74

Анонимен

преди 13 години

роцедурата беше проведена по закон. Фирмата, която спечели с най-доброто си предложение. Даже бих казал уникално предложениеИ какво включва то. Можеби Къща, кола, кифла, банкова сметка.Защо не представите това предложение на широката общественост, която е заинтересувана? Защо не се проведе обществен дебат по въпроса? Защо няма независима оценка на риска що не трябва ОВОС? Защо така на тъмно и тихомълком бе Трайчо?

73

ГРУПАР

преди 13 години

Кво сте тръгнали да рИвете против правителството,нали вий си го избрахте,дето ся най много рИвете...........ХА СЕГА ЯЖТЕ САЛАМА НА БОЙКО

72

Анонимен

преди 13 години

Трябва да сме ***, за да позволим този добив. А щом сме се съгласи на поручване, значи сме се съгласи и за добива - това е естественото продължение. Риска е огромен. Съсипахме си природата, унищожаваме се сами заради нечия лакомия и тъпоумие. Накрая ще задминем Ливан, дето е бил известен с кедровите си гори в древноста, и беше любимо място на елита през 60 години, преди исляма да стане доминиращ. Сега никой не иска и да помисли да посети тази опоскана и разрушена страна....

71

Васо

преди 13 години

Много да се внимава, защото тази територия е едно богатство, благодарение на което произвеждаме хлебно зърно три пъти повече от колкото ни е необходимо да се изхранваме. А дори и да се открие шистов газ в промишлени количества, то ние няма да имаме тех. възможности да го добиваме, ще трябва да дадем концесия, ясно на кого и да пием една студена вода. Значи има реална възможност да изпуснем питомното докато гоним дивото. Щото света е изправен пред глад и тази територия е злато. Нещо ни гъбаркат.

70

Анонимен

преди 13 години

Причината поради която не се прави екооценка е това че добивът е пагубен за околната среда и хората. Никой не иска да знае за това :) Де факто САЩ ако намерят такъв (дай Боже да няма) ще си го приберат за наша сметка понеже те притежават България благодарение на всички политически *** от 89-та насам. Дали ще е Боко, Моко или Локо няма значение. Ако държавата е фирма, те са са само представители по продажбите, а собствениците на фирмата "България" са други ...

69

s...w..

преди 13 години

Нещастници сте ГЕРБ

68

Анонимен

преди 13 години

Какво промени решението ви, когато критикувахте американския посланик Джеймс Уорлик и неговия лобизъм и сегашната ви позиция? Защо се обръща политиката на правителството на 180 градуса?, попита Владимиров.Ами сещам се за милиони ( $ ) причини.

67

Анонимен

преди 13 години

Дайде да припоменим да тези "велможи" ,че района за който говорят е нашата ЖИТНИЦА. Ясно като бял ден е,че са пропуснали много уроци в училище, но ако натровим земята на Добруджа-какво правим? Да не стане кон за кокошка, ще спрем зависимоста си от страните североизточно от нас откъм енергийни суровини,но ще станем зависими от същите за внос на жито? Хляба,БЪЛГАРИНО ти взимат и в прекия и в преносния смисъл! СТАНИ,СТАНИ ЮНАК БАЛКАНСКИ,ОТ СЪН ДЪЛБОК СЕ СЪБУДИ!

66

Nalivach

преди 13 години

ГЕРБ ОБРЕЧЕ НА ГЕНОЦИД БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!ОСТАВКА И ЗАТВОР ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ

65

!

преди 13 години

Баба Ванга беше казала да не се продаваме на Америка за пари. Има ли кой да я чуе?!

64

възмутен

преди 13 години

На това управление му викам аз самоуправство и разсипия на държавна собственост и финанси на цяла една страна! Законите масово се нарушават безнаказано, глупости се ръсят от всички усти на министрите, краде се на поразия и от всичко това страдаме ние! Такова управление мързеливо, некомпетентно и излагащо страната ни в Европа и света, досега сме нямали! Незабавна оставка трябва за тези, защото жална ни майка след тях!

