61

Me

преди 15 години

До 52:"когато се наложи",не означава винаги или по желание Г-жа акушерка.А колко бебета 4-ри килограмови са се родили естествено,знаете ли?И само да кажа, че съм раждала със секцио,но не съм пристрастна

60

преди 15 години

57 каза глупост,как ще навредиш на бебе като се роди секцио?Понякога е наложително да се осъществи такова раждане,ако майката има генитален херпес или друго заболяване,ако бебето се е завъртяло,ако е по-едро от очакваното,ако се е увила пъпната връв.Даже на децата,които са родени ч/з секцио фонтанелата е с правилна позиция още от раждането.Да не говорим,че това за окситоцина в статията е пълна глупост.Този хормон си се отделя още при започване на контракциите именно той ги предизвиква,а не че като се е наложило секцио и той не се отделя пфффф!

59

преди 15 години

Чета и се чудя! Какво сте се хванали за гушите? Важното е да се раждат здрави деца, а по-какъв начин ще става това няма никакво значение! Нали, в крайна сметка всички тези упойки, операции и т.н. са измислени с цел да се намали риска и за майката и за бебето. И целта е само една да се раждат здрави деца! Другото са просто празни приказки!

58

men

преди 15 години

Да не говорим, че се противопоставя физическото здраве срещу духовното. Т.е. сравняваш нещо което може да се види и усети с нещо което се предполага, че съществува.

57

Пич

преди 15 години

"Незнам какво против избора имаш. В крайна сметка аз ще го раждам това дете, а не доктора, т.е. аз мога да поискам съвет от него, но аз да съм човекът, който ще реши. Нищо повече."Ама кой ти е казал, че имаш право на избор, бе петифруто сдухана ? Кой ти го каза това ? Ти носиш отговорност за един нов живот и освен за собствения си , трябва да помислиш и за детето. Тя имала право на избор. Ако с този твой избор застрашиш живота на детето и го убиеш (не дай боже), то това си е чисто престъпление. Това ясно ли ти е ? И човекът, който е учил 10 години (следване + специализация) може да ти каже кое е най-добре, а не ти да си решиш. Знаем ги вашите решения колко са добри във всяко едно отношение. Сърбали сме я тази попара ... Това все едно да возиш 4-*** души в колата и да разправяш, че ти ще решиш дали да караш по пътя или за по-напряко да прескочиш през някой мост. Ейййй, как ме ядосахте ...

56

a

преди 15 години

53, то си личи колко си живял/а в цивилизована държава...........

55

men

преди 15 години

Това може да го напише само жена която или не е раждала или има някаква облага от това. Само незапознат с родната действителност човек може въобще да си помисли да почне да пише такава статия.

54

do 50

преди 15 години

Така съм съгласен !Някой подолу беше написал- егоистки !...............................После не се сърдете на *** ...........образование се прдобива с две поколения , пренебрежимо малко време за човешката история, но качествени гени....................................с векове ........

53

преди 15 години

Във всяка цивилизована държава се ражда единствено секцио.Есесттвеното раждане е варварско,касапско неоправдано опасно за бебето както и до живот унищожава здравето на майката.Единствено някои секти и техните слепи последователи са придържат към естественото раждане.Мъжете,моля ви не пишете коментари,защото 1 татуировка или пиерсинг не можете да зитърпите без да припаднете да не говорим за 12 часовата касапница,наречена раждане.А при рушветите,които лекарите просят по-добре идете да родите в Гърция например-там се държат сродилките като с човешки същества.

52

преди 15 години

днес все по-често се раждат по-едри бебета около 4 килограма,което си е над нормата.нормално е при едно такова раждане да има разкъсвания,да не говорим,ако не изчистят добре матката на майката може да развие родилна треска :( , така че не ми го хвалете много естественото раждане,когато се наложи секциото е спасение.Акушерка съм.

51

tosunbey

преди 15 години

takava mama da imam,tati mi ne trebe........

