243

261, дебела главо

преди 13 години

Кой ти каза пък на теб, че бащата е *** бе, *** ***! Разцвилваш като ръждясала латерна една и съща просташка лъжа по всички форуми. Я се скрий и се гръмни в някое по-тъмно кьоше.

242

АЗ!

преди 13 години

Искам "д-р" Димитър Ленков да застане сега пред мене и да ги разправя тези глупости... Четейки изказванията му личи, че той просто не е нормален... Моежло ли било нещо да се направи, за да се спаси детето??? Ами например да не го затварят в хладилника като начало!!!!!!!!!! Какво оправдава престъпници???Даже няма да му опонирам... с такива изверги не се преговаря и не се обяснява човек! Направо се действа

241

Вълко Петров

преди 13 години

Виновни или не ,съдът ще определи.Не всички лекари са аморални.

240

Анонимен

преди 13 години

Ти може и да не знаеш къде ще ги вземат, ама аз да ти кажа, че вече доста лекари практикуват в Германия, Англия, Норвегия, Швейцария, Австрия, Италия, Испания, Кувейт. И свиквай с простотията в България, само простаците, глупаците и *** ще останат в нея. Като тези в Горна Оряховица, че и по-лоши. Хайде със здраве!

239

Анонимен

преди 13 години

Няма педофилия. Границата е 14 години.

238

Анонимен

преди 13 години

Лекарите не са виновни заради опасен секс.Първо държавата не предприе превантивни мерки за разясняване и допусна 13-14 год да абортират,раждат,разпродажба на плът.Второ няма ясни правила родилката и другия отказват ли се от отглеждането на детето и на каква цена за поемане на грижите от страна на държавата.Трето разни домове си правят планови разпродажби на деца и плът чрез осиновяване и уничтожаване.В случая лекарите дори и да са искали да го спасят не са знаели на кого да го предадат.

237

med rabotnik

преди 13 години

mnogo ste angli be doktor4eta kakvo o4akvahte na kolene li dapadnat kato doydat da vi arestuvat nikakav zatvor za tezi gadove smartna prisada

236

не не

преди 13 години

Педофилията е до 14 години след това не е педофилия по закон е така

235

Анонимен

преди 13 години

Нещо се обърка. Момичето е непълнолетно, не малолетно.

234

Дебела глава

преди 13 години

Продължавам и аз да питам, защо не се чува нищо за деянието, което по закон е престъпление - педофилията? Никой не търси ***, от когото е забременяла. Никой не му дири сметка. По форумите само тук-там ще прочетеш отделни постове, в които се настоява да му се иска отговорност. Всички реват срещу докторите и, което е най-важното, всички имат компетентно мнение. Никой не чака да излезе експертизата. А ромът в това време може да е направил още няколко деца на малолетни момичета. Кой му пречи?

233

Препатил

преди 13 години

Ужасяващо лекарско безочие и нахалство.Липса на елементарна човечност и на професионална етика и на "Лекарския съюз" за да защитава тези изверги.И на мен ми се случи да чуя в 1975 г.от устата на лекуващия лекар от Втора градска болница-София ,че баща ми постъпил с бронхопвмония "не можал бързо да умре ,понеже сърцето му било много здраво".Необходими ли са коментарии-нищо не направих ,знаейки че в Б.Г.това е безсмислено занятие.Така беше-така е и сега.

232

до 253

преди 13 години

Масово хората не ходят на лекари, защото не си обръщат никакво внимание на здравето, а после искат да се правят чудеса. Нелекуваните високо кръвно и диабет са основна причина за инфаркти, кръвоизливи в мозъка, гангрени на краката. За българина е гордост това да каже "Аз 20 години не съм стъпвал на доктор." И това е характерно за всички поколения, така че не се опитвайте да го пробутвате за ново явление.

