67

Анонимен

преди 7 месеца

Човекът ви го каза, че две години нерви и мъки със строителство и 180 квадрата къща ще му стъпи 300К евро. После ако реши да я продава, трябва да си сложи минимум 20-30 печалба за тези 2-3 години и хоп, тя на пазара ще се появи на 400 хиляди евро. Със заплати от 2-3, 5 хиляди може ли да отдели човек 400 хиляди евро.

66

БАЛОНЪТ СЕ СПУКА

преди 7 месеца

БАЛОНЪТ СЕ СПУКА ВЕЧЕ !!

65

селскиЯ

преди 7 месеца

всичко кьораво,сакато и тн. Всичко матерял дойдохте на софията ?? Добре,че са банките за кредити да купите така мечтаново жилище

64

Анонимен

преди 7 месеца

А в блоковете сигурно ли е , че всичко ще се разпродаде веднага. Северни, последни етажи, скосени, с големи тераси първи етажи без гледка и т.н А парите дето трябва да имаш оборотни за да строиш без да чакаш да продадеш всичко дали са без пари... Рисковете дали не трябва също да се включат.

63

Анонимен

преди 7 месеца

Станете програмисти и си купете апартамент и BMV , лесно е учиш , пишеш и като почнеш да сънуваш код , и виждаш всичко в код като в Матрицата , вече може да се пробваш за работа..

62

Анонимен

преди 7 месеца

Не съм си купил, защото имаме парцел на Камбаните купен от дядо ми. Сега ако трябваше да го купувам, само за него трябваше да приготвя 100-120 хиляди евро.Грубият строеж знаеш ли какво е? Покрив, плочи и тухли, дори дограма няма. До тук за къща от 186 квадрата сме дали 140 хиляди евро, да е довършим с обзавеждане поне още 50 хиляди. Значи тези дето нямат собствен парцел, а трябва да го купуват да си приготвят над 300 хиляди евро за подобна къща и това без стотинка надценка, а себестойност.

61

Балонест

преди 7 месеца

И ще паднат с над 50% следващата година!

60

До 73

преди 7 месеца

Лошото е,че в цената на новото строителство не се включва нито лепенето на плочките, нито самите плочки.Там купуваш на тапа и Ш/З.Нямаш дори интериорни врати, а при някои дори баните са на груб строеж (за да е по-удобно на новодомците)Ако платиш 2000 евро за квадрат (който всъщност е не повече от 90см на 90см, а при някой по-разчупени сгради е във формата на неправилен осмоъгълник описан около елипса), после трябва да сложиш поне още 500, дори 1000евро допълнително за да стане пригодно за живот

59

смях

преди 7 месеца

До Люлин - хаха, абе люлин как от оня ден починала бабата, а вече внука стигнал до агенциите от холандия и разказал на всички съседи какво са си говорили. Смях

58

Анонимен

преди 7 месеца

Реален разговор между строителни предприамачи през 2012. Цитирам - Брато, толкова ме е ударила кризата, че вече ода на почивка само с жената.

57

Анонимен

преди 7 месеца

Балонът вече се спука. Година и половина трендът е надолу, ама никой няма интерес /разбирай строители, брокери, банки, та и държавата/ да се раздухва това, защото от спукването такъв вакуум може ще се заформи, че ще изсмучи много милиарди за отрицателно време.

56

Анонимен

преди 7 месеца

Само който не е започнал да строи , той не знае колко е скъпо. Ние от две години си строим къща. Без да смятаме цената на парцела, за груб строеж ни взеха по 800 лева на квадрат за къщата , а след това да не ви казвам. В момента по 60 лева искат за лепене на плочки. А за двете бани да ги довършат с материалите 15 хиляди. Който се лъже , че било евтино да строи, да забрави.

55

Стоител до оня с500е

преди 7 месеца

Така, хубавите апартаменти - обезщетение за собствениците на парцела, материалите скъпи, работниците и те вече скъпи, панамерите и те поскъпнали, яхтите също. Жената само екзотични острови и в главата, а любовниците искат вече освен хубаво е*ане да им подариш и лъскав жип, та и ако може и апартаментче.Е как бе хора, да продаваме на 500евро квадрата (включващ и пътеката пред вратата на съседа ти)

54

Някои сме на плюс

преди 7 месеца

Колеги, с тези ниски лихви и 30-40 % инфлация, на много хора им се обезцениха заемите, които се изтеглиха преди 5 години

53

огромна молба

преди 7 месеца

какво работят ( без приказки за ИТ ) хората, които купуват апартамент за 300 000 ЛЕВА и как не ги естрах от вноските за следващите 30 години, какви жени имат ( няма левове ), деца планират ли .. пеша ли ходят както се казва не излизат сметките ?? или всеки по София взема 5000 - 10 000 ( ИТ тата по 15 000 - 20 000 ) и чистачите са на 7000 или СИТУАЦИЯТА е ДРУГА ?? :)

52

Анонимен

преди 7 месеца

До Счетоводител . . .Пълни глупости, че един квадрат струвал 500 евро. Друг път струва толкова. А цената на парцела за строителство, а разрешителни и една камара с глупости. Преди няколко години си купихме жилище в нов блок, който още не беше построен. Блокчето не е голямо с около 20 апартамента и познайте още преди да го започнели, най хубавите апартаменти с южно изложение , втори , трети етаж са за обезщетение на собствениците на земята. За един декар парцел, 4 тристайни с гаражи

51

До 61

преди 7 месеца

Когато гори съседа ти,скоро изгаряш и ти. Пожарът бошува от над 30 години вече.Изгоря Северозапада,изгоря Нова Загора,Айтос и още десетки градове.София е само временно спасение.Пушекът вече се усеща и тук.Съвет към малкото останали българи - хващайте самолета и се махайте,докато все още има възможност. Защото в момента в който западните ни партньори видят, че от моловете,хранителните магазини и евтината и качествена работна ръка не е останало нищо - ще станем държава на генералите, като Судан.

50

Калин 100янката

преди 7 месеца

Цената те е важна важното е да има корупция

49

Анонимен

преди 7 месеца

до 41 Ако имаш предвид, че в квартал Кремиковци има роми, има, но вече са доста малко и живеят в блоковете в жк.Кремиковци, квартал Кремиковци е само от къщи. Ромите повечето си продадоха апартаментите и се изселиха в чужбина. Квартала е доста спокоен, престъпност почти няма.

48

Аз ако имам пари за

преди 7 месеца

Апартамент в София ще емигрирам в Европа. По добре