8

Анонимен

преди 14 години

Как да се държи държавата със 'малък' и 'среден' бизнес, който я лъже ? Масово (например) заведенията, супермаркети, по малки магазини за хранителни стоки декларират минимален оборот. При присъстващи данъчни, изведнъж оборота им скача в пъти. Може ли аз да си плащам всички данъци и такси като пич, а някакви си мизерници да крият пари и да реват колко е онеправдан малкия и среден бизнес ! Българина трябва да се научи, че правилата са не само за другите, но и за него самия !

7

Анонимен

преди 14 години

НАП превръща безсилието си в атракцион...Тази идея ще отмре със времето безславно,защото ефекта от нейното прилагане ще е нулев...Правителството клати яко средния и малък бизнес,а бизнесът го клати още по-яко...Игра на мишка и котка...Това е истината ! Хазната винаги ще е прецакана докато държават се държи като мащеха със собствените си данъкоплатци !!!

6

Дядо Мраз

преди 14 години

или промяна в ДДс на определен вид търсена стока. Трео - не е ясен механизмът на тезитомболи - какво ще се раздава, от кого, как ще се случва участието, колко и какви и от кога трябва да имаш касови бележки и т.н. То е ясно, че основната им цел е да хванат някои хора, неиздаващи касови бележки, съответно не плащащи данъзи, но трябва да го изпипат още много това!

5

Дядо Мраз

преди 14 години

Вие подкрепяте идеята, аз също, но има някои неща върху които трябва да се помисли. Първо и много съществено е, че като ти съберат всички бележки за месеца(ако имаш такива) и като видят че примерно плащаш повече, отколкото официално получаваш, веднага ще напряват проверка на работното място, дали работодателят те осигурява реално на това, което получаваш. Второ-възможно е някаква статистика на най-често потребявани стоки и услиуги и от там промяна в стойностт им-нагоре или надолу,

4

semicolon

преди 14 години

българинът наистина е изобретателен подкрепям идеятадано няма спекулации

3

Анонимен

преди 14 години

Една сим карта и минимална такса на месец за трансфера на данните и ще се реши проблема.

2

desso

преди 14 години

Подкрепям 100 % идета.

1

Анонимен

преди 14 години

Търговците ще маркират всичко на машината...Ще издават касови бележки...Лошо няма !!! Лошото за хазната е, когато срещу известна сума, "специалисти" бъркат в паметта на машината и манипулират истинският оборот, според желанието на собственика на съответния търговски обект...