231

clearly

преди 13 години

Да си припомним историята ,която явно някой са забравили.Какво всъщност става в Горна Оряховица?Бутнаха ме в една стая и ми казаха: говори. Аз попитах какво. Те казаха: не желае да съдейства, сложиха ми белезниците и ме изкараха пред цялата болница, пред родилките, пред Спешната помощ... Това е разказът на д-р Михаил Милатович от АГ отделението в Горна Оряховица за арестуването му. Милатович, който е един от четиримата задържани и пуснати след 24 часа лекари, разказва, че в районното полицаите му заявили, че ще ги навържат като свински черва на единия 10 години, на другия 15 години. По несъстоятелни твърдения аз коментар няма да правя, беше лаконичният отговор на директора на великотърновската полиция комисар Живко Коцев. Освободените в четвъртък сутринта лекари обявиха, че ще търсят правата си, след като приключи разследването.Историята започва на 28 ноември, когато 17-годишна бременна ученичка постъпва в болницата с болки. По думите на приемащия лекар д-р Стефан Лазаров момичето започнало веднага да ражда. Телцето на новороденото било синьо, а кожата разранена. Дежурният педиатър д-р Божидарка Дончева казва, че половин час се опитвала да съживи детето. Аз аспирирах устната кухина, стомаха, след това обдишвах, не се появи никаква реакция. Нямаше сърдечна дейност, нямаше дихателна дейност. Мъртъв плод, докторът го показа на майката и тя се разплака, стана й ясно, че детето не е живо. Според лекарите в болницата бебето е родено в 21-ва гестационна седмица, а това означавало, че плодът е на границата на жизнеспособността. Според стандарта в България раждане преди 22-ра гестационна седмица се води аборт. Битката за живота на плода започва, ако теглото му е над 600 грама. Тялото на детето е оставено в празен кувьоз. Часове по-късно някой от персонала на отделението вижда, че помръдва. Събират се всички лекари, но са категорични новороденото няма признаци на живот. Директорът на болницата д-р Миролюб Кожухаров има обяснение за това, но то не е живот. Полицаите влизат в отделението два дни по-късно, на 30 ноември, следобед. Намират тялото в хладилна камера в специален контейнер. Първо информацията беше, че полицаите са стигнали до случая с бебето, докато работели по друго, много по-голямо разследване. В него със СРС-та са подслушвани директорът на болницата и кметът на Горна Оряховица. По-късно полицията отрече сигналът да идва от СРС-та. Бил подаден от 17-годишната родилка и нейните родители. Момичето така и не пожела да разговаря с журналисти. Стана ясно обаче, че тя е крила бременността си от всички, дори и от родителите си. Няма информация дали е искала детето. Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пък обяви пред Дарик, че полицията има достатъчно доказателства за ареста на горнооряховските лекари. Според Цветанов, който участва в европейска министерска среща в Брюксел, най-късно до два дни МВР ще обяви всички данни, които има по случая.

230

Анонимен

преди 13 години

Вярно е, тя болницата в Горна Оряховица е същата, като оная университетската в Лайпциг! Без разлика! Същата техника, същите условия, и най вече същите специалисти работят там! Само се чудя, ако дойдат лайпцигските лекари в някоя забутана провинциална българска болница, дали пък смъртните случаи няма да са в пъти повече....

229

Анонимен

преди 13 години

в лайпциг преди година се роди бебе 350 грама и е живо и здраво в момента ,а най малкото родено недоносено се е родило 295 грама пак в германия и също и живо и здраво ,проверете това в университетска клиника лайпциг ,не ни заблуждавайте ч е не могло да бъде спасено ,познавам мн хора родени с това тегло ,вече с а на по 35-45 години и са като бикове здрави

228

до 248

преди 13 години

Човек не става лекар заради общественото мнение, но избира къде да практикува в зависимост от това дали е доволен от условията на труд. А те включват много неща - възможност за развитие, заплащане, работен климат. И това далеч не е валидно само за лекарската професия. Истината е, че най-голямата загуба на България е загубата на човешки ресурс - бягат и инженерите, и обикновените работници. Тепърва ще има да го осъзнаваш.

227

1111

преди 13 години

Да пуснат ГЛАСОВИТЕ ЗАПИСИ!Написан текст всеки може да ДОПИШЕ...

226

УЖАС!

преди 13 години

Ами- точно така е- опитват се да извадят някоя миризлива историйка, която да мирише по- силно от историйките с Цецка, Калиника, Цецко, телефончета и т.н., измислена глупост за лекари, които са учили най- малко 6 години, ама се държат като фашисти и имат език на хамали, посещавали училището до средата на 1 клас. Страх ме да помисля коя ще е следващата сенсацийка- мозъкът на лудият писател- фантаст започва да работи на пълни обороти.

225

hmmm

преди 13 години

do 205!!! много ми е интересно недай си боже ако стане някой катаклизъм или война и пострадат много хора...ти ли ще ни лекуваш на мястото на уволнения лекар?! Внимавайте какво си пожелавате...защото да няма плач после...всеки един от нас зависи от тези лекари!!! В даден момент ще се окажат много важни медиците...а полицаите са ясни...те изпълняват политически нареждания!

224

до 240

преди 13 години

"кадърните и съвестни лекари е логично да останат тук"Как да останат тук, като заплатата не им стига да си изхранят семействата? Точно кадърните и съвестните ще се махнат от БГ, за да могат да практикуват медицина на съвременно ниво и да могат да помагат на пациентите си. В БГ ще останат само некадърниците, които никъде не са успели да се докажат, и пенсионерите, които са прекалено възрастни да емигрират. Това е истината, това ви чака.