93

ba

преди 14 години

Абе, що може да убиваме крави, прасета, овце, пилета, защо може да храним в зоопарка змиите с мишки, а не може да убиваме песовете?

92

obektivniq

преди 14 години

mi ti pak na kakvo si se pravish be , na otvorko li ili ?

91

Наблюдател

преди 14 години

Ето, Вие с няколко думи резюмирахте, 1000 пъти поточно, същноста на проблема с бездомните глутници от кучета това е проблем от обществено значение и въпрос на здравеопазване ! Къде е и с какво се занимава Министерът на здравеопазването и за какво получава заплата ??!!!

90

Нина

преди 14 години

И тук уж е така, но първо, че "Екоравновесие" само наужким прибира животни, в смисъл води се на книга, че ги прибира, а реално...Второ, дори да се махнат 10-15 животни от един квартал, на другия ден се появяват нови, като в повечето случаи новите са или изоставени, или идват от други квартали.

89

68

преди 14 години

kakva poroda ti e bilo kucheto

88

Чичо Живко

преди 14 години

До 72.Нахвърляш се и хапеш а ? Нещо човешко дали е останало в теб ?

87

коко

преди 14 години

В САЩ в приютите кучето може да остане не повече от 2 седмици - ако никой не го потърси го приспиват , хуманно, с инжекция. Ако пък някой си вземе от приют любимец, подписва декларация , че утре няма да го зареже , щото ако го изхвърли или само имитира грижа, ще трябва да плати умопомрачителна глоба.Трябва ли някой *** да ухапе президента ни,за да се освободим от помиярската напаст?И не е ли по-добре да пуснем *** в Парламента?И без това някои техни двукраки подобия обитаваха там 20 год

86

Анонимен

преди 14 години

Предполагам, че мярката, която би трябвало да се проведе в твоя случай е само една- хоспитализация. Толкова много проблеми, възникнали още в най- ранните ти години.

85

Анонимен

преди 14 години

Прав е! Само кастрацията е спасението. Защото дори и да убият 100 кучета, междувременно ще са се родили нови 200! Т.е. това е и неефекивно и жестоко! А колкото до хората, които си взимат животно и след това го изхвърлят... това са абсолютно безотговорни хора! Ми като не си сигурен, че ще се справиш не си взимай животно! Или един ден, ако ви стане трудно ще изоставите и децата си така! То не че не го правят де! И за това дискотеките са пълни с хлапета, които са "изоставени" от родителите си.

84

фют

преди 14 години

Моят град е един от първите, които предприеха кастрация на уличните кучета. Но нито техния техния брой намаля, нито инцидентите с тях... И една молба имам към всички: не наричайте кучезащитниците еколози и природолюбители, те не са такива...

83

Нина

преди 14 години

Не съм против умъртвяването на бездомните кучета, но само това няма да помогне.

82

Анонимен

преди 14 години

привидно човек, без капка мозък= всички единомислещи на "Чичо Живко"

81

Нина

преди 14 години

Е защо да няма значение? Ако е нападнат от бездомно куче, кучето е виновно - ок, ако е нападнат от питбул, пак кучето ли е виновно, или в случая са виновни както кучето, така и стопанина? И много добре го каза - ЦИВИЛИЗОВАНО ОБЩЕСТВО. Кое му е цивилизованото на това да избиваш кучета с тояги, пушки и отрова?

80

Nobody

преди 14 години

Пощаджия се мотае пред двор, в който свирепо лае голямо куче. Отвътре стопанката се провиква:- Влизайте, не се страхувайте, кучето е кастрирано!- Госпожо, да си призная, мен повече ме е страх да не ме ухапе....

79

Анонимен

преди 14 години

А не може ли да се въведе кастрация за защитниците на бездомните кучета? Така проблема ще се реши най-цялостно, вероятно.:)

78

Наблюдател

преди 14 години

Извинете, но за мен това дали хората са нападнати и хапани от безстопанствени или домашни кучета няма значение.Аз правя разлика между кучетата и хората, за разлика от Вас, и IMHO, хората са далеч поважни и ценни !!А да се живее в мърсотия и страх е неприемливо в едно цивилизовано общество.

77

Анонимен

преди 14 години

Кучезащитниците са ***, не песовете. Защо по селата няма бездомни кучета? Защото там има ловни дружинки и прочистват терена. А тук ако се съберат добри хора с пушки, разни "загрижени" ще вдигнат вой по-силен от на кучетата, защото това са пари за тях - пари за проекти. Ако няма кучета защитниците им ще трябва да работят обикновена работа, а не да лежат и да говорят глупости само.

76

Анонимен

преди 14 години

т.е.=на чичо Живко

75

ТТ

преди 14 години

Абсолютно точно казано.Ние сами си го правим.

74

Нина

преди 14 години

Защо ли винаги се опитваме да решим проблема от главата за краката? И мислите, че като убиете всички бездомни животни, всичко ще се оправи? Ми нали ако безотговорните собственици на кучета не започнат да се държат отговорно пак ще има бездомни животни? Ако институциите не си вършат работата, няма да има само кучешка тения, ми и други болести? Трябва да се справим с първоизточника първо и паралелно с това да се действа и по прибирането и евентуално умъртвяването на някои. Иначе от пусто в празно.