50

преди 15 години

Ти май пак нищо не си схванал. Изобщо не съм казала, че съм против естественото раждане! Просто съм на мнение, че всяка жена има ПРАВО НА ИЗБОР! Важното е преди да избере да е запазната с нещата и сама да предцени. Това е! Незнам какво против избора имаш. В крайна сметка аз ще го раждам това дете, а не доктора, т.е. аз мога да поискам съвет от него, но аз да съм човекът, който ще реши. Нищо повече.

49

Male, lele!

преди 15 години

Kogato myjete pochnat da rajdat, shte imat pravoto i da razdavat akyl kak triabvalo da go praviat jenite.Zmei-podpisvam se pod mnenieto ti, jena ti ima kysmet s tebe.

48

до Пич

преди 15 години

Ти не си никъв пич, а един селски сдухан . Естествено, че има рискове от упойката, ама то за това има лаф, че всяка жена тръгнала да ражда е с единия крак в гроба. По какъвто и начин да раждаш има рискове-анадъмо!?! А такива като теб дето лаят на висок глас са ми ясни - сигурно ще припаднеш само ако присъстваш на раждането! -***!

47

Аз

преди 15 години

Природата си е дала родовия път и начина на раждане.Че не искате да си цепите *** го разбирам,ама мислете за децата си..егосистки с егоистки..........

46

-

преди 15 години

38 тотално ще те оборя защото за 1 секунда успях да видя пълната ти липса на логика и обща култура. Болестите са съпътствали човека откакто се е изправил на два крака че и от преди това. Как са се лекували хората в миналото? Или според теб са умирали от пъпка в пубертета? Мога да ти кажа,че в миналото хората са били по-здрави отколкото сега с всички тия модерни болести и са се лекували напълно с натурални продукти. И второ - наистина са умирали от болести, но природния закон е такъв - най-силните оцеляват и с право защото ако следвахме природния закон нямаше толкова да се изродим. То сега от екзотични по-екзотични болести излизат.

45

do 38 ot 29

преди 15 години

Репродуцирането на хората е просто предаване на генетичен материал, когато се копират гените се получават и грешки ( нещо подобно на ксерокопието на един документ в 100 екземпляра - качеството се влошава...) , природата си има много интелигентен и хуманен начин за изчистване на тези грешки, а именно : лабилност към болести, педерасия,лесбийки и всякакви такива НЕ-нормални прояви, и още куп неща които немисля да ти обяснявам защото просот има исписани томове научни книги които явно неса достигнали до теб. И само да вметна на *** дето кават : че откакто свят светува имало и щом ги има значи е нормално ....да нормално е , те просто са грешки при репродукцията, а щом има копиране то има и грешки !!!!!!!Та номер 40 ви е написал, но просто се кухи и ограничени , това е.

44

bogi

преди 15 години

Liglio si ti be kravar,aide rodi 4 kg bebe kato bratov4edka mi vaginalno i posle da te shiqt 3 4asa ot razkusvaniqta.Govedo prosto!

43

преди 15 години

Ей това мъжете сте опасни значи! Нито знаете за какво иде реч, нито нищо, обаче на всяка манджа мерудия! А в същото време, пази Боже да ви заболи нещо! Направо сте като малките деца! Работих като медицинска сестра 2 години, да не ви казвам какъв е смях като дойде някой мъж да му се слага ваксина! Гледаш го 2 метра канара, ама трепери все едно, че ще го коля! Та само вие не ми говорете за това как жените били лигли и ги било страх от болката, щото ако трябваше вие да раждате човечеството щеше отдавна да е изчезнало! Е, какво яд ли ви е, че след хилядолетия мъка и болки жените най-накрая са намерили начин малко да си облекчат положението! Е, да има рискове, но я ми кажете дали при любимото ви естествено раждане няма? И при двата начина има рискове и за майката и за бебето и е нейно право е да избере по-малко рискованият! Радвайте се там, че имате деца и не се занимавайте с неща, които не ви влизат в работата! За вас какво значение има как ще ражда жена ви? Важното е и тя и детето да са добре!

42

преди 15 години

Пич къв беше ти, че ша казваваш как жените да раждат. Айде бегай да си гледаш пичовските работи и не само ти, ами вс. комплексари драскашти тук и обиждащи. Сегашното време не може да се сравнява с преди.... точка, всяка жена сама си решава как иска ако има възможност и това е....