39

поп Дръвчо

преди 3 месеца

мнозинство постигнато с 3 невалидни бюлетини...как па от 130 явно грамотни хора се получиха 3 невалидни бюлетини хич не загрявам

38

Анонимен

преди 3 месеца

Манастира ще го поеме архимадрид Деонисий ( агент Мишев) важен протестър в редиците на иззраждане, като вечния протестър Йоло Денев

37

Анонимен

преди 3 месеца

Много ти здраве! Всеки честен Българин подкрепя Русия. Американците нямаха рабата в укрия да я въоръжават. И срещу кого я въоръжаваха? Сами си го изпросиха. Осем години Путин ги моли като човек да се спрат...ама те-не, та не! Малко им е, още не ги е подпукал както му е редът.

36

до мдаа

преди 3 месеца

Болшинството българи са възпитани в атеизъм и идолопоклонство, не са отваряли Писанието и не са запознати с християнските постулати. Гласът народен не е глас Божи и никога няма да бъде, въпреки популярната римска сентенция.

35

Анонимен

преди 3 месеца

Фарисеите и руски агенти, влязоха с Даниил в БПЦ, следва истинските божии служители да я напуснат.

34

Анонимен

преди 3 месеца

Заради този кирлив поп,ще си го преместя !

33

Анонимен

преди 3 месеца

Тоз Никанор е изявен разколник. Да се накаже според канона.

32

Анонимен

преди 3 месеца

Достойнa позиция. Самият факт, че на "коронацията" на новия патриарх не са присъствали представители на полската и чешката православни църкви, но са присъствали такива от Русия, говори без думи за профила на Даниил.

31

Гризел

преди 3 месеца

Първо,след като някой е избран с мнозинство от гласувалите духовници,личното мнение няма значение.Второ,патриарх Даниил е току-що назначен и трябва да му се даде възможност да се докаже като духовен водач,а не да се плюе превентивно.Най-важното е той да бъде угоден на Бога и да води вярващите по Божиите пътища.Личното мнение не трябва да води да разделение,бунт и разцепления.

30

Анонимен

преди 3 месеца

Лоша работа.Схизмата в БПЦ никога няма да приключи.Комунизът уби и вяра и Църква.Това дето виждате е само една пародия на вяра и обредност.Сега искам да питам Горан Благоев и Калин Янакиев, с тези ваши атаки към истинския духовен лидер и последна голяма личност сред владиците ни , имам предвид Николай, вие постигнахте на практика обратното, инсталирахте с глупостта си един руски човек в БПЦ.

29

Анонимен

преди 3 месеца

Айде стига всичко, което се случва в България да се оценява чрез Украйна. България е по-важна от Украйна, Русия, САЩ и ЕС, взети заедно.

28

Анонимен

преди 3 месеца

Македонската църква какво казва.

27

Да допълня...

преди 3 месеца

И аз свалям доверие от Атанас , щом е путинист.Ще си карам без него .НЕ на войната.

26

Мхм

преди 3 месеца

Войната в Украйна сваля маските и нагледно показва кой какъв е. Православният свят се разделя на два лагера. Единият лагер подкрепя месианските претенции на Путин, а другият ги разглежда като проява на антихристов дух. Всъщност Путин предизвика най-големия разкол в източноправославния свят от иконоборската ерес насам.

25

Име

преди 3 месеца

Където стъпи Вартоломей сее разкол!

24

Анонимен

преди 3 месеца

България в момента върви по грешен път, и Българската църква може единствено да всява разум в днешните политици, които са тръгнали против волята и интересите на народа си.

23

Слава Богу

преди 3 месеца

И кой сега ще поеме Гигинския манастир?

22

Анонимен

преди 3 месеца

Никакво смирение, а за чуждата нравственост се загрижил гигинският бизнесмен. Пак ли разкол? Или украинизация? Мъченици на глупостта ли ще станат българите, или ще възродят и вярата, и държавата, и народа си?

21

мдаа

преди 3 месеца

Прав ти път. Болшинството българи споделят мнението на патриарха,което няма нищо общо с действията на политиците ни, които са краварски марионетки.

20

Рендето

преди 3 месеца

Поп Атеист!!! Ти не служиш на "патриарси" попеее...., ти трябва да служиш на Господ Бог и да се молиш за патриарха, Бог да го дари със силна и крепка вяра, духовна мъдрост и Божия промисъл, с която да води паството българско!!! Прав беше Климент Денчев когато каза: "Дето има двама българи, там има и три църкви."