48

...

преди 12 години

Кое от кое по-абсурдно твърдение в тази статия! Виждате, че децата са на улицата, бездомни .. Виждате, че родителите не ги е грижа (след като им е под достойнството да благодарят за всичко, което правите за децата) .. Или звъните на социалните (защото това им е работата), или си взимате едно вкъщи (щом ви е жал, а не вярвате на социалните). Това са решенията. Решили сте да ги оставите в това "семейство" - това ли е представата ви за грижа за бездомните деца?!?

47

gtf

преди 12 години

до 27. " Плащаш данъци, да. Но и в целия цивилизован свят има граждански инициативи! Гражданите изразяват позиция - че искат данъците им да се харчат по друг начин, например за повече семейни къщи за сираци или изоставени деца." Ми и аз не искам парите ми да се дават ан ***, но ме наричат расист, на всичкото отгоре немога да изразявам свободно мнението си защото може да се възприеме, като разпалване на етническа омраза т.е. *** за пореден път са облагодетелствани от закона...

46

читател

преди 12 години

Както много от форума по-долу, НИ НАЙ-МАЛКО НЕ СЕ ЧУВСТВАМ ОТГОВОРЕН ЗА ТЕЗИ ДЕЦА.Чувствам се отговорен за това:1. че държавата не спира педофилията сред ***, а я поощрява!2. че държавата не използва съвременни средства (кастрация и сперилизация) за съществата практикуващи размножаване по подобие на животните3. че нищо не правим, за да задължим държавата да изреже с крути мерки тази метастаза на обществото.Безсмислено е да се публикават такива сълзливо-сополиви статии.

45

До 37

преди 12 години

Различавам се с това, че имам милост. Пожелавам тяхната съдба, за да видиш как се чувстват бездомните и да се замислиш следващия път, когато злословиш подтикван от етническата омраза.

44

До 42

преди 12 години

Право в десетката. Кратко, точно и ясно! Браво. При здрави, млади и прави родители тип ***, никой няма правото да ни кара да се чувстваме отговорни.

43

буба

преди 12 години

абе мн сме груби наистина. Нищо че сме прави...Авторката все пак се е сближила с тия хора. Явно преди това не е имала досег с ***, не знае че те са супер хитри и психолози и знаят как да те заставят да им съчувстваш и помагаш.Аз съм израснал в *** село, знам им номерата и пак понякога им се вържа!Така че, раличке, радвай се че са се махнали...бтв, знаеш ли че всички телеофнни измамници са ***? Милиони ни окрадоха и НИщО!!

42

Berlin

преди 12 години

Аз от българите в България избягах. Не от ***.

41

Анонимен

преди 12 години

Ако тези деца бяха сами и без родители, щях да се чувствам отговорна и щях да се опитам да помогна, но при положение, че имат родители... от къде на къде аз или някой друг трябва да е отговорен, че Айше из...ла 15 чавета без да има идея дали може да ги гледа. След като аз мога да мисля и да съм отговорна и да не раждам всяка година, защото знам, че нямам възможност да се грижа за толкова деца, защо тя да не е? С какво е по-специална тя от българките, които се чудят как да отгледа 1?

40

Анонимен

преди 12 години

Имам подозрението ,че "Ира" е псевдоним на авторката на статията

39

Отговорен

преди 12 години

С удоволствие бих пратил колкото се може повече бездомни *** на едно по-добро място, ама не ми дават пушка и достатъчно патрони за нея

38

КауБойко

преди 12 години

Ира и как сме виновни за децата ? Виновни сме, че *** ги развъждат за просия ли. Ами защо не виниш ***. Голяма наглост от твоя страна.

37

Българин

преди 12 години

Не, НЕ СЕ ЧУВСТВАМ ОТГОВОРЕН !!!- Не се чувствам отговорен за това, че *** се пръцат като бесни и правят по 15 чаавета, а не могат да се грижат дори за едно;- Не се чувствам отговорен, че те са по-долу от животните и нямат разум и чувство за отговорност;- Не се чувствам отговорен за чуждата безотговорност.А тая благонравна госпожа, написала статията замисля ли се, че когато тия "горкички и беззащитни дечица" които хрантути, някой ден ще тероризират нейното дете или в най-добрият случай цял живот ще живеят като кърлежи на гърбът му, че милото момиченце с умни очи на свой ред ще снесе своите чаавета на 12-13 годинки, за да стане професионална самотна майка живееща цял живот на помощи, че момченцето само след броени години ще започне да краде или дори да убива тези, които са го хранили?Преди век *** по Българските земи са били между 30 и 50 000 и ако днес са над милион, при все че са неспособни за нищо ***, това се дължи само на идиотската ни милозливост и човещината ни, защото не можем да разберем, че човещина се проявява само към човешки същества, а не към *** !!! И когато в един бъдещ и недалечен момент ***, които ние сме отхранили, започнат живи да ни ядат (небуквално, а кой-знае може и буквално), дано авторката на статията да е все така милозлива и благородна, както сега !!!

36

до:32

преди 12 години

Анонимен,с какво си по-различен от нас, след като си позволяваш да определяш какво заслужаваме ние.Ние поне не сме казали,че тези деца заслужават такава съдба,отговорността е на родителите им,но ти си достатъчно "добър",че да ни пожелаеш тяхната съдба...Това се нарича псевдо-хуманност и си е лицемерие

35

Анонимен

преди 12 години

Хм авторката да не си получава заплатата от предателският, антибългарски хелзинкски комитет? В такъв случай разбираемо е ТОТАЛНОТО И МАЛОУМИЕ И ДЕГРАДИРАЛОСТ за 5 сребърника. Той Брейвик ги лекува такива.

34

?

преди 12 години

Защо има бездомни днес? Защо безработните са толкова много? Защо заплащането на голяма част от работещите е мизерно? Защо в България няма почасово заплащане? Кой е виновен за материалната и духовната мизерия? Кой ограби и обезсмисли живота ни? Мисълта, казват, била потенциално действие...

33

буба до Ира

преди 12 години

Миче, разбери че никой няма нищо против теб и тая кауза.Имам към теб само един въпрос - КОЛКО *** СИ ОСИНОВИЛА?Не се прави на толерантна и активна, ако си като всички нас ;)

32

аз

преди 12 години

Смятам,че е недопустимо някои етноси в България да се размножават безконтролно и безотговорно,а потомството им да бъде оставяно на произвола на съдбата! Всеки,който не може или не иска да подсигури елементарни условия за живот на себе си и на потомството си,трябва да носи наказателна отговорност пред това общество,от чиито данъци зависи!

31

Анонимен

преди 12 години

Хора, как може да говорите така!? Заслужавате да сте на мястото на гинещите в мизерия бездомни.

30

Ира до автора

преди 12 години

Категорично това не е мястото за подобен призив - коментарите го доказват. Препоръчвам Facebook кауза. Там поне заинтригуваните могат да се включат, а расистките коментари просто няма да бъдат допуснати.

29

Анонимен

преди 12 години

НЕ СЕ чуствам отговорен за някакви ***(турци)