173

преди 15 години

На какъв принцип го измислеха тези УМНИ ГЛАВИ В ПАРЛАМЕНТА да си плаща всеки абонат част от общата сметка своята консумация? ВЕЛИКИ УМОВЕ -НЯМА ЩО! Или някой ще лапне ХОНОРАР за някаква поредна измислена методика?!!И ако някой се осмели да каже къде, в коя държава има такава измислица да го докаже с документи. ЛЕСНО ИМ Е! НАЛИ ЖИВЕЯТ ПОВЕЧЕТО НЕ В АПАРТАМЕНТИ АМИ В ГОООООООООЛЕМИ КЪЩИ!

172

преди 15 години

Какво прави това на радиатора ми, обасни ми по подробно, какво разпределя, след като е свързано само с един радиатор?! Как и какво разпределя?! И въобще как се разпределя нещо без да се измери?! Моля те обясни ми, явно повече разбираш!

171

лудия

преди 15 години

геноцит към беззащитните жертви те държавния монопол не се справя с тях та обикновените хора ли да се мъчим и като неможем на комунистите ще трябва да плащам сметките с залатата дето едва ми стига за храна и сметки и несмея да си взема жена и дете че няма пари.

170

jmi4ko

преди 15 години

най добро предложение е според мен на 162

169

techie

преди 15 години

това на радиаторите ти е разпределител, той не мери енергия и не може да се калибрира.това дето искаш да го монтираш се нарича топломер и струва от 300 до над 1000 лева. ще си монтираш ли 5 такива?

168

ludiq

преди 15 години

като знам че съседите няма как да ги накарам да платят или трябва да ги утепам с бухалката или и аз да не плащам и понеже не искам да ги лежа като за хора тия *** ще спра да плащам.това е тъпотия на ясно са че немогат да се оправят съседите .тия са се побъркали и защитават богатите които си живуркат и не плащат.ще е ГЕНОЦИТ СРЕЩУ ДОБРОСЪВЕСНИТЕ КОИТО НЯМАТ ИЗБОР ТОВА Е КОМУНИСТИЧЕСКИ ДЪРЖАВЕН РЕКЕТ. АКО ЕВРОПА ГО ПОЗВОЛИ ЩЕ ИЗГОРЯ ФЛАГА И КАКТО И НАШИЯ ТРИКОЛИР ЗАЩОТО НИ ОПРАВЛЯВАТ КОМУНИСТИ. и защитават в моя ход само *** се крият и не плащат и на други места е така.

167

преди 15 години

Реалисте,Много реалистично искаш на няколко пъти да ти предложит хората как да се плаща парното. Ето предлагам ти! Всеки радиатор има измервателен уред, добър или лош, има! Ти сам твърдиш, че грешката в уреда е пренебрежимо малка. Значи показанията на уреда да се приравнят към някакво количество топлинна енергия, на това му се казва калибриране, ама вие в Топлофикация го знаете това. След което е лесно! Показание по цена = дължима сума, да продължавам ли?! За 5 радиатора - 5 показания по цената, сумираш и готово! И това да остане така и другия и по другия месец! За топлата вода - всеки има водомер! Елементарно е да се изчисли колко енергия е необходимо за да се загрее измереното количество вода от Т1 до Т2! Обаче това количество топлинна енергия не зависи от кефа на топлофикация за съжаление! То си е едно и също всеки месец! Няма как обаче да има подобна прозрачна методика, защото по този начин няма как да напишеш в сметката, че един апартамент е потребил енергия колкото АЕЦ Козлодуй! Сега ако започнеш да ми обясняваш че това по радиаторите не са топломери ами били разпределители, по добре ми го спести! Разпределителение може да има ако са свързани всички уреди в една система и наистина се РАЗПРЕДЕЛЯ цялото количество! А това нещо на радиатора ми мери, и в крайна сметка щом мери, елементарната логика показва че това измерване може да бъде калибрирано. По този начин смятам че е честно и всеки ще плаща това което е потребил, а топлофикация да си покрива загубите! Ако ще да си изолира тръбите, ако ще да продаде на Вальо масажния стол, техен проблем!

