62

Българин

преди 3 месеца

И двата ги знам и ги говоря много развалено, не за друго ами граматиката е много по различна от българския. Нито едните нито другите са били част от Римската империя, някакви вкиснати островитяни и отдалечени славяни.

61

Анонимен

преди 3 месеца

Стига глупости,за английският може би сте прави с процентите,ама за руският издишате,всички над 40 годишна възраст което е горе,долу половината от населението на България знаят руски език и то не защото го обичат,ами просто неговото изучаване беше задължително в училище по времето на социализма!

60

Извод!

преди 3 месеца

80% или даже повече четЪт на български и НЕ РАЗБИРАТ какво казва даден текст! Който разбрал, разбрал!

59

От практиката

преди 3 месеца

Вече има електронни преводачи на всякакви езици. Какъв език знаеш е все тая. Ако не умееш да жунглираш с думите на родният си ези, да разсъждаваш и анализираш е без значение на какъв език ще говориш глупости.

58

Анонимен

преди 3 месеца

Рускофашисткият език е обречен на забвение и прокоба,след като Антихристът Путин изби милиони православни славяни!

57

Анонимен

преди 3 месеца

В Бълагрия най-ползвани езици са руския, монголския и татарския. Най-карани коли са волга, москвич и лада, най-посещавани курорти са Сочи, Крим и Мурманск. Най- консумирани ястия са пелмени, борш и вареники. Мечтата на българина е да си вземе руска съпруга, украинка или беларуска. А най-добре от Коми. Вечна дружба между народите. България и Русия неразделни братя.

56

Анонимен

преди 3 месеца

укрите друг освен руски не знаят. Зеленски заучава и малко Мова, но той е еврей - малко по-умен!

55

Анонимен

преди 3 месеца

Много оригинално селски .А махалата е Брюксел и кюфтетата ги приготвят руснаци и украинци побегнали от воината и ще ядеш кюфтета ама нананаици .Изказванията на неподготвени хора най-много ме забавляват.По мое мнение най-търсения език скоро ще е арабския ,но няма да ти обеснявам защо простичък си питаи евреите

54

Правете си сметката

преди 3 месеца

Расийският е създаден от Петър Първи с декрет през 18 век. Език на 280 години. Създаден въз основа на старобългарският.

53

Христо

преди 3 месеца

Беше важно да знаеш езици 90те години, вече освен английски, никакъв друг не ти трябва. Отдавна има онлайн преводачи за всички езици. Не си губете времето с учене на езици. Безполезно е, освен ако мечтата не ви е да работите в кол център за минимална заплата. Учете програмиране.

52

Анонимен

преди 3 месеца

Интересно е колко голям процен не използват машинен превод. Машинния превод не е идеален но ако искаш да разбереш текст от китайски със сигурност ще го разбереш с машинен превод.

51

Бонго Бонго

преди 3 месеца

Руската литература е много полезна в тоалетната и дори малко намачкана.

50

Анонимен

преди 3 месеца

Не бъркайте режима на Путин с руския език и ползите от него Учих руския при социализма с отвращение,защото мразехме СССР,но после използвах интензивно руския,сега чета свободно всякакъв текст,разбирам 90%от това което ми се говори,дори на високо ниво и ще ви кажа,че нивото на текстовете е по-добро от българското,да не говорим да четеш художествената литература в оригинал.А руската литература е уникална.

49

Бонго Бонго

преди 3 месеца

Наближават изборъй да одят в маллата да искат кюфтета на руски.1 глас 30 *** айййй

48

ТЮТЧЕВ

преди 3 месеца

Я ПОМНЮ ВРЕМЕ ЗОЛОТОЕ, > Я ПОМНЮ СЕРДЦУ МИЛЬIЙ КРАЙ, > ДЕН ВЕЧЕРЕЛ, МЬI БИЛИ ДВОЕ > ВНИЗУ В ТЕНИ, ШУМЕЛ ДУНАЙ > музика за ушите

47

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен 29Така е. В държавните институции в България един човек говорещ английски без преводач няма да може да се оправи понеже няма да го разберат.

46

Анонимен

преди 3 месеца

Руския всъщност е абсолютно безполезен, не се използва никъде, и дори тия 10% просто са психично-болни копейки, които чуят ли нещо руско, веднага ще го захапят, ако ще и ***-но да е! Но дори и те НЕ ЗНАЯТ руски, тъй като за да научиш език, било то и руски, се изискват усърдие и интелект, каквито са напълно несъвместими с нашите мързеливи и глyпави копейки

45

Анонимен

преди 3 месеца

Международния английски език ясно. Традиционно след английския - Немски и Руски са двата най-популярни езика, както е било винаги поради една или друга причина. На кръстопътя на 3 култури - Немската, Руската и Ориенталската

44

Бонго Бонго

преди 3 месеца

Руският стана малцинство нещо като цийнганският.По красиво ще се изрека руско мангуалский език.Си кересъйм родителен падеж .Со мангесъй именителен падеж , значи успешна година Ха ха хаСЛАМА СЛАМА СЛАМА НА РуСИЯ оооооооо СЛАМА И СЕНО

43

Клатач

преди 3 месеца

Аз ползвам езици за да мога да изчуквам мацки като съм в Тайланд или Карибите