63

До 54 !

преди 13 години

Интересна реплика ... ! Кое , кога , какво количество отрицателна енергия ще трябва на българските обикновени хора за да скочат , смажат , унищожат с кръв дори ! тази *** пасмина образувала се от 1990 г досега ... Интересна тема за Фейсбук , нали !? )))))))))))))))))))))))))))))))))))))

62

Анонимен

преди 13 години

За братята Хамериканци,няма значение дали ще експерементират в пустинята или в третия свят.

61

Анонимен

преди 13 години

На тъмно са проведени преговорите за добив на шистов газ в района на Нови пазар, без никой действително да уведоми местното население за технологията и опасностите. Това заявиха днес в пресконференция общинските съветници от Шумен и Нови Пазар Светозар Петков и Цветалин Янев. Двамата са представители на ВМРО. В пресконференцията участва и регионалният координатор на ВМРО за североизточна България Стефан Соколов.ВМРО ще организират протести в Нови пазар, ако не се получи яснота по въпроса. Ще бъде внесено официално питане до кмета на община Нови пазар и до правителството за предстоящите проучвания и сондажи, както и за възможните последствия.От въпросните 30 милиона евро, които държавата трябва да получи от компанията "Шеврон", нито лев няма да дойде в община Нови пазар, алармираха общинските съветници. Дори не се знае къде ще са сондажите, негодуват от ВМРО.Технологията за добив на шистов газ е много опасна интервенция спрямо природата, а това у нас сега не се говори. Тази технология носи много опасности и за хората, заяви пък заместник-председателят на ВМРО Костадин Костадинов.Шистов газ се добива едва на няколко места в света, при това пустинни райони, поясни Костадинов. Евентуален добив на шистов газ в населен район би довел до отравяне на водоизточниците. Технологията включва и предизвикването на контролирани трусове без гаранция, че няма да бъдат предизвикани и земетресения, допълни Костадин Костадинов и заяви, че в този случай българското правителство отново се държи като колониална администрация.Тема на пресконференцията беше и готвеното демонтиране на жп линията Каспичан-Нови пазар. От ВМРО заплашват с радикални протести, ако това се случи.

60

Аз предлагам

преди 13 години

Вот на недоверие към правителството - за държавна измяна! За мен това е точно така - затвориха басейните на хотелите посред лято, защото били незаконни, а да дълбаеш 4 км. дупки с токсични материали с риск от земетресения, отравяне на почвата и водите и на Черно море в последствие какво е? Басейните са много опасни и им направиха проучване, а за толкова сериозни неща без екооценка! Това е държавна измяна! Предателство срещу народа и държавата заради пари!

59

Анонимен

преди 13 години

От както наблюдавам политиката от 96-7ма насам забелязвам, че който и да е на власт действа по един и същи начин - прави каквото му кажат отвън. Тук е пълно с балъци (за цял живот), които обясняват колко било вредно да не се гласува и как ако не си гласувал си нямал право да се оплакваш. Е аз казвам - ако гласуваш и такива полудиоти разпродават държавата АЗ ИМАМ ПРАВО ДА СЕ ОПЛАКВАМ ОТ ТВОЕТО ГЛАСУВАНЕ!!!!

58

Тези

преди 13 години

управляващи надминаха по корупция и себе си .... Ега ти !!!!!!!!!!!!!!!!!

57

,,

преди 13 години

На това марионетно правителство конците му се дърпат от едно посолство, какво се учудвате

56

nomer2

преди 13 години

Много си *** бе, Трайчо!

55

49

преди 13 години

Аби ти що за *** си бе. Никого не плюя, дори напротив НЕ ИСКАМ никакви проби, опити и ГРЕШКИ там, и едва ли ще има някой който да посрещне "идеята" радушно! И БГ не е само София има много по-красиви и уредени градове, не случайно София не е най-добрия град за живеене в БГ.