11

Анонимен

преди 13 години

Извинявам се, но тази площадка и кошчетата са много неподходящ пример. *** на тая площадка са главно около кошчето и то защото кошчето не се изпразва. А чие задължение е изпразването на това кошче? На фирмите за чистота. Хората плащат такса смет, която не е никак малка. В замяна на това сами си изпразват кошчетата. Егаси управията!

10

Голям Праз

преди 13 години

Който е платил пътен данък, следващата събота да ходи на поредният Ленински (Фандъковски) Съботник и да запълва дупките по пътищата!

9

Анонимен

преди 13 години

(1) Таксата /смет/ се определя в годишен размер за всяко населено място, с решение на Общинския съвет въз основа на одобрена план-сметка за всяка дейност, включваща необходимите разходи за: 1. Осигуряване на съдове за съхранение на битови отпадъци контейнери, кофи, улични кошчета и др. 2. Събиране на битови отпадъци и транспортирането им до депата или други инсталации и съоръжения за тяхното третиране. 3. Проучване, проектиране, изграждане, поддържане, експлоатация, закриване и мониторинг на депата за битови отпадъци или други инсталации и съоръжения за обезвреждане на битови отпадъци. 4. Почистване на улични платна, площадите, алеите, парковете и други територии от населените места, предназначени за обществено ползване. Това са критериите за изчисляване на такса смет. Вие се направете сметка , къде отиват толкова много пари, защото резултати в почистването на градовете няма.

8

Анти-Пенсионер

преди 13 години

Ако всеки пенсионер отделя на ден по 10 мин. за почистване около блока (което прави около 5 часа на месец) колко хигиенисти ще замести? Само да събира едрите *** - хартии, шишета, парцали и др. п. Но не - под достойнството им е. "Аз съм работил навремето", казват. А ние им изкарваме парите за пенсия всеки ден.

7

Анонимен

преди 13 години

Къде са общинските фирми, които трябва да почистват?

6

jasemi

преди 13 години

Вземайте пример от децата и стга сте мрънкали!

5

хаха .!.

преди 13 години

абе земете се гръмнете некаде цялата организция в българия е такава правителството и фирмите си барат к... а ние да ходиме да чистиме хахахаха АБЕ ЕДИН ПАРК ,ЕДНА ГРАДИНКА НЯМА КАТО ХОРАТА НАПРАВЕНА НИТО КОШЧЕТА НИТО НИЩО ПОСЛЕ ЗАЩО Е МРЪСНО И ДА ХОДИМЕ НИЕ ДА ЧИСТИМЕ

4

Пенчо Питанката

преди 13 години

Защо след като плашаме на общината данъци за да чисти, трябва ние самите да чистим? Ако ще трябва ние да чистим, то тогава не трябва да плащаме и данък смет!

3

Анонимен

преди 13 години

Аз съм съгласен спирам да плащам данък смет и ще си купя чували и ръкавици и лопата за снега. Лошото е, че няма такъв вариант, плащам данък смет купувам чували ръкавици и лопати и пак ходя в *** защото една птичка пролет не прави.

2

123

преди 13 години

Общината е неспособна да извършва една основна дейност, която попада изцяло в нейните задължения. Хора, бъдете така добри и й свършете работата, а после отидете да си платите данъка, а и такса смет да не забравите!

1

Анонимен

преди 13 години

Нормалните хора ,които са добре възпитани не чакат призиви за да почистят мръсотията около себе си. Другите ,дето трябва да бъдат призовавани, ще "донесат от девет извора вода" с оправдания защо не искат и няма да почистят.Ясно се вижда нивото на обществото ни и общественото съзнание.