не могат да си напишат и името правилно след като завършат? И за какво са ни? Ами да дадат пари от Брюксел за безмислените университети и безмислените специалности и преподаватели, и ще градим висше образование планово ... като при комунизма.

47

?

преди 12 години

При влизането ни в ЕС, искаха да намали университетите и най-вече икономическите факултети, като беше застъпена тезата,че предлагането (на специалисти с висше образование) не съответства на търсенето на такива.===Сега -да увеличим висшистите ?!

46

Анонимен

преди 12 години

Чух че в СУ приемат с двойка от кандидатстудентките изпити. Хубаво е да се дават дипломи особено на лекари и архитекти. Така ще се освободи доста място и цените на имотите ще паднат поне десет пъти, защото ще станат повече от живеещите и в частност живите.

45

по-добре без тях!

преди 12 години

Ако става дума за такива фалшиви "висшисти" като Калинка, пожарникаря и Цецо Лажецо - по-добре без тях!

44

OPC

преди 12 години

Младите хора разсъждават и с право си мислят , че нямат нужда от висше за да успеят в живот, съдейки по това, което виждат по новините как всички тези имения и скъпи коли се карат от хора без висше образование или с купено такова. Другата страна в ситуацията е как може човек с две висши да работи на бензиностанция? Не е само той много са...В този ред на мисля държавата, колкото и да иска първо да се опита да намира работи на тези, които има да ги задържи в тази държава.

43

Анонимен

преди 12 години

А къде ще работят тези вишисти?Та то сега няма работни места за съществуващите вишисти!На България и трябват заводи и предприятия , където да могат да се реализират тези кадри!С тази безработица до никъде няма да стигнем!

42

до Принц Иршу

преди 12 години

Алооооу, я се информирай малко в кои страни на Запад висшето образование е БЕЗПЛАТНО и в кои от останалите се дават какви ли не заеми и помощи, за да стане леснодостъпно...аман от философи без информация

41

Тра-ла-ла

преди 12 години

Ами то висшето не е за всеки - нали трябват и обикновени работници... или какво - всички ще са само на бюро, а да работят реално китайци и всякави там други...Не може да се казва - по норматив трябва да са еди колко си процента.... Така ще падне качеството, което е и вече факт... Има висшисти с по-малко познания от едно времешното средно образование. Претенции - големи, покритие - малко.

40

но

преди 12 години

има Вуз - ове, в които се учи по 3 ( три ) дни в седмицата. е за какво да дават пари родителите ?

39

:)

преди 12 години

Аз уча за себе си и постъпих в университет за да науча нещо. В моя сектое (it) дипломата не е от голямо значение, важно е какво може човек и как си върши работата. Който наистина има знания и работи, няма проблеми, а тези, които са си купили допломата или са влезли в уни само за да имат диплома реват после, че били висшисти, а нямало работа и т.н. А и ако са завършили.библиотекарство, как искат после да вземат по 2к заплата.

38

Митко

преди 12 години

Стига сте лъгали, това НЕ Е изискване на ЕС.

37

някой

преди 12 години

Е как бе, как да нямаме университети и други ВУЗове в България?Нали наскоро Бойко преряза лентичката на новия пернишки университет, който е на "световно" ниво, почти като Сорбоната? Става въпрос за световно известния Екол Политекник дьо Перник!

36

Анонимен

преди 12 години

Както казват класиците, титаните на мисълта бухаха, другарки и другари Германия ще изнася Мерцедеси, а България вишисти!

35

Коментар

преди 12 години

В учещите сега средно образование между 27 и 30% са турчета и ***, а след 15-20 години се очаква този процент да бъде 50-60%; от завършващите около 25-32% отиват да учат висше образование в чужбина и не се връщат. Дори сега 1 кандидат-студент има срещу себе си 2 вакантни места за студент. Приведено в БГ, изискването за 40% от хората с висше образование след около 20 години ще доведе до лозунга Всяко *** и турче с висше образование, та дори и това поради застаряващото сс силни темпове население на страната няма да е реши проблема, така че следващият лозунг би следвало да бъде Всеки жител на Татарли, Факултета, Столипиново с висше образование. Казано с други думи: турчинът, съответно ***, срещу такса 200-300 лв, а впоследствие без такса, ще получават диплома за ВО... Тези от ЕС направо стават смешни!

34

ВВ

преди 12 години

ИМАТЕ ЛИ чУВСТВО ЗА ХУМОР?

33

Анонимен

преди 12 години

Вярно е че са малко. Все още в България има заведения и магазини в които част от продавачките и келнерките са без висше образование

32

4efo

преди 12 години

Уча за себе си,защото това което си сложиш в главата,никой не може да ти го вземе("Напред,науката е слънце").Относно безработицата- тя е резултат от цялостната политика на правителството.