70

vvv

преди 14 години

Май ще е по -добре да го наречем-забавачница(началното )образование.Без оценки , без право на повтаряне на клас -така в пети клас ще трябва да се ограмотяват.Тъжно и жалко.Че за какво ви са тогава учители? Вземете си кварталната клюкарка за бавачка.Пълна лудница е този проектозакон!

69

gerbataka

преди 14 години

az sam u4enik i moga da kaja:samo gerb i ataka.te sa nai-umnite i nai-moje6tite.po-umni sa i ot dps i bsp

68

Анонимен

преди 14 години

Директорите на училищата са едни феодали, които по незнайни критерии назначават учителите, твърде често според предложената сума финикийски знаци. Това трябва да се промени. Категорично!

67

майка

преди 14 години

това трябва да се изкорени-Тате каза да не се правите на отворена, защото не му се разкарва до училище да ви сложи на мястото ви"...,иначе България отива по дяволите.Ето това, не могат да проумеят някои родители с *** се картуни.

66

Немската гимназия

преди 14 години

в немската гимназия в София учат като ненормални и са станали зверове учениците от манията да имат високи резултати- не си помагат и крият информация един от друг. После всичките 7-8 паралелки от по 25-30 човека заминават еднопосочно за Германия. Правете си сметка!

65

Анонимен

преди 14 години

Horata postavqshti minusi sa za hardrock musica

64

666

преди 14 години

kakav 21 vek.obrazovanieto nie pod vsqkva kritika i tova se dalgi na mnogo ne6ta koito nqma da moga da izbroq do utre vsi4ko e pred razpadane v taq dargava

63

Анонимен

преди 14 години

Заглавието е подвеждащо-министърът казва,че НЯКОИ учители са в 20 век,не всички.Да не се обиждаме,драги журналисти,защото не всички сте драскачи или пък Мадам В.

62

Анонимен

преди 14 години

Кажете името на една материя по избор :) мерси

61

Бивш учител

преди 14 години

Колежке, права Сте и Ви поддържам напълно.Когато напуснах, с висше образование и стаж 15 години в училище и 10 години преди това из заводите, получавах чисто 220 лева.За сравнение-сержант от полицията тогава получаваше чисто 400, и то първа година на служба.Много от пишещите тук, въобще не знаят какво коства на семейството да има учител в къщата, камо ли и двамата да са учители.Когато сина ми беше в 10 клас, ме уби с въпроса"Тате, защо сме бедни?"Тогава чашата преля.

60

Анонимен

преди 14 години

А какво ще стане с абсурда ВЪНШНО ОЦЕНЯВАНЕ. Ако за 7 клас вече ще има някакъв смисъл, то за 4,5 и 6 е напълно излишен, поне в този му вид.

59

Kalin

преди 14 години

Obrazovatelnata sisatema e prognila. A Ignonatov kato tolkova e za promeni da posegne i na gastrolirashtite t.nar uchiteli sled pensiq!Direktorite reshavat kogo da vzemat v uchilishte, kogo da naznachat, kato uchitel. Reshavat koi deca stavat koi ne?Dokoga. Kato vidq realni deistviq s nasoka obrazovatelna sistema Shte imam doverie!Za sega nishto!

58

Бивш учител

преди 14 години

Предлагам, министерството да се раздели на две части-на средното образование и на висшето образование.В първата част, да не могат да се назначават експерти без да са били поне 15 години редови учители.В регионалните инспекторати-същото изискване.Същото изискване и за директори, но с мандат 5 години , и после-отново конкурс.Много проблеми ще изчезнат от самосебе си.Тогава министъра може да е който и да е, включително и Бай Иван от село Долно нанагорнище.Той ще има само представителни функции.

57

Анонимен

преди 14 години

ти имаш проблеми

56

ha

преди 14 години

Който е завършил гимназия до 1998-99 г. може и да става нещо от него. След това нещата тотално се изродиха, главно в средното образование и не може да се говори за нормално средно образование. Не говоря за частните гимназии и лицеи.

55

Анонимен

преди 14 години

Предлагам да се премахнат т.н. ЗИП , а да си остане само СИП , където децата ходят с желание,тъй като е избран от тях самите.ЗИПОВЕТЕ обикновено се избират от учителите и в тях обикновено се преповтаря материала от задължителния предмет.

54

Анонимен

преди 14 години

от 5 месеца го ОБЯСНЯВА - да го гласуват вече,че ми писна!

53

съпричастен

преди 14 години

Да, напълно съм съгласен. Днешната младеж няма срама от нищо. Огромна вина, за което имат родителите..

52

dada

преди 14 години

рибата се вмирисва от главата! На този министър бих му казал в очите че не разбира нищо от средно образование! Него го направляват "старите пушки" Мукадес Налбант и другата несменяема "специалистка" Коджабашиева. Проблем и то огромен са и повечето директори на училища, назначени от тройната ламя за да пълнят и те партийните касички. Корупция г-н министър, КОРУПЦИЯ!!! има във почти всяко българско училище, и за това са виновни не учителите а вашите любимци - директорите. А те в кой век са а ?

51

Анонимен

преди 14 години

Съгласен съм ,че учениците са по- напред с материала за мода, футбол, музика,секс, и т.н., но едва ли проявяват любопитство за литература, математика и др. научни открития. Престанете да гледате на учителите като на ***.....и не се отнасяйте с тях като ДЪРЖАВНИ ДЕТЕГЛЕДАЧИ.