32

Анонимен

преди 13 години

Интересно - това ще да са някакви малки обекти - няма и 4 човека средно на обект....Що не проверят някой строителен обект например...

31

Боби

преди 13 години

И аз работя без трудов договор и квооо?Някой да е дошъл да провери??Ай стига сте се правили че работите ало инспекцията....

30

До бачкатор

преди 13 години

Ама като се разболеете или получите трудова злополука ревете с цяло гърло,че не можете да си плащате за медицинско обслужване и искате държавата да ви помага.И после ревете,че пенсиите ви малки и прочие...А ако ги съкратиш тези хора утре,защото и това е възможно ги лишаваш от възможността да получават помощи за безработни...да ти не храниш ***-просто ги създаваш...И после плюете държавата,но САМИ РЕШАВАТЕ да се лишите от помощта й!

29

до Бачкатор

преди 13 години

аз *** съм спрял да ги храня от две години,защото още тогава ми светна на къде отиват нещата - икономиката отива на фалитколкото и пари да се наливат в една бездънна яма,все няма пари,защото ямата няма дъно

28

Анонимен

преди 13 години

Това беше и моята интимна мисъл:)Но на "бизнесмените" това не им харесва:)Ха да видим колко ще работят при тези условия:)Питам се защо извън БГ 90 процента от българите бачкат като луди и хората ги хвалят, а БГ-работодателите са недоволни. Искат за 300 лв да знаеш 2 езика,да имаш 2 висши и 5 следдипломни квалификации:)

27

Mike Power

преди 13 години

По време на инспекциите са изискани и проверени ведомостите за заплати - друга глупост да драснетеЧл. 403а. работодателят е длъжен да държи на обекта правилника за вътрешния трудов ред и документи, свързани с разпределението на работното време и организацията на работа: заповеди за полагане на извънреден труд, за дежурство, за времето на разположение, за установяване на непълно работно време и поименни графици за работа за периода, за който е установено сумирано изчисляване на работното време

26

Русенец до 24

преди 13 години

Като каза виетнамци ... ми внесоха. За корабния завод тук. Безплатно общежитие, безплатни режийни /ток, вода/, сравнително евтина храна в заводския стол. На втория месец нямаше пукнат виетнамец. Изнесоха се до един. Така че - това със виетнамски работници е мит.

25

анонимен

преди 13 години

153 от 2252 проверени ,само толкова нямат договори значи работите взели да се оправят ха,ха дано е истина

24

Прованса

преди 13 години

***, ти наясно ли си, че в провинцията за 600 лева, хората са готови да бачкат и по 12 часа ?! И да пребият лично със сопи всеки проверяващ, който им заплашва хляба ?

23

Анонимен

преди 13 години

Па си много лют бре.:)По-спокойно! Други ще намери:)От Виетнам ще внесе работодателя, че са по-евтини.:)

22

Гладен работник

преди 13 години

Кажи кога да дойда при тебе за заплата, че от както ми глобихте работодателя, съм без работа и гладен.

21

От другата страна

преди 13 години

Сега *** работници, които са съдействали на бирниците нека умират от глад. Завистливите плебеи си мислят, че като прецакат работодателя си и живота им ще стане по добър, а ? Хайде сега, довечера когато хлапетата им почнат да вият от глад, до отиват при бирниците. Те ще ги нахранят.

20

Бибитко тиквата

преди 13 години

Ето заради такива като теб трябва непрестанно проверки, че да се оправят нещата !!! Неможе нормално човек да работи по 10 часа, да го осигуряват на минимална работна и да взима всичко на всичко 500-600 лева заплата. На празници да работи и да няма дори обедна почивка - ето заради такива като теб не 15 бона, а 150 000 че да ти дойде акъла. Неможе в договора да пише еди какво си, а всъщност няма нищо вярно. Айде у лево викам аз на такива като теб !!!

19

Спокоен

преди 13 години

Ти май драскаш без да мислиш. И какво ще стане ? Ще глобят работодателя, той респективно ще фалира, ще остави сума народ на улицата, без работа, без средства, най вероятно с кредити в семействата, скоро и без семейното жилище .... я пак да помислим, кой е тъпия в този случай ?

18

Анонимен

преди 13 години

че кой павилион за цигари и коя будка за РЕП са на договор. работят за по 200 лв,данъци ли да плащат и за тях хората?

17

Бачкатор

преди 13 години

Преди няколко седмици, просто обясних на работниците си /осем човека/ какво е положението. Вариантите са два - или четирима се съкращават /за да има средства за останалите/ , или приключваме договорите и мога да плащам на ръка. Подчертавам, че момчетата САМИ РЕШИХА, че е безсмислено да се наливат пари в държавата. Така, че - хайде супер моралистите да заминават `у лево`. Кютайте си по държавните службички. Аз съм спокоен, че вече не храня ***.

16

Ivo

преди 13 години

*** *** парче бизнесмен.Не стига че му вършат работа хората за малко пари ами се бие и в гърдите. Аланкоолу като си станал бизнесмен има кодекс на труда който трябва да се спазва. Какви е тая наглост никой не може да му каже какви договори да прави. Може и още как. Не 15, 50 хил да те глобят та да мислиш другия път като пишеш договори и наемаш на работа,

15

селянин

преди 13 години

И защо го правят защото заплатите им са европейски и за това работят за да скрият някой лев от *** в държавната администрация и такима, които позволяват на банките да вземат комисионни на 2 лв. превод по 7 лв. комисионна ,на какво основание 20% печалба? А? Тотьо врачански мислили е по въпроса или си е бъркал в носа?

14

somebody

преди 13 години

а така трябва да има проверки постоянно и за всичко, нонстоп за да се напълни хазната и да има кинти само така ще се управи държавата, стига някой да не ги крадне кинтите което ме съмнява. повече глоби за повече парички и до 2-3 години или ще се ъправим или всички фирми ще фалират друг път няма.

13

Анонимен

преди 13 години

ми като си бизнесмен що не идеш да правиш бизнес в германия например? такива пед ераси там не излизат от затворите! то може да правиш бизнес само в Мутристан!