166

Нереалист

преди 15 години

Ами сещам се за един начин, да осъдиме топлофикация в Страсбург, и държавата ако я подкрепя също, майната им и на двете! Първо топлофикация използва вторичен продукт, който не произвежда самата тя а е просто преносител и топлото няма нищо общо с газта и няма причина за постоянното оскъпяване на ***, които стигат до нас! Не флекс ще взема а направо калашников!

165

rumen221

преди 15 години

Най-после от топлофикациите стоплиха, а дано и депутатите загреят, че печатницата за пари наречена топлофикация, трябва да спре и гражданите да си отдъхнат от този грабеж, а това е много лесно... Всички сградни инсталации да се преработят от "вертикално" с "хоризонтално" разпределение. За целта и без да расте инфлацията и за противодействие на световната криза - от бюджетния излишък незабавно следва да се заделят 100 милиона евро за безлихвени 20 годишни заеми на гражданите, за на инсталациите!!!

164

Kate

преди 15 години

Няма нищо за проумяване за тръбите.Аз съм на последен етаж и ако са си лично мои ще ги отрежа. Няма да се топля повече на парно и няма да попреча на парното на никого. Да ама не ,точно защото не са мои не мога и да ги махна. А ти не отговори на другото написано и започна с обидите. Не си човек на топлофикация , "***" си! Това са хора влизащи и пишещи по някоя тема с цел да попречат на разумно дискутиране и да се наруши добрия тон т. е. да се поизтрие темата и няма тема-няма нелицеприятни изказвания. :)

163

jmi4ko

преди 15 години

комунистите са се чудят как да прецакат народа ..щото избори идват

162

Един по-топъл

преди 15 години

Спрели сте си радиаторите вкъщи. вариант 1. - тръбите след абонатна станция са на Топлофикация. Ок, апартаментът ваш ли е? Да. Тръбите техни ли са? . Да. Какво по дяволите правят техните тръби във вашия апартамент?! Флекса, вторичните, пито-платено. И никой над вас нема да има парно. Да се оправят. В противен случай топлофикация да плаща наем на всички живущи в блока, затова че ползва апартаментите им да си прокарва тръбите. Вариант 2. - Тръбите не са на Топлофикация. Още по-добре. Не плащате нищо.

161

преди 15 години

Има сгради където всеки месец се отчита потреблението на парно. Такъв е договорът с топлинните фирми. Ако навсякъде се отчита по този начин то няма да се краде толкова, защото крадците надали ще откачт и закачат радиаторите постоянно. А, това с общите сметко за парно е абсурд. Като доста от вас за не ползвам парно /имам климатици/ , но плащам около 100 лв. на месец. Бих си сложила и бойлери, но какъв е смисъла, когато пак ще плащам. Мисли, че това, което става е абсолютно незаконно и трябва да се направи оплакване в Срасбугр със събрани подписи на всички недоволни от топлофикация. Трябва да се създаде гражданска огранизация, която да се заеме с този проблем. Ще участвам с всички сили!

160

преди 15 години

А ти прочети 150,и не ми сочи Америка!Всеки с проблемите си!И вместо да ги решавате,измисляте суперщуротии,само и само да не работите!Ама нали затова сте учили-ДА НЕ РАБОТИТЕ!

159

Симо

преди 15 години

Имам големи съмнения,че реалиста е човек на Топлофикация и на него така му е изодно да говори,само че аз лично тази изнудваческа такса"сградна инсталация"няма да я плащам, да ме съдят от Топлофикация,каквото искат да правят, аз няма да им покривам загубите,защото от много години никой, не ме е попитал искам ли тяхната услуга или не я искам, отказал сум от услугата"парно"преди повече от 7 години и сега ми сервират,че им дулжа пари.Ха,Ха,Ха,смях в залата,не им ползвау услугите следователно и нищо не им дължа.Това е от мен г-н Реалисте.

