392

Българкаски Граждани

преди 13 години

Драконите изглеждат добре,красиви са ,но не са на мястото си.Тази скулптора трябва да е на друго място.Дядо поп неможа достатъчно добре да обясни защо драконите не са на мястото си,жалко...А азиатският вариант на дракона изглежда по много по-различен начин.Тези два дракона изглеждат по-скоро готически и наистина не там им е мястото.Еленко Ангелов би могъл да каже интересни неща.Хубав ден на всички!

391

аз

преди 13 години

Да, нямам нищо против да направя това. По-добре, отколкото да злобея по форумите.

390

Анонимен

преди 13 години

Ами попове - да си направят те чешма. А не миряните да правят чешми, а те да критикуват. Нахалство !

389

Анонимен

преди 13 години

Религиозният фанатизъм и догма се меси в живота на свтските хора. На чешмата може да има и патенца и баба Яга и каквото хорта правят. А поповете да си направят тяхна чешма както те намерят за добре.

388

Анонимен

преди 13 години

Представете си само, каца извън земен кораб с представители на високо развита цивилизация. Съществата обаче са с вид на дракони. И какво ще стане ако поповете кажат да ги изгорим на клада и да ги унищожим, защото им приличат на дяволски изчадия. Малоумнициииииииииииииииииииииииииииии.

387

Мъглата

преди 13 години

Хелзо, нямам намерение да ти проповядвам, не съм свещеник.Но искам да те попитам ти одушевен предмет ли си? Имаш ли душа, или си само купчина кости?!Като се погледнеш в огледалото виждаш ли си душата? А подсъзнанието виждаш ли си го, можеш ли да го пипнеш? Хиляди българи ходят по врачки и баячки, но ако им кажеж че Господ е жив и ги обича - те гледат като ужилени....когато сърцето е закоравяло -лекарство няма!

386

Анонимен

преди 13 години

Няма по гадно и отвратително нещо от религиозния фанатик. Но още по гадно нещо е религиозен фанатик - лицемер. Нямам думи ... Тези една мисия в *** махли нямат, нищо благотворително не правят. Занимат се с имоти, боричкания за власт, даже се трепаха с тояги помеждуси, жертви имаше. Манастирите си палиха, оргии организираха и току изтърсят някаква глупост. Българина става все по голям атейст и неверни благодарение на Православните попове. Ботев го е забелязал отдавна и го е описал.

385

Анонимен

преди 13 години

Приказките за Хитър Петър и Змея; баба Яга също ли са дело на "лукавия" ?! Поповете да се излекуват от пиянство.

384

Хелзо

преди 13 години

Един въпрос. Как може нематериалният свят да е факт, когато е скрит от очите ни.Виждал ли си го, усещал ли си го, гледал ли си подобни войни? Колкото до факти, нека само кажа, че Библията е писана от хора, с политическа и търговска цел, ето това е факт.Искам да ми изложиш твоите факти - ако може да не са пасажи от Библията.

383

Томов

преди 13 години

Напоследък църквата започна агресивно да се меси в светските дела, без това да е нейна работа. Искат да са задължителни в училищата, сега искат да казват на творците как да творят. Ами то така беше по Тошово време.За щастие има хора които защитават светските институции. Виждам че даже и протест се подготвя пред НСИ

382

Мъглата

преди 13 години

Незлоблива шегичка,обещавам, ще се пазя ;О)

381

Незлоблива шегичка

преди 13 години

Силата на варненския митрополит идва от Силата. Но пази се той от Тъмната страна. Гняв, страх, агресия. Тъмната страна на Силата са те.

380

Мъглата

преди 13 години

Въпросчо?, свободен си да бъдеш какъвто си желаеш. Целият проблем е че когато църквата в България надигне глава по някой въпрос от духовно естество - почват тоновете помия по нея, почва се "ама инквизиция ли е?ама как така брадатите шъ нъ управляват", пълна повърня! И де факто всеки отрича и никой не се замисля. В същото време начина на живот се определя от травестити, порно звезди, пияни футболисти и всякаква такава ***.

379

Анонимен

преди 13 години

Чешмата е за пиене на вода и драконите носят щастие - в азиатската митология.

378

Анонимен

преди 13 години

Забелязвам във всички туристически проспекти за България едно и също банално - снимки на църкви и механи. Чешмата е за пиене на вода и драконите носят щастие - в азиатската митология.

377

Томов

преди 13 години

С дракони се занимават от БПЦ...ненормална история.

376

Въпросчо?

преди 13 години

КОГА СЪБОРИТЕ ДЖАМИИТЕ,СЪБОРЕТЕ И ДРАКОНИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

375

Въпросчо?

преди 13 години

Откога е задължително да си православен христианин в БГ?????Аз съм,ок!Но никой не ме задължава!!!!!!Мен повече ме дразнят джамиите в центровете на повечето БГ градове отколто тази скулптура!ЗАЩО НЕ СЛОЖИТЕ КРЪСТ НАД ДЖАМИЯТА????????????А ТАЗИ ЧЕШМА БЕШЕ ОКОЛО НЯКОЯ ЦЪРКВА,ДОБРЕ СПОРЕТЕ!!!СКУЛПТУРАТА Е ХУБАВА И НЕ ТРЯБВА ВАРНЕНЦИ ДА ПОЗВОЛЯВАТ ЦЪРКВАТА ДА ВЛИЯЕ НАД ВСЯКА ДРЕБОЛИЯ!ЗА МОМЕНТ ДЯДО ПОП СЕ ПОМИСЛИ ЗА ПАПАТА!ЧЕ "ПРЕЧИСТВАЛИ ПЛОЩА" .... ХОРА БЕЗ РАБОТА!

374

Мъглата

преди 13 години

факт е също така, че вместо "птички и пчелички", талантливия иначе скулптор, е изобразил влечугоподобни.Няма как да се размине и без сексуалното послание, а за змея и момата, помните ли приказките от народното творчество? Съжалявам, че една популярна личност, като Еленко Ангелов , нямаща нищо общо с религиозната институция, го няма в този форум . Има много неща да каже по повод дракончетата.

373

Мъглата

преди 13 години

няма как да се пребориш с едно нещо като го отричаш! Повечето от вас отричат тъмната сила и това ги прави лесни жертви! Да, звучи в стил "Междузвездни войни", но е факт нематериалния свят, скрит от очите ни!! Факт е и ожесточената война, която се води там за душите на хората. Можете колкото искате да отричате, да хулите Бога, да се подигравате на вярващите, но това не променя фактите...