79

До Петров 77

преди 1 година

И след войната, вместо 240 000 съветски бойци у нас са били разположени 500 000 въоръжени такива, които е трябвало да изхарнваме. Там са отишли парите от тогавашния пенсионен фонд. Вилнели са не руските войници, а нашенски лyмneнu, присъединили се навреме или към партизанските отряди, набъбнали четворно на 5 септември 1944 г., или чрез ОФ през 1945 г.Самото присъствие на половин милион въоръжени съветски войници е изключвало всякаква възможност за съпротива. Указанията от Кремъл са нещо отделно

78

Анонимен

преди 1 година

Любимата фраза на Ленин е била "Плевал я на Россию". Така че този паметник не е на русофилите, а на русофобите.

77

Анонимен

преди 1 година

Подемам инициатива "Наплюй бетона", всеки който мине от там да се изплюе върху това нещо. Аз като минавам от там така правя.

76

Анонимен

преди 1 година

На прага на гражданска война сме. Ако го срещна този бояджия, няма да има демонтаж, но ще има извършител и жертва! Слава России!

75

Анонимен

преди 1 година

Нека не се отвръща с простотията с простотия. Оставете им го паметника. Нека напомня в годините колко е бил изпаднал народа след като е съгласил да има такъв паметник, о да помни, никога повече да няма паметници на хора и държави работили против България.

74

Анонимен

преди 1 година

Да издигнем паметници на УПА и РОА, от тях българският народ не е видал нищо лошо.

73

Анонимен

преди 1 година

Ако ще се бута, този паметник, то какво ще го правим паметника на англо-американските пилоти, бомбардирали България? Тръгнем ли да бутаме паметници ще трябва много да се бутат много паметници и ще влезем в гражданска война. По-добре да стоят паметниците и да има мир.

72

Анонимен

преди 1 година

Мертен е поръчал да се изкупи цялата червена боя в България

71

Анонимен

преди 1 година

До Цола Драгойчева - Ти откъде знаеш какво е притежавала в чужбина тогавашната комунистическа върхушка? Не си баба Цола, само така се представяш и вярваш на онова, което са ти казали в кварталния партиен клуб.

70

Анонимен

преди 1 година

Паметникът на американските летци не е в двора на амероканското посолство. Плочата е извън оградата, на наша територия. Ще им го върнем. Справедливо или тъпкано, все тая!

69

Анонимен

преди 1 година

Пpocтaцитe в действие. Типична постъпка на хора без цел в живота. Както се казва - Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

68

Анонимен

преди 1 година

Розовата армия, чиито пръв ръководител е бил Ленин, пасивен гей.

67

Правилно

преди 1 година

Не може като роби да стоим и търпим паметника на един окупатор ! Въобще обаче тая боя не върши никаква работа . Трябва да бъде взривен и да не се занимаваме повече . България няма паметници на турски завоеватели но има на руски . Русия е най-лошия фактор за източна европа който обрича страните да са по-бедни от богатата западна европа .

66

До Анонимен 54

преди 1 година

Не е смешно. В плановете на хитлерова Германия е влизало завладяването на Балканския полуостров. Цар Борис преценил, че ако окажем съпротива ни очаква съдбата на Югославия и Гърция, прегазени за по няколко дена и след това години кръвопролития. Затова е влязъл в съюз и сме получили етническите си територии, спасили сме евреите и не сме пратили войници срещу СССР. Когато ген. Луков настоява да излезем от войната, изпада в немилост и комунистите го убиват, знаеш защо. Най не обичам лицемерието.

65

Цола Драгойчева

преди 1 година

Недейте си отваря мръccните ycта за доходите на комунистите, защото те имаха по 1 апартамент, 1 вила и 1 Волга (луксозен за времето си лек автомобил). Нито 1 комунист нямаше сметки и имоти в чужбина. Днес вижте Бойко Борисов какви имоти подарява на любовницата си в Барселона, Росен Плевнелиев е МИЛИАРДЕР, Васил Божков е милиардер и има ЧАСТЕН САМОЛЕТ. При Бай Тошо имаше 1 ДЪРЖАВЕН самолет Ту-154 в авиоотряд 28, на който летеше цялото правителство, никой нямаше частен самолет.

64

Анонимен

преди 1 година

Сега от ЕК ще осъдят ли вандализма или ще го определят като израз на гражданска позиция?

63

Петров

преди 1 година

До 45: Бихте ли посочили какви съветски части, къде са били дислоцирани, за какъв период? Части от Трети украински фронт са преминали през България за да препятстват изтеглянето на немците от Беломорието. На 09.09.1944г. властта в центъра и по места е била предадена без съпротива на ОФ. Т.е. руската армия е нямало срещу кого да се сражава в България, затова ни е подминала в направление на Берлин!

62

Паметникът

преди 1 година

на "американтските летци" се намира в двора на Американското посолство. *** е на пъпа на София, има разлика!

61

До Втори Народен Съд

преди 1 година

Успокой се, пенсия. Изпитваш физически затруднения да се избършеш отзад, недей се прави на битка в нета да не се окажеш преждевременно в гроба. На два шамара живот си, гащник.

60

100янов

преди 1 година

Още веднъж доказахме че сме племе не народ ,това е позор но за да се срамува някой то трабва да поумнеем а това няма да стане и затова няма нито един повтарям нито един бълкански народ който да има добро отношение към нас българите.