158

Реалист

преди 15 години

Оплели сте се като пиле в кълчища. Не очаквах, че все още има хора, които не проумяват и най-простите неща. Примерно: как успяха някои да си самовнушат, че инсталациите след абонатната са не ваша собственост както е, а са на Топлофикация? Ей, богу това минава всякакви граници по тъ-по-та.

157

Реалист

преди 15 години

Парното има и други аналози - например студената вода или ремонт на покрива. Примерно тези дето не живеят на последния етаж, могат да разсъждават по начина, по който разсъждават доста форумци - аз не ползвам покрива, защо да плащам за ремонта му? Нали така? А студената вода - имам си водомер, той показва, че съм изразходвал примерно 3 къбика. Тогава защо плащам за 6 кубика, т.е. още 3 кубика общи разходи на вода?

156

Реалист

преди 15 години

Прочетете номер 140, тзои дето живее в USA и се опитайте да отговорите на простичкия въпрос: Ако сградата си има локално парно, само за нея си - как да се разпределят разходите за това локално парно? bg.post - въпроса ти е неясен, но доколкото го разбрах, то в почти всеки мой пост има отговор, макар и от различна гледна точка. Само на едно ще ти наблегна - не забравяй, че за парното понятието съсобственост е много силно.

155

Самолетоносача

преди 15 години

Бравос е те това решение чаках.Нашите законотворци се избират с конкурс за малоумие.На изборите ходят само прости неграмотни и негодни хора които са мързеливи и чакат на политиците да им дадат нещо.С този народ сме за наникъде.Боже срам ме е че съм българин.

154

преди 15 години

Явно си от Топлофикация София или си дремнал при Димитров или Шмушолов или Офффчароффф. Защото говориш същите простотии, които се леят като помията в Перловската река от екраните на ТВ-тата.Първо мастодонта-монополист Топлофикация София беше създадено за да бъде по-евтина топлинната енергия поради две причини. Имаше малки Топлоцентрали в кварталите на София, които само отопляваха, но нямаше подгрев на водата. Второ гениите топлофикатори сметнаха, че ще е по-евтино като се обединят Тецовете и цялата столица се отоплява от тях. Те произвеждаха ел.енергия и след това отопляваха столицата - а бе умни комунисти още тогава "две в едно". По Тошово време всеки топлофициран ходеше посред зима на -20 градуса по потнин в къщи и като му станеше жега отваряше прозорците и плащаше нормални сметки. Защото Тато не позволяваше много краде и да се преяда от държавната трапеза. После дойде демокрацията и айде като надойдоха селяците с черпаците и давай - плюскане, яхти, коли, пари, до'лари и ев'ра по банкови сметки - т.е. това навремето го правеха само отговорните партийни другари, а после онези дето само са гледали и те хукнаха та се забравиха. Затова и народа български - софийски им показва среден пръст. Вярно ,е че тази държава е все още всесилна защото е монополист и отново ще измисли такива закони, че да ни впрегне два хомота вместо един. Но има оправия. Имаме паспорти, имаме акъл, пък не ни мързи и да работим. Свят голям. Но това ли е начина?На тебе реалисте ще ти кажа само едно - народа вече не е така овчедушен, не можеш да го манипулираш вечно, да му вадиш залъка корав хляб от устата и да му казваш - няма да ядеш защото аз искам така. На такива реалисти като теб им пожелавам така да се наплю*скат, че да пу*кнат. За всичко си има видов ден и за Лувановата зима и за Виденовата зима и сега за Серговата зима. ВСЕ ОЩЕ ВЯРАТА НЕ НИ Е НАПУСНАЛА, ТЯ СИ ОТИВА ПОСЛЕДНА!