1439

SAPATA

преди 14 години

за 1540 усещай иронията, де.Да, знам.И правя разкошна капиталистическа Блъди Мери.:-))))

1438

SAPATA

преди 14 години

зо скоро, колега.И утре е ден.

1437

SAPATA

преди 14 години

тук няма място за дълги дискусии.само ще ти кажа, че прякорът на Жуков е бил "Касапина" за неговите войници. Хватката ме за обезвреждане на минните полета пред Зееловските възвишения.Вкарва пехотата в тях за да минат танковете. Айзенхауер е подскочил, като му се е похвалил Жуков.И му казал, че ако той е направил това, на другия ден го сменят.

1436

SAPATA

преди 14 години

не намесвай Аврора..немска.:-)))))))))))това е една глуха пътека в корабостроенето.т.н. "джобни крайцери"./Не се смей, демонстрирам знания/:-)))

1435

Икономист

преди 14 години

до SAPATA, Ще ти разкажа една история за лека нощ.В Подсдам си говорат Сталин и Труман.Сталин казва : "Войната спечелих с трима маршали-Жуков, Конев и Толбухин". А Труман отговаря: "А аз само с трима генерали -ДженералДайнамикс,Дженерал Илектрик и Дженерал Моторс".И на другия ден "Еола гей" пуска бебето.Айде, излизам, че ми замириса на блато.

1434

ALLIGATOR

преди 14 години

до някъде съм склонен да приема малата игра на думи на Икономист , за пеенето и плаченето , да едва ли има някой поне с малко мозък в главата който да се радва като на Нова година на този празник , това е велик ден ца целия руски народ и не само а за цял свят , това е истината , всичко друго просто е безмислена което някой ще каже-слава погибших и отдали свои жизни за свободу в мире .....

1433

Икономист

преди 14 години

Спечелиха /ако това е печалба/ не твоите , а простата истина, че всяко противоборство е пари.Чувал ли си за доктрината "Бжежински".Казах вече, че съм кадрови "гереушник".Всичко е много просто: Ние вдигаме разходите за въоръжение.Те ако искат да спят спокойно също.Но ние вземаме пари от бюджет изграден на данъци от пазарна икономика, а те вземат от хляба на масата.Поддържането на военен паритет е една от основните причини за икономическят и като следствие политически крах на соца.

1432

ALLIGATOR

преди 14 години

още нещо за Сталин , точно той е натискал яко да се отвори 2 фронт , точно когато най-много са имали нужда от него вашите западни така наречени приятели както винаги са шикалкавили като до последно почти са вярвали че Хитлер ще разбие Червената армия , бих Ви задал един въпрос защо Хитлер не спечели войната !!??, Аз мога да ви кажа по мои изчисления че Германия е можела да спечели и слава богу че е направила адски грешки за да не се стигне до това

1431

Икономист

преди 14 години

SAPATA, пак мойте ,твойте, нашите.Паметниците и парада не са за политиците.Ясна ти е етимологията на думата "паметник" идва от памет.Парада не е радост.Парада е спомен.Когато живеех в СССР съм ходил на 9 ти май на различни места.Хората повече плачеха и пиеха отколкото пееха и пиеха.А ако пееха пееха тъжно.Знаеш ли защо стои паметника в Трептов парк? Той никого вече не може да уплаши.

1430

ALLIGATOR

преди 14 години

ща се отнася до парада точно в този момент както и в близките години е повече от нужен , надявам се че и сами можете да си отговорите , а нещо др ме изкефи че Сталин не е имал силни фронтове , ха , ако се отнася за началото на войната може да се каже , но да кажеш такова нещо , извинете но айде стига да тледаме през мъгляви очила камо ли да се говори за безграничен човешки ресурс , няма такива интерпретации когато се говори за война най-малкото

1429

ALLIGATOR

преди 14 години

за първото и най-важно за което са създадани мисля че отговорих с една дума и е повече от доссатъчно , ти прибавяш още една към това , за последното въобще не съм съгласен с тебе ама въобще :))))) и няма как да се съглася нито Аз нито някой друг ..... може би това си е твое лично виждане , както казах Аз не съм съгласен с него нито военните които са ги проектирали тогава ...особено немските специалисти , но има нещо друго сега за което може би ще се хванеш , ще видим :))))

1428

SAPATA

преди 14 години

абсолютно съгласен с тезата ти. Моите спечелиха, без пушка ***. Но през 1989 г.:-))) За това ми е смешен парада.Не му виждам смисъла.Няма луд, който да започне война с велика сила.Но виж, народа трябва да се кефи, че е победил и да не пита.Че народ започне ли да пита, ей я къде е Аврора.:-)))

1427

SAPATA

преди 14 години

Не е само Суворов.Той е популярен.Напоследък излязоха и други източници.За моя радост има руснаци с не много промити мозъци и ровичкат, публикуват.Аз, за това наблюдавам Катин. Сегашната ситуация./мир на праха им/.Излязоха документи от Нюрнберг.Катин е бил пришит на германците. А същевременно Йодл, Кайтел,Гьоринг и Хес до последно са твърдяли,че нанасят превантивен удар.Не оневинявам.Само държа на истината.Нали знаеш, че една лъжа винаги предизвиква реванш.Искаш ли реванш?

1426

Икономист

преди 14 години

подкрепа и геополитическата мотивация да прекрои политическата и географска карта на Европа.В същност Сталин загуби Втората Световна Война.Спечели я руският народ.Замислял ли си се защо Сталин не е натискал отчаяно за Втори Фронт.Сталин не е имал силни фронтове.Имал е безграничен човешки и материален ресурс и с още малко отлагане на съюзниците и олевяваща Европа /до Ламанша, Испания, Португалия,Скандинавските кралства и до някъде Италия/ е щял да топне оръдията на Т-34 в Сена.А е спрял в Берлин.

1425

Икономист

преди 14 години

SAPATA, Резун/Суворов е много логичен и фактологичен, но отгледна точка на белетристично -документални позиции.Има разбира се верни факти които не могат да се оспорят и е ясно,че независимо от пакта ***-Рибентроп, война м/у СССР и Германия е щяло да има.И ако не бяха първи немците , на по-късен етап щяха да са Руснаците.НО..на кой не издържаха нервите?Кой избърза?Що му трябваше на Хитлер да нарушава принципа на фон Клаузевиц?Ако войната беше почната от Сталин той нямаше да има моралната

1424

SAPATA

преди 14 години

аз съм слушал всичко на Любе, но ми допадат десетина.

1423

SAPATA

преди 14 години

за 1528 Знам, знам. Аз си казах общото. Разучавал съм военноикономическата стратегия на СССР и Сталин.Както и подготовката за война.Настъпателна и от кога и ... какво ли още не. Още като малък се зачудих, как така ще си загубят войската за 3 месеца.Неописуеми жертви.И с годините разбрах.Има го в досието ми в ДС.:-)))

1422

Икономист

преди 14 години

За мен "Любе" имат две прекрасни песни, коренно противоположни по жанр и звучене - баладата "Позови меня тихо по имени" и шеговитата "Не валяй дурака Америка".Но в нея заради еуфонията има историческа грешка "Екатерина ты била не права".В същност Аляска е продадена на Америка от Александър Първи.

1421

Икономист

преди 14 години

SAPATA, най важната прилика е ,че и трите самолета имат неприбираем колесник.На "Накаджимата" правят прибираем колесник и сгъваеми крила едва през 38 г. когато правят първата палубна модификация на торпедоносец за японските самолетоносачи.

1420

SAPATA

преди 14 години

за 1521 Моята любима песен на Любе е друга. "Кон". Но без последния куплет.