429

историк

преди 13 години

"Пловдивският урок на Съединението е в това, че пловдивчани са решили да бъдат българи, а не столичани, защото знаем какви кариерни възможности дава една столица, твърди историкът Шивачев." този *** и пишман историк Шивачев и всички останали, които на тази светла за нашата история дата, плещят тъпотий от рода, са нещастни, комплексирани, ерзац българи.

428

Хаджи Благоев

преди 13 години

Поета ко е казал: Отново вървят септемврийци и всеки загинал герой и страшно проклинат софийци, че никога не се вдигнаха на бой. Столицата трябва да е на Бузлуджа и сначале.

427

Анонимен

преди 13 години

Столицата на България трябва да бъде с. Стърчипишково !!!

426

Варна

преди 13 години

???от кога бе мен :) смени дилъра

425

khkhkhkh

преди 13 години

STOLICATA NA BULGARIA e Sliven . FAKT!!!

424

сас

преди 13 години

На кой му требе на баир лозе?

423

Аре наще

преди 13 години

Каспичан - столица, Азис - президент !

422

Iwan

преди 13 години

Всъщност за най-голям български град в тези години се е възприемал Цариград тъй като там са живеели около 50 хил. българи :))) а храдовете по нашите земи не са надхвърляли 25-30 хил жители, всъщност в Османската империя се е водила статистика на броя домакинствата, тъй че е трудно да се каже кой е бил най-големия български град по това време

421

бб

преди 13 години

Вие дори не знаете половината латински букви на кои Български съответстват , но нали съм пич ще ви покажа:а = a и = i р = r ш = š (sh)б = b й = j с = s щ = št (sht)в = v к = k т = t ъ = â (а)г = g л = l у = u ь = jд = d м = m ф = f ю = juе = e н = n х = h я = jaж = ž (zh) о = o ц = c дз = dzз = z п = p ч = č (ch) дж = dž (dzh)

420

fd

преди 13 години

Велико Търново!!!Там е била столицата!София ни носи само нещастия!

419

Анонимен

преди 13 години

Ццц защо не си напишеш контролното по литература "на Български с латински букви" да видиш какъв ще е резултата.Аз и не претендирам, че съм Българин, просто е жалко, когато чужденец пише по грамотно от теб на собствения ти език.Поздрави!!!

418

sofianec

преди 13 години

opa az sashto pisha na bulgarski s latinica

417

ей, комплекси!

преди 13 години

Ако пък трябва да сме съвсем точни статсистически. Най-големият град в годините на Освобождението е бил...Стара Загора, а на второ място е бил Русе. Преди съединението Русе излиза на първо място...Те също биха могли да претендират. Но това няма НИКАКВО значение. Човек трябва да обича града в което е роден и страната си!

416

sofianec

преди 13 години

Ave tapanar toi si pishe na bulgarski samo che s latinski bukvi ebati zadrasteneka si,a tova che pishesh na kirilica ne znache che si bulgarin

415

ШОП

преди 13 години

Шопи са хората от околните села на Елин Пелин, Вакарел, нови искър и т.н.

414

ей, комплекси!

преди 13 години

Трябва да си голям комплексар, за да правиш подобни изказвания. Голямото разрастване на София въобще не се е случило в годините след обединението. Само за сведение - София е била около 50 000 в началото на 20-ти век, 20г. след Съединението. Сега е 20 пъти по-голяма. Т.е. най-вероятно 19 от всеки 20 в София не са потомствени софиянци. За какви "шопи" говорим въобще!?!

413

бб

преди 13 години

Тя България да не ти е лична собственост. Живея тук, плащам си данъците тук и съответно имам право на мнение, друг е въпроса дали ти харесва или не.а ти като не можеш да пишеш на Български език, защо не отидеш в бангладеш примерно?

412

AA

преди 13 години

ami kato ne si bulgarin mahai se ot bulgaria i az ne pretendiram za pravopis,no ti si edin I ,,,,,,,OD

411

аз

преди 13 години

Нямам никакво желание да се обединявам с профанизирани нискоинтелигентни комплексирани същества, какито сме ние като хора, предпочитам да се обединя със всеки друг народ който не е от тая дупка наречена балкански полуостров. Просто няма полза от обединени бай *** и ***. Това е личното ми нение!!!

410

Анонимен

преди 13 години

Какви са тези общественици, които в деня на СЪЕДИНЕНИЕТО ни разделят на столичани(софиянци) и пловдивчани.Докога бе хора?Вижте гърци и сърби Тея два народа се облажиха с българските територии и на тая база имат взаимно уважение. Ние се делим и по градове и по квартали, на най-ниско ниво.Остават много въпросителни за бъдещето ни - тази обстановка не е нормална и най-вероятно напрежението ще избие от някъде